INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

mariusbig

Scrii ce vrei sau ce trebuie .
Cam asa :
Aveti in attach. copie dupa plata taxei de 51 eur , documentele originale si traducerile in franceza.
Mentionez ca in Romania nu se inmatriculeaza barcile cu o lungime sub 7m.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cu respect , Dl. Momaul.

Sa fii sanatos si sa ne anunti cand iti vine cartea din Belgia.  ;D

momaul

Salut.Multumesc mult mariusbig bineinteles ca o sa va tin la curent.

mariusbig

ghrt

Le mulţumesc celor care au scris. Am trimis şi eu, la Oostende, fara certificatul de cetatenie (spunea cineva mai sus ca nu i l-au cerut la CI romaneasca).
Comisionul la plata online prin BTRL a fost de 18 eur.

mariusm piesenoi111

Eu nu am trimis certificatul minune.....am făcut cererea și ma așteaptă și acum în Drumul Taberei. ....
Comisionul e uriaș. ...dar și satisfacțiile cu barca INMATRICULATA sunt pe măsură.
Bafta!

ghrt

Mi s-a răspuns că dosarul este în regulă şi complet, urmând ca după confirmarea plăţii taxei să mi se elibereze scrisoarea de pavilion :) Din ce plăţi internaţionale am mai făcut, durează puţin, 2-3 zile.

mariusm piesenoi111

Bine asa.....ochii după poștaș de acum :)
La mine a durat cam 2-3 săptămâni pana a ajuns pliciul

ghrt

Deci sfârşitul lui martie. E bine, am promis că de 1 mai plecăm pe apă la Balcic.

mariusm piesenoi111

Sigur pana atunci ajung.....Eu la fiecare doua zile ii dădeam mail lui Guido sa îl  întreb de acte și el îmi spunea.....răbdare,răbdare. ...:)

mustatza

foarte mari comisioanele la unele banci.
eu folosesc ING si comisionul a fost de 11euro.

napo

Citat din: ghrt din Martie 04, 2016, 07:00:57 PM
Deci sfârşitul lui martie. E bine, am promis că de 1 mai plecăm pe apă la Balcic.
De unde pleci? Ai certtificatul de LRC, ca altfel nu poti pleca din tara?

ghrt

Salut Napo!

Plecăm din Limanu, unde ţin şi barca. Sper să reuşesc să te sun, mi-am propus de mult... sunt optimist  :)

Da, am luat C+D+S+LRC. La bord va mai fi cineva cu B-ul, nu că ar fi nevoie. Singurele lucruri care mai îmi trebuiesc, din câte ştiu, sunt o licenţă pt staţie şi MMSI-ul aferent. Le pot lua gratuit din BE, după înmatriculare. Scrierea MMSI-ului în staţie mă costă 25€ la Atena (ăştia din Bucureşti cică n-au aparatul necesar...). Acum am licenţa de la Ofcom cu MMSI-ul aferent, dar radiind barca din SSR se anulează automat şi licenţa. Oricum nu mă agit că am la bord două staţii portabile care nu au MMSI, le arăt pe alea.

Mai se cer alte acte la plecat? Ziceam că întreb la poliţia de frontieră dar am tot amânat. Adică mă mai aştept la un crew list şi cărţile de identitate, plus actele bărcii, pe care le am deocamdată în engleză şi traduse legalizat în română.

cristizz

Da, actele barcii si inspectia:
- Certificat de Ambarcatiune de Agrement
- Permis de Navigatie pentru Ambarcatiuni de Agrement
- Raport de Inspectie pentru Ambarcatiuni de Agrement

napo

Citat din: ghrt din Martie 07, 2016, 11:39:04 PM
Salut Napo!

Plecăm din Limanu, unde ţin şi barca. Sper să reuşesc să te sun, mi-am propus de mult... sunt optimist  :)

Da, am luat C+D+S+LRC. La bord va mai fi cineva cu B-ul, nu că ar fi nevoie. Singurele lucruri care mai îmi trebuiesc, din câte ştiu, sunt o licenţă pt staţie şi MMSI-ul aferent. Le pot lua gratuit din BE, după înmatriculare. Scrierea MMSI-ului în staţie mă costă 25€ la Atena (ăştia din Bucureşti cică n-au aparatul necesar...). Acum am licenţa de la Ofcom cu MMSI-ul aferent, dar radiind barca din SSR se anulează automat şi licenţa. Oricum nu mă agit că am la bord două staţii portabile care nu au MMSI, le arăt pe alea.

Mai se cer alte acte la plecat? Ziceam că întreb la poliţia de frontieră dar am tot amânat. Adică mă mai aştept la un crew list şi cărţile de identitate, plus actele bărcii, pe care le am deocamdată în engleză şi traduse legalizat în română.

Trebuie sa mergi la capitanie cu toate actele, apoi ei iti dau un aviz de acostare cu care mergi la politia de frontiera. Da si eu am primit MMSI-ul din BE. Dar dupa asta am asteptat mai mult.
Ce statie ai ca poate te indrum aici undeva. Ca am avut si eu un Predident la care trebuia schimbat si firma nu avea cablul si softul. M-a pus sa o trimit in Franta cu curierul, ca o face gratis, dar curierul costa 380 lei pentru n singur drum! Am aflot de un nene la Galati care rescrie Icom, Simrad, si Furuno cu 12 Euro si mai stiu pe cineva la Constanta, dar nu mai stiu ce statii stie sa facam il sun si intreb.

deltasub

Aici e o lista  de vhf acceptate si refuzate de catre belgieni, pe care am descarcat-o de pe un forum italian. OK - ACCETTATI

**** FISSI
- A2E Hurricane
- Cobra Marine MR F 55 EU
- Cobra MRF 75 EU
- Icom ICM1 Euro
- ICOM ic m45euro
- ICOM IC-M401 EURO
- ICOM IC-M501 EURO
- ICOM M100
- icom m421
- ICOM M59
- Lowrance Link-5
- Midland Neptune 100
- Midland New Neptune
- Navico RT 6500
- NAVICOM RT 160
- Navicom RT 311
- Polmar Shark 2
- Radio Ocean (Furuno) RO4800
- Raymarine 240e (2006)
- Raymarine Ray 215E
- Raymarine Ray54E
- SEACOM M168-F
- SHIPMATE RS 3400 (SIMRAD)
- SHIPMATE RS 8000
- shipmate rs 8100
- Shipmate RS 8300
- SHIPMATE RS 8400
- Simrad Axis DSC1400
- Simrad Axis RT1400
- Simrad RD68
- SIMRAD RS 25 E
- Simrad RS 35
- SIMRAD RS 87 DSC
- Simrad RT64
- Standard Horizon Eclipse (versione USA 1992)
- Standard Horizon GX 2100
- Standard Horizon GX 2200
- STANDARD HORIZON MATRIX GX2000
- VERTEX STANDARD VM 3500E

**** PORTATILI
- Cobra Marine HH100
- cobra marine MR HH 125 EU
- FURUNO RADIO POCKET 4300
- Icom ICM1 Euro
- ICOM IC-M21
- icom ic m3euro
- ICOM IC-M-33