intretinere si imbunatatiri peridoc

Creat de bbl81, Septembrie 09, 2014, 04:41:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bbl81

salutare,
  intrebarea mea este: cat de des trebuiesc gresati rulmentii peridocului tinand cont ca bagam rotile cu totul in apa la fiecare iesire cu barca?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

ionitzady

daca ai bagat vaselina cum trebuie nu cred ca ai probleme cativa ani

Florio

Citat din: ionitzady din Septembrie 10, 2014, 11:07:59 PM
daca ai bagat vaselina cum trebuie nu cred ca ai probleme cativa ani
Adi, eu n-am gresat nimic, niciodata. Nu sunt probleme pana in prezent (dupa 7 ani de utilizare).
Ar putea fi daca nu fac aceasta gresare? Ma gandesc ca rulmentii or fi si ei capsulati, n-ar trebui sa aiba zone accesibile pentru a le introduce vaselina, fiindca pe acolo ar intra si praful.
Uite, topicul deschis de colegul nostru se dovedeste foarte util.

cristizz

Cred ca dincolo de generalizari, trebuie apreciata corect fiecare situatie.
Daca puntea remorcii a fost proiectata waterproof, atunci nu trebuie sa ne miram ca rulmentii sunt OK dupa 7 ani, in care acestia au fost scufundati in apa de 4 - 6 ori pe an.
Daca insa, cum este cazul meu, RAR-ul (sau cine stie cine altii) au cerut o punte deja omologata si proprietarul initial a gasit ca cea mai usoara cale de rezolvare inlocuirea puntii originale cu una romaneasca, omologata, pentru remorci obisnuite, atunci ma astept sa inlocuiesc rulmentii in fiecare an.
De asemenea, experienta cu motocicleta de enduro mi-a mai aratat ca rulmentii OEM au fost mai longevivi decat omologii lor after market, chiar daca pe acestia din urma scria SKF de ex. asa incat si calitatea pieselor va conta in aceasta ecuatie.

bbl81

pai mai bine ii demontez si gresez mai des decat sa cumpar anual altii. ma costa 100 de eur setul de rulmenti de calitate..(skf)

cristizz

Desigur ca o intretinere regulata mareste durata de viata si ofera posibilitatea de a identifica eventuale defecte/uzuri inainte ca acestea sa se agraveze. Poate ca utilizarea de vaselina marina la rulmenti ar aduce un plus.

bbl81

si legat de' imbunatatire peridoc' din ce se pot face role pt ghigaj barca pe peridoc? ieftin si bun! :D

Ciby

Eu am folosit role de 100 mm cumparate din Bricostore, din acelea pentru carucioare.
Vad ca dupa aproape 7 ani, inca sunt in regula.

ionitzady

eu am folosit role din cauciuc dur cumparate din targ cu 3 ron buc ( total 9x3=27 ) . Am folosit cate 3 role una langa alta si am format o rola de chila .

kimi

Citat din: cristizz din Septembrie 11, 2014, 12:40:50 PM
Desigur ca o intretinere regulata mareste durata de viata si ofera posibilitatea de a identifica eventuale defecte/uzuri inainte ca acestea sa se agraveze. Poate ca utilizarea de vaselina marina la rulmenti ar aduce un plus.

+1
Sau macar o vaselina rezistenta la apa normala . :D

bbl81

Citat din: ionitzady din Septembrie 11, 2014, 07:30:09 PM
eu am folosit role din cauciuc dur cumparate din targ cu 3 ron buc ( total 9x3=27 ) . Am folosit cate 3 role una langa alta si am format o rola de chila .
ionitzaady, pune si tu o poza ca sa imi fac o idee. vreau sa modific peridocul ca este facut cam nasol, si daca tot vine iarna...ar fi timpul.

bbl81

ionitzady

Vezi sectiunea peridoc basculabil unde Vali m-a ajutat sa postez poze cu peridocul meu. Daca vrei mai multe detalii  0740 122 430  , suna-ma si vorbim .

bbl81

Salutare,

ma puteti ajuta cu o idee despre cum sa fac prinderea placii cu numarul de inmatriculare pe peridoc? sa fie detasabila. Atasez cateva poze si mentionez ca este confectionata din glaf de aluminiu, pentru pervaze.

Multumesc.

cristiantutuianu

Bine ....asa???
Da o poza cu peridocul de ce nu ai postat?