Barca Aluminiu

Creat de valer, August 19, 2014, 10:37:30 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

valer

fundul are  1.05nici decum  85

home made

daca aveai barca de metal pe apa,erai fericit,daca o aveai din fibra sau lemn,chiar ca nu erai fericit........:)

valer

masuratorile astea dupa o poza este putin sf este departe de realitate        sper ca nu supar pe nimeni dar asi vrea sa vad obarca construita acasa de cineva din aluminiu       dar barca sa fie nu coveti

Fritz

Valer ...nu te supara ...Trec cu vederea ...modul  in care  raspunzi ...Probabil ca  scrii de pe un telefon cu butoane lipsa ... ???
:( :-\ eu iti apreciez munca ...Barca arata super ...Esti talentat ...sudezi bine...Ai argon?
:) ...dar ca o barca sa fie performanta trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Nu numai sa pluteasca. Daca vrei sa iei in consideratie cateva sfaturi critice..Nu numai de la mine... Vali ti-a cerut ceva detalii tehnice...E normal ...Esti producator, trebuie sa-ti prezinti marfa ..si in curte si pe apa, si daca vrei sa ai clienti sa-i convingi ca e sigura...ca e eficienta...ca e stabila static si dinamic...ca e protejata la coroziune...etc.
Masuratorile pe ,,poza" nu dau rezultate chiar ...eronate... Barca este de glisare sau deplasament ?
Ce motor recomanzi la aceasta barca ? Ce putere ?
Pentru cate persoane este proiectata?  Zona de navigatie D sau C ???
  Si spuneam ...ca nu mi-as fi dorit sa ma aflu intr-o barca metalica deschisa ...( o cabinata metalica este cu totul altceva...pe vreme rea...cu fulgere)...Uite cateva poze...barci din aluminiu facute scrum de fulgere... E si un om prajit in penultima poza...

valer

intradevar pacat de tastele de pe telefon       .in legatura cu pozele puse pe acest forum este o sperietoare pentru cei cu barci metalice        bravoooo

Fritz

Citat din: valer din August 25, 2014, 08:56:23 PM
masuratorile astea dupa o poza este putin sf este departe de realitate        sper ca nu supar pe nimeni dar asi vrea sa vad obarca construita acasa de cineva din aluminiu       dar barca sa fie nu coveti

Eu mi-am spus parerea si atat. Este parerea mea personala ...Daca tot faci o barca...fa-o si utila si performanta si frumoasa. Nu-i da drumul chiar asa...nici macar testata ! :o
Barca seamana cu barcile de sacrificiu facute pe vremea embargoului cu sarbii in zona Severin...Sunt barci care au ,,functionat" ...la contrabanda cu carburanti...
Nu ma intelege gresit. Mai ai de studiat si de corectat la aceasta barca...Iar cu vremea rea...Nu e bine sa te prinda pe apa !

valer

asta e doar parerea ta si numai a ta      ca si cu pozele

Fritz

Asta am si scis...E parerea mea personala. Pune-o pe apa ...pune-i motor , vasle sau orice alt mod de propulsie, incarc-o cu persoane ( nu uita echipamentul de salvare) si testeaz-o.
Eu iti urez muuuult succes...  :D

valer

Don Basilio

barca a fost fcut dupa un proiect sau - ochiometru. daca e dupa proiect acolo scrie clasa de navigatie, motor recomandat si... alte detalii

Vali

@valer: din ce inteleg, ai construit o barca de aluminiu, pentru care doresti sa gasesti un client, si poate pe viitor si altii, pentru alte barci similare pe care urmeaza sa le construiesti. Corecteaza-ma daca gresesc.

Dupa cum ti-am spus, au fost cateva discutii intre unii barcagii pe care-i cunosc, vizavi de barca ta. Am fost intrebat ce parere am, si ca de obicei am preferat sa ma abtin cand e vorba de barci destinate comercializarii, fiindca prefer sa las omul sa-si formeze singur parerea, am datoria sa fiu echidistant.

Problema la barca ta e ca are cateva minusuri, nu ca realizare tehnica, ci ca si concept. Pare bine lucrata, dar la o privire atenta se vad problemele care au fost deja aduse in discutie de colegi, in posturile anterioare, plus altele. Repet, nu e vorba de calitatea lucrarii, ci de cerintele tehnice pe care trebuie sa le indeplineasca barca, dpdv al unor normative specifice.

Am adresat mai sus cateva intrebari, ca sa-mi dau seama cu cine discut, mai ales ca tu esti cel care ne-ai cerut parerea despre barca. Nu ai vrut sa raspunzi pana acum, dar nu ma deranjeaza. Nu stau acum sa povestesc despre ocupatia sau experienta mea in barci, fiindca suntem pe forum, nu la vreo competitie.

Am adresat intrebarile de mai sus ca sa pot la o adica sa te ajut sa imbunatatesti conceptul, la urmatoarele barci. Sunt animat exclusiv de bune intentii, si cred ca inca nu ti-ai dat seama care e spiritul si atmosfera pe acest forum, dupa cum rezulta si din modul in care comunici cu userii.

Din partea mea, mai adresez odata intrebarile de mai sus:
- care e clasa de navigatie
- cum sta barca la stabilitate, inclusiv in stare inundata, conform ISO 12217 - 3
- care e rezerva de flotabilitate, la fel conform ISO
- care e motorizarea maxima recomandata, conform ISO 11592
- care e numarul maxim de persoane care pot fi imbarcate

Aceste informatii sunt obligatoriu de comunicat in momentul cand scoti o barca la comercializare. Totusi, pe forumul capcompas.ro nu exista obligatii, dar comunicarea lor iti ofera credibilitatea de care ai nevoie pentru a gasi potentiali clienti. Exista o nisa a oamenilor interesati de barci de aluminiu, care culmea sunt mai pretentiosi decat multi alti barcagii. Gandeste-te ca poti castiga poate ceva din aceasta nisa, dar pentru asta trebuie sa fii cat mai credibil.

Inca un lucru si inchei: cu tot respectul, dar ma tem ca modul tau de comunicare, unisens si plin de suficienta, nu te va ajuta prea mult in obtinerea de noi conexiuni, de care ai nevoie. Forumul nu e un loc populat exclusiv de cumparatori de barci, ci e un ansamblu complex, pus in miscare de interactiuni destul de variate. Spre deosebire de alte forumuri, aici se discuta constructiv, chiar si atunci cand se aduc critici. Daca vei intelege spiritul forumului capcompas.ro si iti vei gasi locul intre noi, vei avea doar de castigat.

Acest mesaj e o mana pe care ti-o intind. In continuare, vorba rusului, it's up to you ;).

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

modi

Citat din: valer din August 25, 2014, 10:44:50 PM
asta e doar parerea ta si numai a ta      ca si cu pozele
In postarea initiala aduci intrebarea "Ce parere aveti ?" . Ei bine , tocmai te confrunti cu parerile noastre . Printre altii Fritz si-a expus parerea lui .
Iar aceasta este si a mea , si probabil a multora de pe-aici .

Prietene , sa-ti dau cateva sfaturi . Evident , nu-i obligatoriu sa le iei in seama . Insa un forum , prin definitie , asta presupune . Pareri , pareri , pareri . De tot atatea feluri , de cam cati sunt prin preajma ( sau de cati participa pe un subiect in care se dezbate ceva .

- Ca si tine , cand am intrat printre oamenii astia nu stiam prea multe despre barci . Stiam sa "ma dau" cu ele , insa constructiv vorbind , tehnicile necesare constructiei de ambarcatiuni nu le stiam .
Si i-am urmarit si ascultat cu asiduitate ! Si-am invatat multe !!!
Ce nu stii inca tu despre baietii astia este faptul ca unii exceleaza in constructii de barci ( ex. Vali ), altii in motoare si carene ( ex. Fritz ) , altii in pneumatice ( ex. Corsarul ) ,samd .
Pentru cine-si propune sa progreseze in productie de barci , aporturile astora sunt "mana cereasca" . Mai ales ca tot ce stiu ei pun la dispozitia oricui la modul total dezinteresat , doar din pasiune si deschidere .

- De cand ma stiu lucrez in lemn . Si aveam ferma convingere ca nu exista mari diferente intre a lucra un sifonier si o barca . M-am convins ca nu-i deloc asa !
Pastrez cu sfintenie tot ce stiu eu despre lemn , insa pun toate astea sub legile nauticii , cele despre care colegii tocmai te sfatuiesc ca ar trebui luate-n calcul .
Nu face si tu greseala mea de candva crezand ca daca sudezi aluminiul bine ..... barca-i gata !

- Ca sa nu mergi pe carari batute de altii - si pot intelege mai bine ca nimeni de pe aici imboldul dat de orgoliile profesionale - presupunand ca vrei sa revolutionezi ceva in constructia unei ambarcatiuni , exista programe de proiectare . Unele chiar foarte complexe . Nu-i obligatoriu sa lucrezi cu ele . Nici eu nu le suport . Insa daca ai avea vreodata ocazia sa asisti la o asemenea proiectare vei descoperi ca programul respectiv iti "explica" la final exact ceea ce te intreaba lumea pe-aici : capacitate de incarcare , motorizare maxima , etc .

- Toate cu care te confrunti tu acum le-am luat eu in "freza" cand am lucrat pentru prima oara o barca de pe un proiect "adevarat" aici : http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1221.0.html .
Daca ai rabdare sa-l parcurgi vei intelege multe . Si nu-i decat o barcuta simpla si mica dar care-a facut sa dau din mine tot ce stiam despre lemn si bricolaj ..... si inca altele . Repet , invatate pe aici cu bunavointa colegilor .

home made

propunere:
lasati omul sa mearga cu barca intii,sa vada ce poate barca,dupa aceea trageti concluziile si faceti corectiile de rigoare.
nu ar fi rau daca ar fi insotit de unul sau mai multi prieteni,pentru a observa cit mai 'adinc' comportamentul barcii.punct.

home made

fritz-ule,pot sa-ti pun si eu poze cu trazniti in toate locurile,chiar si cu barci din alte materiale.mai cauta....zicea nemuritorul Gambetta! ! :)

Fritz

Citat din: home made din August 26, 2014, 05:57:29 AM
fritz-ule,pot sa-ti pun si eu poze cu trazniti in toate locurile,chiar si cu barci din alte materiale.mai cauta....zicea nemuritorul Gambetta! ! :)

;D ;D ;D   
Nemuritorul Gambetta - ,...scopul scuză mijloacele, cum a zis nemuritorul Gambetta" (O scrisoare pierdută, 1884).

Léon Gambetta, cel care a reuşit să scape din Parisul asediat, în războiul franco-prusac din 1870, cu balonul, organizând apoi apărarea franceză este o prezenţă relativ constantă în ziarele româneşti. Faptele şi vorbele lui sunt comentate sub titluri ca: ,Evenimentul zilei la Paris este discursul lui Gambetta, Preşedinte din nou ales al Camerei, prin strălucita sa elocinţă..." etc.

Era vorba despre o barca din tabla ...Cel care a realizat-o ...a intrebat ...daca ne place !!! Eu mi-am exprimat parerea. Poze cu barci din lemn sau fibra ...trasnite nu am gasit.  In statistici ...cazurile de deces ( sau trasniti ..cum le zici tu ) 29 % sunt pescari...14 % ambarcatiuni...
Este clar ca metalul atrage fulgerul ...Daca barca este de tip ...cabinata  ( cusca Faraday) ...ai mult mai multe sanse sa scapi ...
   Nu pricep ...ce are...gambetta ...cu prefectura.    ::) ::) ::)
Si daca iti place barca ...cumpar-o omule ... Te-ai indragostit de ea. E frumoasa ...ce-i drept ...

Stii de fapt @Home Made care e partea cea mai grava in povestea asta ???
Omul asta din Cluj vinde o barca ...4m x1.4m pt. 5 persoane  :o :o :o ...pe care nici macar NU a testat-o... Barca aia cu 5 persoane si motor va avea un pescaj de 23...24 cm. Calculat...Are sub 4m2 suprafata la linia de plutire.
Vali a pus cateva intrebari ...la liniuta !!! Au ramas fara raspuns. 

Uite aici anuntul !!!
http://www.probarca.ro/anunt/56919/101/1/101/Vand-barca-Tracker-.htm#

Vine un cumparator ...afon in ale barcilor...o ia, isi mai ia 4 prieteni ..si ceva bagaje si se duce cu ea direct pe Razelm ..sau pe Dunare... Si ii vedem la stirile de la ora 5 !!! Care rezerva de flotabilitate??? :-X    care stabilitate ...in state inundata??? ??? ::) ...