INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ghrt

Dbr

Da Momaul. In general asa se misca lucrurile pe acolo mai spre locul de unde se da ora exacta a UE. ;) Si acolo poate fi valabila vorba aia,,omul sfinteste locul''.
Am avut de-a face cu multe hartzogarii si alte chestiuni legate de BE, NL, DE ,UK si am constatat ca intotdeauna conteaza omul mai mult decat orice. Totodata pot spune ca am avut ocazia sa dau de capete patrate la oficialitatile lor incat ma inchinam in gand.
Daca ajung in zona in curand, tare m-as duce sa il cunosc personal si sa ii inmanez o sticla de coniac romanesc (X.O.) din partea noastra.
Cred ca ar fi placut surprins...

Vali

Ar fi interesant sa arat cam ce razboi al mailurilor am dus cu una din persoanele care se ocupa de emiterea actelor de Belgia. Omul stia el sigur de la 2000 km distanta ca barca nu e construita in regie proprie. Asa, din instinctul lui propriu.
Asta arata ca nu intotdeauna lucrurile se misca acolo dupa cum se da ora exacta in UE, mai ales cand e vorba de cetateni de rangul 2 in opinia lor, precum romanii.

Pe de alta parte, daca e cineva care chiar merita coniacul (si nu numai coniacul, ci o masa imbelsugata sau chiar o croaziera platita din partea comunitatii), acela e colegul deltasub, nea Vasile din Braila. Datorita dumnealui suntem atatia care ne-am diminuat substantial cheltuielile cu hobby-ul preferat. Belgienii nu si-au facut decat treaba pentru care au fost platiti.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

momaul

Salut.Total de acord cu Vali,Domnul Vasile are toate meritele.

ghrt

Daca e vorba de multumiri, eu le adresez dlui. Vasile - deltasub, care ne-a deschis ochii. Ii apreciez si pe cei de la Oostende, care sunt mai flexibili decat celelalte oficii.

mariusm piesenoi111

mariusbig

Asa este. Multumiri Deltasub.
Bravo Momaul !!!
Pe barca la pupa stanga dreapta pavilionul belgian  urmat de numarul barcii ( negru sau albastru inchis ) totul de 10 cm inaltime .
La prova pavilionul romanesc urmat de numele barcii tot de 10 cm.
Ape line si fir intins pe urmatorii 5 ani.

deltasub

Multumesc de multumiri, am aflat si eu intamplator de posibilitatea aceasta si am vrut sa o afle si altii.
Pentru cei care  vor sa faca inregistrarea, le recomand inca odata Ostende, deoarece cei din Bruxelles lucreaza si cu nave comerciale si de multe ori timpul rezolvarii dureaza mult dar si mai confunda procedurile si cer acte inutile.
Pentru echipamentul de siguranta si numere, mai jos  http://mobilit.belgium.be/fr/navigation/navigation_de_plaisance/bateau/equipement
http://mobilit.belgium.be/fr/navigation/navigation_de_plaisance/bateau/marques_didentification

momaul

Salut.Dupa ce am citit si rascitit cam tot ce am gasit in legislatia Romaneasca despre navigatia ambarcatiunilor de agrement sant mai nelamurit ca la inceput.Poate sa-mi spuna cineva daca am nevoie de vre-un aviz pentru a iesi pe apa cu actele belgiene in zona care nu este frontiera de stat de exemplu in jurul insulei mari a brailei?

deltasub

Normal nu ai nevoie de nici un aviz, dar cum cei de la capitania Braila aplica legea cum vor ei, sa ai la tine toate actele in original si tine-ne la curent.

aditm

Buna seara d-lor, o rugaminte as avea, am pregatit si eu toate actele pentru inmatricularea barcii in belgia, am inteles ca pe langa documente trebuie facuta si o scrisoare de insotire, rog cine poate  si vrea sa-mi spuna cum trebuie facuta aceasta scrisoare, multumesc. Sarbatori fericite!

momaul

Salut.Eu am scris : Domnule inspector, va trimit urmatoarele documente ,si am insirat toate documentele trimise.In continuare faci ce mentiuni ai de facut de ex eu am scris ca barca nu a fost inscrisa ,m-am semnat cu multumirile de rigoare si gata.Bineanteles totul in franceza.Totul am pus intr-un singur PDF.

momaul

Salut.Dupa ce am tot studiat m-am hotarat sa sriu pe barca in felul urmator:           
La pupa steagul belgiei urmat de numarul de inregistrare iar la prova numele barcii.Nu m-am  hotarat daca sa scriu cu vopsea sau cu autocolant dar inclin catre vopsea. Steagul romanesc as vrea sa-l pun pe un baston portdrapel dar nu prea stiu unde sa-l fixez.Daca aveti alte sugestii astept cu nerabdare.Multumesc mult.

ionitzady

steagul romanesc l-as pune in fata casei  ....   . Scuze dragul meu coleg dar dupa ce incercam sa traim cat mai mult timp intr-un spatiu de 3 m patrati  mai ne chinuim cu pavilioane si toate alea . Hai sa nu uitam salupele alea vechi de tabla mari care mergeau cu un pavilion decolorat si rupt de nu stiai daca este prosop sau drapel . Cat despre problema ta cu acte sau avize la Braila ....  nu vad ce sa sa-ti faci griji ... esti inmatriculat ????  Gata cu problemele esti liber oriunde , navigabil  sau nenavigabil nimeni nu te da laoparte .

ghrt

Pentru inscripţionarea numelui bărcii şi a numărului de înregistrare, portului de ataş sugerez folosirea colantului cu litere din vinil. Se pot alege orice font şi culoare, alte elemente de decor după gust şi preferinţe, tăierea se face f precis, scrierea rezistă în timp, costul este moderat, îndepărtarea se face cu un pistol cu aer cald.