honda vs yamaha vs suzuki vs mercury vs johnson in gama 5 - 25 cp 4 t

Creat de darius, Ianuarie 24, 2015, 10:38:09 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

care este, in opinia dvs., modelul de motor outbord ideal pentru apele interioare ale Romaniei?

johnson
1 (11.1%)
suzuki
4 (44.4%)
mercury
1 (11.1%)
yamaha
2 (22.2%)
honda
1 (11.1%)

Numărul total de membrii care au votat: 9

Votare închisă: Ianuarie 27, 2015, 10:38:09 AM

darius

Buna ziua

Discutiile pe marginea calitatii si fiabililtatii unor motoare de barca nu au niciodata o finalitate. Argumentele prezentate au, de multe ori, caracter subiectiv iar cei ce le expun, se bazeaza, in unele cazuri,  pe experiente traite ce pot face obiectul unor situatii de exceptie si nu unor aspecte generalizate.
Membrii acestui forum sunt, de departe, cei mai experimentati in acest domeniu. Expertiza si argumentele dvs. va indreptatesc sa expuneti puncte de vedere care pot convinge atat incepatorii cat si ignorantii.

Va multumesc
Darius

darius

Mda ... o mica eroare. sondajul trebuia deschis in cap motoare. a fost o mica neatentie

cu scuzele de rigoare
Darius

Fritz

Toate-s bune. Johnsonul ...nu se mai fabrica. L-a inghitit Suzuky.
Suzuky, Mercury,Tohatsu ,Yamaha...Honda ...cam asa vad eu ierarhia. Vorbind de motoare mici  in 4 timpi.

bradutzu

am mai scris si o repet!
atata timp cat nu ai o pensiune si sa folosesti motoarele pentru turism in delta conduse de niste "animale" oricare din cele de mai sus este "indestructibil" iar diferenta de consum/zgomot este neglijabila
Asta este parerea mea in conditiile de motor achizitionat nou si facut reviiziile conform cartii de service
dk vb de sh atunci.............
Sa auzim numai de bine!

ss

bica77

am avut motor yamaha de 4 si 5 cp noi , sunt ok numai ca mi s-au parut zgomotoase fata de mercury 6cp si suzuki , as merge pe suzuki si apoi  mercury , am avut si pe unul si pe celalalt dintre yamaha suzuki mercury cel mai silentios mi s-a parut mercury vorbesc de motor pana in 8 cp peste 8 cp sunt cu doua pistoane si automat sunt mai echilibrate si mai silentioase

Mihaif99

... dar si  Bica are dreptate. Cand e sa mergi ore in sir la deplasament, ultimul lucru pe care ul vrei e un motor care sa pecane in timpanele lale. Jur ca daca merg mai mult de 4-5 ore/zi cu un asemenea motor, nu mai pot sa dorm.

Exp: Flower of life.   E foarte misto barcuta, dar motorul  >:(...... fara suparare

Spinoza

Citat din: Mihaif99 din Ianuarie 27, 2015, 09:17:43 PM
... dar si  Bica are dreptate. Cand e sa mergi ore in sir la deplasament, ultimul lucru pe care ul vrei e un motor care sa pecane in timpanele lale. Jur ca daca merg mai mult de 4-5 ore/zi cu un asemenea motor, nu mai pot sa dorm.

Exp: Flower of life.   E foarte misto barcuta, dar motorul  >:(...... fara suparare
;D
Mon vieux, dintre toate posibilele neplaceri, zgomotul motorului e ultimul pe lista mea.
Stiu, e o chestie absolut involuntara la tine, dar eu m-am amuzat copios citind-o.
;D ;D ;D
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

Mihaif99

Citat din: Spinoza din Ianuarie 27, 2015, 09:57:46 PM
;D
Mon vieux, dintre toate posibilele neplaceri, zgomotul motorului e ultimul pe lista mea.
Stiu, e o chestie absolut involuntara la tine, dar eu m-am amuzat copios citind-o.
;D ;D ;D

Vezi, imi pare ca te-ai suparat un pic, dar serios, uite...
Am vazut pe videourile lui Modi, mon cher  :)  Admiram barcuta care e ....   nu stiu cum sa spun, ca nu mai termin. Imi place enorm! Dar ceva ma deranja tare ;)  poti ghici ce anume?

https://www.youtube.com/watch?v=CUQ-5DtJlyY

:)

https://www.youtube.com/watch?v=gW3H4WYDmCA

:)

https://www.youtube.com/watch?v=o6ExHhJelGc

:D

https://www.youtube.com/watch?v=HXxLAalX4FE

gata....

Spinoza

...si cu ce ma poate deranja pe mine, surd fiind?
Iar in final, vorba lu' Rumpi: e barca mea. Cui nu-i place, coboara si merge pe jos - sau inoata, dupa caz.
;D ;D ;D
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

Sosoktm

cred ca plaja de putere este prea larga pentru comparatie relevanta. Pana in 5-6 cai e monocilindru (cel mai uzual), de la 6 la 20 bicilindru iar 25 tricilindric. Maaaare diferenta. Mai sunt si generatii diferite. Cel mai bun e un motor nou, potrivit ca putere pentru barca pe care o impinge. Deja garntia data de unii producatori e de 5-6 ani, adica posibil peste 1000 ore de functionare. Pentru hobby, 1000 ore inseamna foarte mult.
Citisem pe undeva o statistica ce spunea ca , in medie, o ambarcatiune e utulizata sub 2 minute/an.  Conteaza mai mult starea de utilizare, cel putin asta e parerea mea.

bica77

nu cred ca exista motor de 6 cp 4t bicilindru doar de la 8 cp in sus.....

ziuamarinei

[quote author=Sosoktm link=topic=1468.msg25118#msg25118 date=14224572
Citisem pe undeva o statistica ce spunea ca , in medie, o ambarcatiune e utulizata sub 2 minute/an.  Conteaza mai mult starea de utilizare, cel putin asta e parerea mea.
[/quote]     ..
cum 2 min pe an.???????

Sosoktm

Adica barcile in general stau. Pentru majoritatea proprietarilor probabil barca e un accesoriu devenit la un moment dat inutil.
Bica....ai dreptate, nu citisem tot titlul

bica77