Fair Play Boats

Creat de MBG, August 07, 2014, 12:43:16 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

MBG

Slaut,
Ce parere aveti despre barcile celor de la Fair Play Boats?
http://www.boats-yachts.ro/index.php?pag=barci_cu_motor_fair_play

Are cineva barca de la ei sau a mers cu o barca facuta de ei?
LIfe is to short to stay on the dock!

Spinoza

Eu am vrut sa cumpar un Fish 400 de la ei.
Sansa ori norocul sau amandoua au facut sa pot proba o barca de tipul asta in primavara (martie) pe Snagov.
Furchetii de plastic (bine, se pot inlocui) si faptul ca materialul e subtire, foarte subtire!... m-au facut sa renunt, in pofida faptului ca la prima vedere este frumoasa si atent finisata, exact cat sa-ti ia ochii, sa te incante.
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

byteworks

Eu am mers vara trecuta cu un Clasic, vezi relatarea aici, n-am ce sa-i reprosez in afara spatiului mic in cockpit, lucru valabil la mai toate barcile papuc, si comportamentul pe valuri, in mare. Fugea tare cu cei 50 de caiuti!

MBG

Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Interesant ca pana acum "scorul" este 1-1 :)

Poate isi face si Vali timp sa ne spuna daca stie ceva despre barcile in discutie.
Evident ca orice parere este ca intotdeauna bine venita.

Si DA, barcile arata foarte bine(cel putin din prezentare :) )

Vali

Bogdan, nu comentez despre vreo barca decat dupa ce ma dau cu ea (pana acum nu m-am dat cu vreo barca Fair Play). Si oricum, daca am ocazia si povestesc apoi, e opinia mea strict personala, care poate nu se potriveste cu opinia altui barcagiu. Parerea se formeaza pe cont propriu, fiecare avand alte cerinte. Ai vazut ce spune lumea despre barca perfecta, barca ideala etc etc :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

MBG

Multumesc mult pentru raspuns Vali.
Te-am mentionat pe tine pt ca stiu pe de o parte cat de pasionat de barci esti si stiu pe de alta parte ca esti si "de meserie" :)
Evident ca fiecare are opinia lui si este foarte bine ca este asa.
Eu exact un punct de vedere asteptam de la tine: strict parerea ta.
Si faptul ca ai mentionat ca nu poti sa te pronunti pentru ca pana acum nu ai folosit nicio barca de la ei,nu face decat sa confirme faptul ca im momentul in care spui ceva vorbesti in cunostinta de cauza.
Partea cu barca ideala pt delta,eu prefer sa o lasa asa cum a cazut.
Acolo s-a confundat dupa parerea mea ideea de barca ideala strict pentru om( ca pradator suprem) cu cea de barca ideala care iti servete tie ca om nevoilor tale si mai are grija(cat de poate) de locurile pe unde o folosesti.
Singurul gust amar legat de discutiile legate de barca ideal pt delta mi-a fost provocat de constatarea ca atitudinea civica nu exista si conduita morala este dictata strict de grosimea buzunarului( de multe ori direct proportionala cu cea a obrazului).
In rest este foarte bine ca oamenii isi pot exprima liber opiniile.
Pana la urma poate se mai deschide un topi unde fiecare sa isi spuna punctul de vedere si se spepara astfel partea tehinca de cea ecologica.

Vali

Ma tem ca aprindem un foc in plina seceta daca incepem sa povestim despre eco vs barci nervoase etc.
Important e ca discutiile sa fie pragmatice, instructive, motivatoare. Asa vad eu treaba. Asta e rolul forumului. Am testat o barca, spun si colegilor cum mi s-a parut. Am fost intr-un loc misto, povestesc ce am vazut, cu bune si rele, si ce cred ca as putea imbunatati daca mai trec pe acolo. Am construit o jucarie plutitoare, spun si altora ce am intampinat, ca sa nu se impiedice si altcineva unde m-am impiedicat eu.
Ramane deci sa ne (mai) povesteasca cineva care va avea ocazia sa se dea cu barci Fair Play ce parere si-a format.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Intersect

Salut,eram si eu sa cumpar un Rebel 400 cu motor de 50 cp Suzuki daca nu ma insel dar mi sa parut fragila pe apa.
Parca prea firava,intradevar foarte rapida cu 50 cp dar parca flamba tare nu mi-a dat senzatia de siguranta.
Daca nu ma dadeam cu ea o luam,iti ia ochii la prima vedere.
Born to fish,forced to work!!!

corsarul

Eu m-am dat cu Rebel 400....
Cu 50 hp, este adrenalina pura....NU m-i sa parut deloc subtire la material (parere personala)
Foarte eleganta, frumos finisata...cu alte cuvinte mi-ar place foarte mult s-o am in curte...dar si un motor pe masura, altfel , n'are nici un "haz"  :D

MBG

Inca o data multumesc mult pentru raspunsuri si impresii.
Sincer nu prea inteleg partea asta cu barca firava.
Total clar si de inteles senzatia pe care ti-o da barca cand mergi cu ea.
Pe de alta parte ma gandesc ca fiind vorba despre un proiect avizat si asa mai departe s-au facut niste teste inainte de a putea fi lansat pe piata pt vanzare.
Se prea poate ca proiectul sa fi fost avizat "in stil romanesc".
Mie imi cam ramasesera ochii la modelul Bella si Bonny, in pricipal pt ca sunt catalogate ca si clasa C, deci se poate iesi si pe mare cu ele fara probleme.
Pana la urma sper sa imi gasesc timp si sa fac un drum pana la Giurgiu si sa probez o astfel de barca.
Pana atunci, evident ca orice sugestie si comentariu sunt bine venite

dukku

Raspund tarziu insa se vor mai arata amatori care vor sa citeasca impresii.
Am avut ocazia sa dau o tura cu un Rebel 400 cu un Honda e 50 de cai. Barca mi se pare prea scurta si destul de instabila.
In plus stiu de la proprietar ca din cauza lungimii ai grave probleme daca te prinde vantul pe Dunare si apar valuri . Efectiv prova intra prin val si iti umple barca cu apa. Nu este capabila sa incalece 2 valuri simultan .