skin on frame metoda de acoperire

Creat de KODAEV, Martie 21, 2015, 07:32:54 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

KODAEV

Salutare la toata lumea ,am fost sfatuit de Vali si ii multumesc pe acesta cale sa incep un nou topic
Deci am reusit sa fac cadrul barci sper ca este o barca daca nu, o canoe am tot cautat pe net cum sa o invelesc dar nimic concret produsul X sau Y de la magazinul respectiv sau de pe net
Ori nu am reusit eu sa gasesc. Barcuta are 3,8 M lungime si la partea din mijloc cea mai bombata are  1,5 M si as dori sa fie dintr-o bucata daca se poate VA MULTUMESC anticipat

Mihaif99

Cu panza de nylon de 250g/m2  :

http://capefalconkayak.com/howtoskinakayak.html

Daca poti face rost de Dacron (Ceconite or Stits Poly-Fiber) e si mai bine, pentru ca dupe ca il cosi sau atasezi, il poti incalzi si se strange si mai tare. I plus nu se "lasa" cand se uda

Foloseste o vopsea cu protective buna la UV, si evita sa depozitezi canoea la soare.

Mai multi colegi de forum au experienta la prima mana, asa ca ii las pe ei sa explice mai multe.

dflorin

Frumoasa lucrare si foarte elaborata. Nu m-a pricep la astfel de lucrari, eu sint cu aluminiu dar cred ca dintr-o bucata este mai greu de asezat si mulat pe osatura. Acum spun si eu o prostie...nu ar merge din fisii de balsa asezate suprapus? Cred ca Modi sau Vali  ar avea idei mult mai bune. I-mi cer scuze mi-am si eu o parere. Succes in continuare. Cu stima  Florin.

Vali

Salut Kodaev si bun venit pe forum.

Cred ca ai ales optiunea "skin on frame" pentru greutatea scazuta si estetica deosebita a unei barci imbracata in textil sau folie. Si mie imi plac aceste barci, dar mi se par cam fragile la o utilizare conventionala. Poate ne spui de ce ai ales acest tip de constructie - cumva ca sa fie demontabila?

Dupa cum spuneam , nu am experienta in acest tip de constructii cu invelis moale, dar deja colegii aduc contributii. Barca arata excelent, desi dpdv hidrodinamic mi se pare putin cam lata pentru lungimea ei. Va avea o stabilitate sanatoasa, dar va fi putin mai lenta decat o barca mai ingusta (rezistenta de val mai mare).

Daca a fost gandita pentru skin on frame, nu cred ca are rost s-o imbraci in material solid (placaj etc), fiindca se va ingreuna. Iar ca varianta solida, un stitch & glue conventional este solutia cea mai la indemana.

Acum, vizavi de experienta altora, avem un coleg de forum - Boris din Galati, care si-a construit de la zero un caiac demontabil, dupa modelul celor nemtesti. Stiu ca a folosit aluminiu la structura, si invelisul a fost facut dintr-o folie impermeabila groasa (parca polyplan). Omul are ani de zile de cand se da cu acel caiac, fiind foarte multumit (i-a pus si vele!).

Daca doresti, iau legatura cu el, il intreb daca e de acord (cred ca da), si va pun in legatura. Eu voi urmari cu interes topicul, si daca ma mai pricep, voi mai contribui si eu. Mult succes, si sa iasa ceva asa cum iti doresti.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

KODAEV

Multumesc mult ca lucrurile au inceput sa se miste, ca tare ma temeam ca nu gasesc ajutor Eu la barci si ambarcatiuni sunt ZERO barat dar pentru ca imi doream mult o ambarcatiune ,si bugetul nu imi permite sa cumpar una, am vrut skin on frame, din pacate la noi pe piata produsele pentru asa ceva sunt limitate, barcile o data construite sunt foarte rezistente. Si pentru ca nu aveam multe materiale, am folosit ce aveam in curte, am gasit pe net niste poze si am incercat sa adaptez la materialul meu Abia cand am inceput sa construiesc am intampinat  mici probleme, dar am reusit sa le depasesc. Legat de latime ,am vrut sa fie stabila, si sper sa tina 2 persoane si un copil eventual si ceva minim bagaj , daca nu macar pe mine si baietelul meu ,in rest am lucrat duminica la partea unde stau cu picioarele ,mai trebuie lacuite si peste cateva zile sper sa termin si bancutele , cred ca se va ingreuna maxim 30kg sper ,daca nu asta e.  E bine si asa In poza pe care am atasato este sursa inspiratiei Chiar daca voi depune efort la inaintare sau vaslit  pentru un pescuit si o plimbare de weekend e ok daca rezista o duc si pe dunare daca nu pe siret ori cum pana acum am avut o mare satisfactie la constructia ei Multumesc anticipat pentru tot

dany

I-mi place mult cum arata .Ai zis ceva de siret si am ciulit urechile.De unde esti sa stim si noi ''siretenii'' :D.Oare s-ar putea pune pe sceletul asta un placaj,sau sipca subtire,sau altceva?Ma gandesc ca textilele alea smechere sunt greu de gasit pe la noi.Atunci v-a iesi mai grea,clar,dar n-ar fi mai sigura pe cioatele de pe siret?Cred ca v-a fi f. stabila si sigura si pe vreme mai putin prielnica.Vorbesc[scriu] si eu dar cred ca te-ai gandit sa fie cat mai usoara si mai usor de transportat.Succes in realizarea ei.Abia astept s-o vad gata.

lipan

Pentru cel mai bun material, dacron, caută-l pe Alex Mihăiţă de la clubul Fapt din Chiajna.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

KODAEV

OK o adresa de mail al lui Alex Mihaita sa-l pot contacta Multumesc

ionitzady

eeeeeeeeee  uite aici o frumusete ce-mi trezeste o graza de amintiri .  frumoasa barca

lipan

Din păcate nu am telefon sau mail. Din câte ştiu clubul Fapt este unul de yachting pentru copii care funţionează pe lângă o şcoală din Chiajna şi au bărcile pe lacul Morii.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

pelicanul

Citat din: KODAEV din Martie 23, 2015, 07:35:42 PM
Multumesc mult ca lucrurile au inceput sa se miste, ca tare ma temeam ca nu gasesc ajutor Eu la barci si ambarcatiuni sunt ZERO barat
.................................
Esti mult prea modest. Barcuta arata foarte bine, cel putin in poze. Nu stiu exact care e treaba cu dacronul folosit pentru "pielea" barcii, dar polyplanul mi se pare mai usor de gasit si de prelucrat in Romania. Din cite stiu, polyplanul se foloseste la bannere publicitare, copertine si prelate, deci ai sanse sa gasesti un atelier specializat in orice oras mare din Romania.

cristizz

Salut Kodaev, ti-am trimis MP cu numărul lui Alex Mihaita

KODAEV

Multumesc mult pentru mesaje daca nu gasesc ceva rezistent precum nylon ,dracon sau ceva similar am sa folosesc polyplan ca nu mai am rabdare si trebuie sa o ud cat mai repede Multumesc inca o data

Vali

IMHO polyplanul e mai rezistent decat dacronul sau nylonul. Asta deoarece contine si tesatura, si polimerul care o acopera.
Avem si 2 colegi de forum care au aplicat deja, cu rezultate bune, solutia polyplanului: Boris la caiac, si blue marlin la iola Evrika (topicul iolei e pe forum).
Aici se gasesc poze cu caiacul lui Boris: https://www.facebook.com/viorel.ion.568/media_set?set=a.1605337186368252.1073741867.100006759571205&type=1
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

KODAEV

Am ramas fara cuvinte ma-m uitat minute in sir la poze nu am cuvinte nimic nu se compara cu o expeditie in natura si pe apa Ce hotel la mare? Ce hotel la munte ?Asta este viata adevarata pacat ca bugetele nu ne permit sa navigam pe mari si oceane dar cred din tot sufletul ca si asa se poate trai o experienta cu adevara de tinut minte
Acum referitor la Barcuta mea am vorbit azi la cu Alex care construieste vele si imi va trimite cateva bucatele  de darcon sa le testez cu impermeabil daca nu functioneaza cu siguranta trec la poliplan ca nu mai am rabdare
Am vorbit si cu Bluemarine si mi-a impartasit experienta lui cu poliplanul deci cat de curand se va finaliza proiectu meu cu unul din materiale Va multumesc inca o data