Sonare

Creat de bica77, Februarie 26, 2014, 02:01:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionitzady

acesta este pt eagle cuda 242

weasel

Salut,

Intre un sonar lowrance 4x pro si garmin echo 150 pe care l-ati alege. Ambele sunt la aproximativ acelasi pret.Are cineva in dotare un astfel de sonar ?e multumit de el sau arunc banii degeaba?  Stiu ca sunt modele mai performante,dar pentru un incepator ce parere aveti?

WBF

A folosit cineva hartile astea de la Garmin pentru Marea Neagra si Delta?
Ma intereseaza in special pentru Delta
BlueChart g2 Vision - VRU002R-Black Sea & Azov Sea 2014

cristizz

Salut,
Eu folosesc BlueChart g2 Vision - VEU717L - East Mediterranean & Black Sea 2014.0 atat GPS cat si pe laptop, cu Garmin Homeport.
Am instalate suplimentar in HomePort ROAD 2008 si OpenSeaMap.
Pentru Marea Neagra BlueChart este cea mai detaliata.
Am comparat (numai pe computer) Delta Dunarii si sunt convins ca BlueChart nu este o solutie in comparatie cu ROAD (de la 2008 sau mai nou) sau cu OpenSeaMap.

Dbr

Va salut pe toti,
Mi-am luat si eu un Lowrance X-4 nou. E o achizitie de incepator.Stie cineva cat este de ok aceasta jucarie? Sau e doar ,,bibilou'' pentru barca, asa cum spunea pe aici Ady...
Mai important este sa stiu, daca ma puteti sfatui, cum sa fac sa nu gauresc barca cand prind sonda la pupa. In instructiuni apare ca ar trebui sa dau doua gauri si nu ma incanta deloc ideea asta. Exista vreo alta solutie de a o prinde? Ceva adezivi speciali sau altceva? Sau macar daca o gauresc, ceva solutii speciale de etansare la locul cu pricina?
Stima.

dany

Vezi in poza cum am prins eu sonda fara a gauri barca .Cu ajutorul unei  mici menghine si doua tije de profil de aluminiu si ceva pe acolo,o bucatica de cauciuc prinsa intre tije si corpul barcii sa preia din eventualele vibratii.Cand strangeam menghina tijele de al.presau f. bine corpul barcii[avand cauciucul intre].Demontabil,sigur si eficient....folosit la un LOWRANCE X50 DS.

rover.marius

Salut.
Eu la barca am lipit cu poxipol, tablita da care se prinde sonda, de 4 ani si nu are nimic. Este teapana.

kimi

Mi-am comandat si eu asa ceva : http://www.totalfishing.ro/sonar-lowrance-elite-3x-p-43550.html
Dat fiind ca e primul meu sonar ce pareri aveti ? Bibelou de barca ? :D

dany

Am momente cand i-mi pierd increderea in sonar, in capacitatea lui de dedectare a pestilor,caci merg cu el deschis pe apa de 2-3m si nimic,aproape nimic...ajung pe apa de 4m incepe sa-mi dedecteze pesti si cateodata prea multi parca.In locuri pe care nu le cunosc deloc parca mi-e oarecum sa am incredere totala in el.Am oprit barca de cateva ori,am sondat cu fir cu plumb si clar adancimea o da bine,dar la pesti parca ma indoiesc de el cateodata.Ce vreau sa spun este ca la adancimi mici sub 4m,rar am avut alerta de pesti.Am incercat odata si am legat un peste lasandu-l sa innoate sub barca si o lua mereu razna si fugea in afara conului sondei,si nu mi-a reusit experimentul.A-ti probat intr-un fel sonarele din dotare,in afara de faptul ca vi l-a reperat si a-ti prins la momentul respectiv? Cu prima ocazie am sa leg de o ancora un peste mai imbracat sa vad ce face sonarul meu,asta in stationare ,dar in mers ce-i de facut?Te pot insela turbulentele create in apropiera sondei,asta-i clar ca se poate intampla daca nu e montata corect, dar daca e montata bine ..Intelege-ti ce vreau sa spun cred ca e bine daca avem un sonar, e normal sa avem incredere 100 la100 in el si atunci s-ar putea sa ma trimite-ti la modele de 1000euro care nu mi-ar displace dar nu e loc :o Ce-i de facut?

mustatza

Sonarul ajută în primul rând la :
- adâncimea apei
- temperatura apei
- să vedem pozițiile structurilor din apa
- configurația fundului apei
- unele sonare arată si voltajul bateriei si au si protecție pt descărcarea bateriei
Activând simbolurile pt pesti,informația primită este eronată in proporție de 100%. Sonarul "piuie" la orice se află in suspensia apei .
Acuratețea sonarului creste prin dezactivarea simbolurilor pt pesti. In acest caz pestii apar pe ecran ca niște păsări văzute in zare(nu am gasit o explicație mai plastica).

Catalin

Garmin 420 s...nu stiu daca pestii aia multi de mii arata sunt in apa....arata viteza ...temperatura ...cat incarca alternatorul...Numai ca am o problema...daca am viteza mai mare parca se blocheaza adancimea pe o singura valoare si nu face altceva decat sa o arate intermitent. Daca ma opresc ori incetinesc i-mi arat din nou o alta valoare. Nu stiu daca la voi sonarele fac la fel. Harta nu am inca asa ca din punctul asta de vedere nu pot da impresii.Aare posibilitatea de a fi legat la calculatorul motorului si sa afiseze diverse alte informatii...nu stiu exact cate si ce nu am aprofundat carticica lui. In rest e ok se vede bine si pe soare destul de puternic. 

dany

Tind sa cred ca ai dreptate Mustatza.Ceea ce ai enumerat tu,sonarul meu le da bine,bucurandu-ma ca-mi da pragurile si eventuale structuri submerse cum ar fi cioate sau vegetatie pe care nu intotdeauna mi le arata la fel.Mai este structura fundului apei[nisip,piatra]pe care trebuie trebuie sa stii sa o'' citesti''pe ecran.Am facut ceva verificari si-n acest sens,adica cu ancora [tip sapa]am scos nisip,mal sau piatra dupa caz  si inca mai am de invatat sa citesc sau sa interpretez ce-mi arata el.Cu pestii,da e mai nasol,caci cateodata ma enerveaza maxim caci ecranul e negru cu simboluri de pesti si piuie de ''alerta pesti'',iar deasupra ''bati din buza'',caci nu esti convins de ceea ce-ti arata el!!Ceva bun este alerta de apa mica,care te ajuta in cazul in care nu ai viteza prea mare.Astept si alte pareri ale pescarilor ce folosesc sonarul,pt. a ne imbunatati modul de utilizare.Multumesc!

kimi

Salutare domnilor
Am o intrebare , am pus sonarul in modul fishID ( din curiozitate , stiu ca nu da o reprezentare exacta si poate da erori , etc ) , si pe langa simbolurile de pesti apar niste numere . Ce naiba or reprezenta ( am cauta mai peste tot si nu am gasit nimic ) ? Adancimea la care se afla peste nu are cum sa fie , apa avea 10m , langa un peste mi-a aratat 13 .
Multumesc in avans ..
Daca aveti si alte sfaturi despre utilizarea mai eficace a sonarului nu strica .

ziuamarinei

Citat din: kimi din Septembrie 15, 2015, 09:26:42 PM
Salutare domnilor
Am o intrebare , am pus sonarul in modul fishID ( din curiozitate , stiu ca nu da o reprezentare exacta si poate da erori , etc ) , si pe langa simbolurile de pesti apar niste numere . Ce naiba or reprezenta ( am cauta mai peste tot si nu am gasit nimic ) ? Adancimea la care se afla peste nu are cum sa fie , apa avea 10m , langa un peste mi-a aratat 13 .
Multumesc in avans ..
Daca aveti si alte sfaturi despre utilizarea mai eficace a sonarului nu strica .
Cred ca e vorba de marimea pestelui. Dar in ce unitate de masura nu stiu , posibil sa ai ceva de genul in meniu: accu-fish.
Oricum fishID se tine pe off altfel sonarul interpreteaza cam toate semnalele ecou ca fiind pesti.
Eu personal tin pe off toate optiunile de noise reject, surface clarity si fishid, e drept ca ecranul e mai aglomerat dar te inveti sa citesti semnalele.

Betto

Citat din: kimi din Septembrie 15, 2015, 09:26:42 PM

Am o intrebare , am pus sonarul in modul fishID ( din curiozitate , stiu ca nu da o reprezentare exacta si poate da erori , etc ) , si pe langa simbolurile de pesti apar niste numere . Ce naiba or reprezenta ( am cauta mai peste tot si nu am gasit nimic ) ?

Probabil pe o scala de la 1 la 100, numerele reprezinta marimea pestilor. In pozele ajutatoare alaturate, se observa pestii mai mici stau la suprafata, iar "greii" (cei mari) stau la adancime pe fund. Fotografiile facute cu sonarul, plus functia Chirp, care pentru mine au fost uimitoare; structura pragurilor, structura fundului dunarii, a cioatelor, copacilor cazuti in apa si a bancurilor de pesti, ect, (fotografiile au fost facute cu sonarul a78-Raymarine).