Metoda merita atentie

Creat de OldRat, Iunie 13, 2011, 10:41:34 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

menestras

Citat din: radasous din Decembrie 05, 2011, 01:04:06 PM
Salutare,
Vali, meriti niste beri, m-ai facut sa cotrobai in computer si sa regasesc proiectul pentru barcuta cea secsi. Visul meu umed, legat de barcuta asta, ar fi sa ajunga si cu ceva vele. Proiectelul este conceput pentru a folosi placaj, cu file de bordaj putine, dar se poate modifica relativ usor pentru mai multe file. Daca cineva vrea proiectul, trebuie doar sa spuna si il trimit pe mail.

Frumusica. Dimensiunile din poza sunt in mm?

radasous

Citat din: menestras din Decembrie 06, 2011, 05:19:50 PM

Frumusica. Dimensiunile din poza sunt in mm?
Dimensiunile sunt in mm, nu se vede extraordinar in poza, barca are 5 m lungime in faza actuala.
Vali, mai am doar cateva luni pana la prefix cu 4, semne vitale la trezire sunt deja, nu pentru asta imi fac probleme :)
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

menestras

Vali

Pai e proiectul in Freeship, din care scoti usor tot ce ai nevoie - desfasuratele corpului, offset-urile coastelor etc.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

nicabogdan1

Bun gasit din nou , Vali. Frumusel TIKNOT, insa nu am gasit niste poze de la constructie sau sailing.Stii pe undeva? A gasit cineva?
Apă sub chilă și vânt bun din pupa.

Vali

Bine ne-am regasit Dan, si bun venit in cuibarul de fatza :). Nici eu nu stiu (inca) despre vreun Tiknot in realitate, dar cine stie, poate va iesi unul chiar in urma discutiilor noastre. Poate stie totusi mai multe Gigi, fiindca el e cel care l-a descoperit, si ni l-a facut cadou pe barcaholic de sarbatori, la sfarsitul anului 2008.

Apropo, despre spiling si restul tehnologiei cred ca ar fi o idee buna sa experimentam mai intai pe un model la scara al barcii dorite, urmand apoi sa transpunem la 1/1 experienta dobandita. Dupa cum spuneam, e singura tehnica in lemn in care (inca) nu am lucrat (decat navomodele :) ), si parerea mea e ca e cea mai nobila metoda de a construi o barca de lemn .
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

nicabogdan1

Like:). Daca e vorba de gigitolan, bun baiat. Si activ, ca pe unde ma invirt dau mereu de el.:) .Tinem legatura.

nicabogdan1

Si mai am una: Blackfly are 14 picioare.Din cauza unor limitari personale, am luat un calcul scurtarea cu 2picioare la pupa(evident).Cum credeti ca ar afecta asta asieta?

Vali

Ar fi buna o poza ca sa ne dam seama, insa la dimensiuni mici, daca elimini o bucata din pupa, se modifica si volumetria, deci si asieta. Nu stiu in ce directie, fiindca nu cunosc barca, insa o idee mai buna ar fi micsorarea distantei dintre coaste sau cuple, daca bineinteles nu devine prea bondoaca barca.
Cel mai bine ar fi totusi de folosit un plan croit exact pe dimensiunea dorita.

nicabogdan1

Vali

Cam mica rezolutia, dar ne putem da seama. Daca s-ar renunta la o bucata din pupa (prin inlocuirea unei coaste cu oglinda), ar creste pescajul la oglinda, deci am avea turbulente la pupa. Asa ca eu as micsora distanta dintre coaste, pastrand insa forma barcii. Mai ales ca barca e lunguiata, si nu va arata prea "indesata" daca o derivam pe lungime.
Deci, pe imaginea mare incearca sa faci un simplu "stretch" in Paint, la 80% sa zicem, si vom vedea cum arata barca scurtata prin micsorarea distantei intercostale.

nicabogdan1

multumesc pentru promtitudine  :) . Ramane de studiat. Caut o solutie de barca mai scurta din mai multe motive. Dar cel mai important ar fi ca nu am peridoc (si nici buget pentru asa ceva in urmatoarea perioada ,mai lunga  :) ). De asta ma gindesc la tot felul de inlocuitori: o remorca obisnuita de imprumut la nevoie, cartop, etc.

Vali

Depinde si de capacitatea dorita de transport a barcii. Daca nu e foarte mare, eu as fi optat pentru una din barcile de 10' ale lui George Whisstock, despre care am scris si pus 2 thumbnail-uri pe prima pagina a topicului.

nicabogdan1

2 persoane, ocazional a treia.

nicabogdan1

Am vazut si barca pusa de tine, este in vizor si nu e scumpa.