INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

deltasub

De la 1 ianuarie 2019 vor sa unească inmatricularea cu înregistrarea și se va face numai pentru persoane rezidente în Belgia.
Cei înregistrați au valabilitate pana la scadenza scrisorii de pavilion.

kama3

deltasub

Se pare și pentu cei cu certificat olandez ICP nu se mai recunoaște apartenența la pavilionul olandez

Bogdan

12iuli34

stefand600

Pai, foarte bine. Modificarile cele mai importante sunt ca velierele peste 24 m pot fi inmatriculate cu caracter de ambarcatiune de placere. Iar cea mai importanta este ca nu va mai fi distinctie intre lettre de pavillon si inmatriculare, si vor putea sa circule si pe ape interioare si pe mari.
Stefan D

Bogdan

Bogdan

Citat din: stefand600 din Octombrie 07, 2018, 01:22:41 PM
Pai, foarte bine. Modificarile cele mai importante sunt ca velierele peste 24 m pot fi inmatriculate cu caracter de ambarcatiune de placere. Iar cea mai importanta este ca nu va mai fi distinctie intre lettre de pavillon si inmatriculare, si vor putea sa circule si pe ape interioare si pe mari.
Unde se poate verifica informatia?

Bogdan

deltasub

http://www.lachambre.be/FLWB/PDF/54/3105/54K3105001.pdf
Este un proiect de lege care ar putea sa mai se schimbe pe alocuri.
Se pare ca de acum încolo ambarcatiunea pentru a fi înregistrată, trebuie sa fie în proprietate cel puțin 50% cu cineva rezident în Belgia..
Oricum pentru cei înregistrați deja a fost o scutire de taxe pina acum. Sa așteptam  să vedem ce se mai intampla.
Apoi eventual ar fi soluția de a face cerere de reînnoire a scrisorii de pavilion înainte de 1 ianuarie pe motiv de schimbare a portului de inregistrare. O alta soluție e inmatriculare în Bulgaria sau în Romania.
Cine cunoaste bine franceza sa ne spună exact ce scrie în proiect.

Bogdan

Am citit articolul indicat de stefand600 si este destul de vag. Oricum firma care mi-a inmatriculat barca in Olanda m-ar fi anuntat de modificarile legislative (presupun). Voiam sa iau anul viitor si MMSI-ul de la ei, dar mai astept.
Multumesc pentru link-uri!
Oricum documente pentru barca in afara de factura pe care mi-a dat-o olandezul lui DBR, nu am.  ( S-a interesat in prealabil daca sunt serios ca sa cumpere el barca si sa mi-o revanda cu un plus de 1800 euro). Pe ala l-a durut in spate de orice si m-a tratat cu curul desi le-am bagat ceva bani in buzunar lui si lui DBR. Bine, nici pretentii nu am de la interlopi de barci. M-a mancat, ma scarpin!

aditm

Va salut domnilor, ce noutati mai sunt cu inmatricularea la belgieni, se mai poate sau nu?

stefand600

Din pacate nu se mai poate in BE decat daca barca este minim 50% coproprietate cu un cetatean rezident BE. Din fericire, scrisorile sunt valabile pana la expirare. Mai exista posibilitatea de inmatriculare in Olanda dar costurile sunt mai mari.
Stefan D