INREGISTRARE AMBARCATIUNE IN BELGIA

Creat de deltasub, Ianuarie 22, 2015, 09:24:02 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Rod

Buna ziua tuturor

E primul meu mesaj pe forum, va urmaresc de ceva vreme si vreau sa confirm cele scrise mai sus, inca se lucreaza pe legea veche si se pot depune cereri pentru Scrisoare de Pavilion/Inmatriculare (deocamdata nu sunt separate).

Cu putina perseverena si daca stiti franceza sau cu Translate, va descurcati si singuri. Altfel e colegul de mai sus care are experienta.

Situl este: https://mobilit.belgium.be/fr/navigation/navigation_de_plaisance/bateau/immatriculation si trebuie sa va inregistrati.

Eu am depus pe data de 12.02.2019, am incarcat mai multe documente in mai multe randuri, am stat cu sufletul la gura, dar de ieri la Status-ul de pe site imi apare: Lettre de pavillon : Imprimmer.

https://imgur.com/a/eLdQLBF

Va anunt daca am noutati.

Succes!

stefand600

Stefan D

Bogdan

Nicio problema in Olanda. Ieri am inmatriculat o barca.Am luat si MMSI. Deci...

Zodiac

Costuri ? Detalii ? Inca nu am inregistrat barca !

Bogdan

448 euro pachet de inregistrare ambarcatiune + MMSI. Dutch Yacht Registration.
Completezi formularul on-line si iti trimit aproape imediat o procura sa o semnezi. Mai trebuie adaugat actul barcii si copia CI. In 5 zile lucratoare ai ICP -ul prin DHL. Valabilitate 2 ani.
Simplu si fara bataie de cap. La noi te vor intreba la Capitanie de certificatul de inspectie al barcii dar nu insista. Oricum olandezii nu au asa ceva pentru barci. Daca esti suficient de inconstient sa te aventurezi fara dotarile de rigoare, o faci pe barba ta.

stefand600

In cazul asta, pentru 10 ani costurile sunt mai mari decat inmatricularea in RO. Nu mai este rentabil.
Stefan D

aditm

La belgieni cât e taxa acum? Cu olandezii nu e prea rentabil.

Bogdan

La expirarea Certificatului se plateste doar 140 de euro. Deci in total ar fi cam 1000 de euro pe 10 ani cu MMSI. Daca vrei fara MMSI, la prima inmatriculare platesti 290 euro . ar fi 850 de euro fara MMSI. Avand in vedere ca se scapa de absolut toata birocratia si ca nu se plasteste nici un fel de impozit in Olanda pe ambarcatiunile de agrement...faceti voi socoteala. La o barca mare s-ar putea sa fie un avantaj. La una mica poate ca nu. Eu stiu ca la Macgregor aveam un impozit de 700 lei pe an. Asta inseamna ca pe 10 ani ar fi ajuns 7000 lei plus inmatricularea vreo 1500 , cam 2000 euro rotund.

stefand600

la belgieni este 148 euro pe 5 ani, la prelungire 60 pentru inca 5 ani.
Este avantajos doar pentru cei cu barci mici.
Stefan D

Rod

151 Euri - prima taxa pe 5 ani.

Am primit azi prin posta documentele originale.

Multumesc prieteni pentru inspiratie.

Va citesc si va apreciez comentariile pozitive!

cristeache

Citat din: Rod din Martie 05, 2019, 10:53:54 AM
151 Euri - prima taxa pe 5 ani.

Am primit azi prin posta documentele originale.

Multumesc prieteni pentru inspiratie.

Va citesc si va apreciez comentariile pozitive!

Te salut,

Rod, ai observat cumva, au si plata on-line cu cardul ?
Ce stii despre plata?

Ms,
Cristeache

Rod

Da, se poate plati si cu cardul, din ce imi aduc aminte. Eu am platit cu Transfer bancar on-line, important este sa scrii la detaliile platii codul cuprins intre ++++....+++++.

Intra pe site-ul lor, inregistreaza-te si apoi parcurge toti pasii, e intuitiv.

Grabiti-va, pentru ca e posibil sa fie ultimul tren. Repet, daca nu va descurcati singuri este pe pagina cealalta numele si telefonul unui domn care se ocupa de asa ceva.

Succes!

kir_gutzakis

Am primit si eu actele. Multumesc Deltasub si colegilor care s-au implicat! Bafta si celor care mai urmeaza!
"Cea mai buna barca e cea pe care o ai sau daca inca nu ai una, cea pe care ti-o poti permite azi; nu pierde timp asteptand sa-ti poti lua barca visurilor. Ia-ti o barca si pleaca azi. O barca de 8 m azi e mai buna decat una de 20 peste 5 ani."-Romeo zis Skipper

yo3

Stie cineva daca a intrat noua lege in vigoare? Mie imi expira in 2020 si ma gandeam sa fac o "actualizare"...

deltasub

Legea noua încă nu e aplicată.  Recent am reînnoit LdP. prin vânzarea a 50%  către nevasta-mea. Reinnoirea la scadența de cinci ani se face cu trei luni înainte de expirare.