Achizitie velier

Creat de Ares3777, Iunie 27, 2015, 12:40:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Citat din: draken din Iunie 29, 2015, 07:05:18 PM
Vali are un prieten. Prietenul are un Etap.
Ghici sfatul :D

Dane, Etap-ul respectiv intra zilele astea pe mainile unui nou proprietar, tranzactia fiind intermediata de mine, iar ambii baieti imi sunt prieteni buni. Deci ce ai scris e partial adevarat, adica Vali are 2 prieteni, dintre care unul are si unul nu mai are Etap :).

Chiar acum 10 minute ne-am intors de la barca, eu, vechiul proprietar si un alt prieten, navalist greu de aici din targ. Am facut o lista de lucrari necesare in vederea cosmetizarii,  lansarii la apa etc. Ne-am minunat toti 3 inca o data despre cat de reusita poate fi aceasta barca, poate cea mai reusita facuta vreodata la aceasta dimensiune si destinatie.

Eu de exemplu la veliere sunt fan exclusiv al barcilor facute in regie proprie. Insa Etap 23 este poate singura barca pe care mi-as dori-o daca as alege vreodata sa-mi cumpar o barca in loc s-o construiesc. Nu cred ca e nevoie sa spun mai mult ca sa arat cat de mult apreciez barcuta asta.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

draken

Cu toata bunavointa colegilor si a informatiilor valoroase pe care ti le ofera, eu te-as sfatui sa-i faci o surpriza cu o macheta (sau o carte draguta despre veliere - o enciclopedie sau ceva).
Iar in ce priveste velierul propriu-zis, pregateste niste beri dupa surpriza si stai de vorba pe indelete cu mesterul, tata-fiu, pe subiect. E o chestiune prea serioasa si cu prea multe detalii ca sa-ti iasa perfect de unul singur, mai ales ca omul e profesionist.
Cred ca stii si tu care sunt sansele serioase de a fi cu adevarat o super-surpriza, "hot-shot" sau una la care singurul motiv de incantare sa fie ca fiu-sau s-a gandit cu atata drag la el.
Think that. Unde-s doi, puterea creste :)

Ares3777

Știu ce zici , dar tot as vrea sa rămân la surpriza. Nu cred ca va vrea ... Va zice când mă duc eu , ca vedem, ca nu dam atâția bani, etc... așa pus în fata faptului împlinit nu mai are ce face . Nu are în gând achiziția unui velier... doar îi plac mult.. cam ăsta e situația.

cristizz

Eu as face o lista cu oferte concrete, variate.
As vorbi cu un prieten, sa-l prezint pe el ,,Beneficiar", descriind cerintele initiale.
Dupa asta l-as intreba pe tata ce parere are de ofertele pregatite. Are el oare o alta sugestie fata de cerintele initiale? Daca el ar fi in situatia de a lua un velier cum ar privi problema?

Dupa ce ai primi raspunsurile ai putea face surpriza.
Sau poate renunti la ideea de surpriza, si-l convingi pe tatal tau sa majoreze bugetul, ati putea lua .... altceva.

mariani

Salutare barcagiilor!

Dau si eu cu batul in balta dar am o informatie care poate o sa va ajute mult.
In Norvegia se gasesc barci la mana a doua ieftine si foarte ieftine. Motivul e acela ca norvegienii putrezi de bogati nu dau doi bani pe o "vechitura" .

Eu am vazut multe barci interesante, merita sa aruncati o privire pe "olx-ul" lor aici: www.finn.no

sau mai exact pe: 

http://www.finn.no/finn/boat/used/browse1

pelicanul

O mica problema cu barcile din Norvegia ar fi TVA -ul. Norvegia nu este in UE si se plateste TVA la import (si eventual inmatriculare) in orice tara din UE.

mariani

pelicanul

Eu nu ma pricep deloc la norvegiana dar varu' Goagal ne ajuta:

barcă cu pânze pregătite pentru colectarea de cineva care are conduce vehicule și pot să fikkse barca. nevoile sunt multe de făcut înainte de a fi pus pe mare. numai costul va fi de transport pentru cei care doresc. barca merge departe ..

"Nevoile sint multe de facut" ... inseamna ca barca e aproape o epava (se vede si din poze...) si ca vrea pur si simplu sa scape de ea.
La astia in vest e o adevarata problema sa scapi de vechituri, nu primesti bani daca duci o chestie la reciclat ci trebuie tu sa platesti ca sa scapi de ea. Mai ales la fibra de sticla e o adevarata problema. Daca nu mai are unde sa tina barca si nu a mai folosit-o de nu stiu cind, normal ca o da gratis decit sa plateasca el sa o duca la reciclat. Chiar daca ai o bucata de curte si tii rabla (masina, barca etc) acolo, vecinii te pot reclama, se pot simti "ofensati" de acel gunoi de linga gardul lor

Gasise si Ion Pescarul o curte in Olanda plina cu barci la 50 euro bucata. Mai erau si niste site-uri prin Belgia sau Franta cu barci de dat moca. Majoritatea insa in stadiu terminal... :)

Oricum e o diferenta imensa fata de Romania unde gasesti epave de vinzare la 2000 de euro. E unul chiar acum pe OLX, nu dau link ca n-am chef...  ;)

cristizz

Si ar mai fi de verificat daca nu cumva la pretul ala poarta ceva datorii (nu insinuez ca ar fi cazul aici ...).
Am mai fost o discutie la un moment dat cu o barca la pret foarte mic la care vanzatorul uitase sa mentioneza ca nu platise o reparatie si dockingul pe la greci parca. Iar astea doua sume ridicau pretul enorm.

Captan

@Ares377. Ma duc la barca zilele astea sa o pregatesc de iarna. Daca poti, da-mi un telefon si vorbim mai multe