FS14

Creat de purjulius, Mai 16, 2015, 04:39:55 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

purjulius

momaul

Salut.Cand incepe sa prinda contur parca ai alt spor la treaba.Mult succes in continuare.

purjulius

Fs14 de la Bateau

purjulius

purjulius

purjulius

Slefuim la greu

purjulius

silvian2009

Arata bine.
Spor la treaba!
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

purjulius

Multumesc....ma omoara slefuitul..:)

silvian2009

Pe viitor fa-ti rost de un slefuitor orbital puternic. Crede-ma ca slefuitul devine o joaca, vezi efectiv cum se netezeste totul fara niciun efort. Iti spun din experienta.
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

Vali

Cristi, vezi sa nu folosesti cumva poliesterica :D. Apropo, dupa slefuire va fi nevoie de un chit de calitate, poate ne posteaza Silviu link cu topicul lui, unde a aratat cum a chituit cu epoxy si cenosfere.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dany

DA,DA,...Prescriu la ce a zis Vali !Ma [ne] ajuta mult chestia asta pt.proiectul meu...

silvian2009

"Ca o stire de ultima ora, am reusit in cele din urma sa gasesc si la noi acele "microballons" pentru a fi folosite ca material de umplutura.
Asadar, ceea ce am gasit si comandat eu se cheama cenosfere ceramice, care, spre deosebire de agentul de tixotropizare cumparat de la Europlastic, sunt ceva mai grele, particulele fiind totodata putin mai mari. Culoarea este alba si ramane la fel si dupa amestecul cu rasina epoxi. Dupa uscare devine galbui la suprafata, pentru ca dupa slefuire sa redevina alba, in asa fel incat poti vedea f usor zonele neslefuite.
Dupa slefuire, in functie de granulatia folosita, suprafata devine perfect neteda, aproape sticloasa si dura, asemenatoare gelcoatului.
Marele avantaj este ca se slefuieste mult mai usor decat rasina tixotropizata cu respectivul agent si ceva mai greu decat chitul poliesteric, a carui folosinta am incercat sa o evit.
Dupa sarbatorile astea care ma tin pe loc(ca mi-a sarit tot blocu-n cap, ca cica mor daca muncesc de Rusalii), o sa termin de slefuit prima mana, completez pe unde mai este nevoie si atunci voi face si cateva foto, cu care sa va exemplific ceea ce tocmai v-am povestit."

http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1038.90.html Asta-i un extras din topicul constructiei barcii mele. Mai multe detalii si poze găsiti in topic, la pagina 7. Ca o completare, recomand ca zonele adânci ce tv acoperite, sa fie încărcate cu răsina sau chit din răsina si  faina de lemn, desi nu cred că e cazul la o constructie noua, iar chitul din răsina cu acele cenosfere sa fie dat în strat subtire, doar pt corectarea suprafetelor. Cu răbdare poti obtine o suprafata perfect plană, fara denivelari sau acel efect de coaja de portocală.
Yohji Yamamoto

purjulius

Am vazut treaba cu finisajele pe postarea ta si arata foarte bine. Voi folosi baloanele la urmatorul proiect dar la barca aceasta nu vreau sa ajung la acel grad de finisare.... E o barca pentru Belis sa mai scot nevasta si copiii. In momentul asta am dat doua maini de epoxi urmeaza sa mai slefuiesc putin si sa mai dau un rand de epozi apoi o voi vopsi. Apropos de unde se pot cumpara baloanele ceramice? Multumesc.

silvian2009

WWW.BRIDGEXIM.RO
E păcat totusi sa nu le folosesti. E o placere, chitul se intinde usor, la consistenta smantanei, slefuindu-se la fel ca cel poliesteric pt auto. Daca tot muncesti, de ce sa nu o faci cum trebuie?
Pt o zi in plus de munca, nu-i deloc mare sacrificiul si nici nu sunt scumpe. Cateva zeci de lei 1 kg cu tot cu transport.
Parerea mea.
Yohji Yamamoto