inmatriculare barca

Creat de aditm, Septembrie 14, 2014, 11:38:48 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

aditm

Va salut d-lor, am auzit un zvon, sa dea Domnul sa fie ceva real, se pare ca se schimba legislatia inmatricularii barciilor, ar fi vorba de barci pana in 7m lungime si cu motoare pana la 40 cp, inmatricularea se pare ca nu mai va avea atatea cerinte, barcile spacificate mai sus se inmatriculeaza la capitenie, fara ANR sau mai stiu eu ce si costa pana in 500 lei.
  Na auzit nimeni nimic?
  Bine ar fi sa le mai vina mintea la cap, macar ar si castiga ceva lei si ar fi si in avantajul omului

Vali

Adi, chiar daca ar fi asa, sa nu uitam ca ANR-ul si Capitania sunt unul si acelasi lucru. Posibil sa se intentioneze sa se inregistreze pe viitor barcile neinmatriculabile la primarii, cum era zvonul mai demult. Nu am auzit inca nimic concret, insa sincer nu ma astept deloc la lucruri bune.
O sa fie cu adevarat nasol dupa alegeri, oricine o sa iasa presedinte o sa formeze guvernul si o sa inceapa sa ia cu japca de unde poate. Toate guvernele de pana acum, indiferent de orientare, au fost ostile fenomenului nautic, incepand cu Orban de la PNL si terminand cu nulitatea de Sova de la PSD.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

aditm

Pai din cate am inteles cu treaba asta vor sa fie ca la italieni, nu stiu cum e la ei ,  am inteles ca nu trerbuiesc inmatriculate barcile cu motoare pana in 40 cp doar inregistrate in registrul capitaniei si gata si tot pentru a strange bani vor sa faca asa, e normal, oricare ar vrea sa-si inmatriculeze o barcuta cu 40 cai cu 500lei si clar ca or sa aiba si mai multi clienti, din cate am inteles ar fi vorba ca intra in vigoare chiar de luna viitoare, sincer bine ar fi si asa suntem de mirul lumii cu atatea cerinte si hartogarii, eu aveam de gand sa merg in germania sa-mi inmatriculez una din barci si ramanea inmatriculata acolo cu imputernicire pe mine si salut.

Vali

Parerea mea e ca oricine (mai) vrea sa-si inmatriculeze o barca, sa o faca intr-o tara UE cu regim favorabil, cum e Olanda de exemplu. La noi va fi din ce in ce mai rau. Din cauza asta, cel putin momentan multa lume prefera sa ramana la barci neinmatriculabile.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

aditm

Asa e, MADE IN ROMANIA, platesc impozit 180lei la tepari de doi ani pe barca, au zis ca imi da nr de primarie si ....uie de atunci nu mai au in hotarare locala asa ceva, tot timpul imi spun ca o sa propuna si treaba asta

alin66

Adi, saptamana trecuta afirma un capitan de port de pe clisura, ca din ianuarie 2015 va fi obligatorie inmatricularea tuturor ambarcatiunilor, indiferent de lungime si puterea motoarelor.Sa speram ca "visa"

aditm

Naspa, ne mutam cu inmatriculatul la strainezia si gata, sa-i ia frasu sa-i duca la apa mica si noroi mare.
  Ma da la bulgari nu merge inmatriculatul mai usor?

pelicanul

Citat din: aditm din Septembrie 15, 2014, 05:12:40 PM
  Naspa, ne mutam cu inmatriculatul la strainezia si gata, sa-i ia frasu sa-i duca la apa mica si noroi mare.
  Ma da la bulgari nu merge inmatriculatul mai usor?
Ba da, am auzit ca e mai usor la bulgari, dar nu stiu exact conditiile.

dactari

referitor la costuri am  inmatriculat o salupa de 5.5m cu motor de 25 cp iar taxele au trecut binisor de  1500 ron fara taxa impozit

Cristy

Asa este! cred ca te-ai mandrit cand a venit inspectorul sa vada salupa si ai spus sus si tare este salupa; el a inteles si asa a trecut-o in registru si apoi in acte, iar cand ai ajuns la fisc.... ai platit salupa! daca spuneai barca cu motor inca de la inceput - de la factura initiala si apoi la inspector sustineai ca este barca cu motor - impozitul scadea simtitor - deh...legile

aditm

Pai sincer intreb si eu ca taranul ca treaba asta tot n-o pricep, care e diferenta intre barca cu motor si salupa si de ce dracu la una impozitul e mai mic si la cealalta mai mare, m-a sunat cineva din italia sa-mi aduca niste barci la reparat, mi-a spus ca la ei nu se inmatriculeaza barcile pana la 10m indiferent ce motoare au, se inmatriculeaza doar motoarele si totodata ai si asigurare si impozit si nici nu trebuie permis pana la 40cp

deltasub

In Italia nu se inmatriculeaza barci pana in 10 metri. Valabil numai pt. barci in uz personal.  Daca motorul depaseste 40,8 sau 30KW trebuie permis. Asigurarea se face numai pentru motor si este obligatorie. Navigatia e permisa pana in 12 mile. Numai barcile peste 10 metri se inmatriculeaza.

mustatza

Citat din: aditm din Septembrie 15, 2014, 10:03:21 PM
  Pai sincer intreb si eu ca taranul ca treaba asta tot n-o pricep, care e diferenta intre barca cu motor si salupa si de ce dracu la una impozitul e mai mic si la cealalta mai mare, m-a sunat cineva din italia sa-mi aduca niste barci la reparat, mi-a spus ca la ei nu se inmatriculeaza barcile pana la 10m indiferent ce motoare au, se inmatriculeaza doar motoarele si totodata ai si asigurare si impozit si nici nu trebuie permis pana la 40cp

- barca cu motor = 180 lei/an
- barca /salupa cu motor pt agrement = cca600lei/an

alexdaniell

Aici e o ambiguitate mare. Care e barca cu motor si care e barca de agrement? Daca nu fac bani cu barca atunci fac agrement? Cine si in ce baza decide ce fel de barca e?

mustatza

in codul ficsal sunt specificate impozitele aferente barcilor fara motor,cu motor,salupe sau ambarcatiuni de agrement.
diferenta o face actul pe care-l detii la barca sau mai precis ce scrie in el. daca scrie ca este ambarcatiune/salupa de agrement(si cam asa scrie in facturile pt barcile noi)................platesti mai mult :o.

in aceasta situatie sunt foarte multe barci care detin certificat de ambarcatiune si sunt trecute ca ambarcatiuni de agrement. aceste ambarcatiuni nu-si vor putea schimba "statutul" de ambarcatiune de agrement decat prin casarea ambarcatiunii. daca se vinde motorul de pe barca(ma refer la motoare care necesita inmatriculare) barca ramane inmatriculata in registrul naval ca ambarcatiune de agrement.

eu cand am declarat barca la fisc a trebuit sa duc munca de lamurire cu functionarii care doreau s-o treaca la ambarcatiune de agrement desi in contractul de vanzare/cumparare scria clar ca am cumparat o barca fara motor.