Punct de plecare Mahmudia 2015

Creat de dany, Iunie 30, 2015, 05:44:58 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionpescarul

Citat din: iulian_cioclin din Iulie 03, 2015, 08:35:08 PM
Nea Ioane, stii cumva daca s-a asfaltat drumul pana la Chilia Veche? Am auzit un zvon. Scuze Dany de offtopic.

Nu stiu de asfalt ,dar se zice ca o mare parte a fost indreptat si se poate circula cu viteza.

dany

A fost naspa....Datorita vremii ploioase de sambata-duminica[la data cand am plecat]s-au schimbat planurile si am ajuns sa pescuim 2 zile pe chilia,2 zile la mahmudia pe bucla si 2 zile la dunavat.
PT.postarea lui iulian cioclin.Da drumul arata mult mai bine.Frecvent se fac lucrari de intretinere in zona.A fost o portiune de drum rau,dar au reparat cu screpere si buldozere....dupa care stropeau cu apa si tasau piatra sparta.Am vrut sa ajungem pe tataru dar drumul de pe dig era impracticabil.Am pescuit aproape de intretaierea canalului 36 cu bratul chilia[in amonte pe brat am campat ].Frumos peisaj....,padure,tantari seara pt1-2 ore ,peste in doua zile ;1 crap5kg si un somotel de 1,5kg..si ceva platici marunte.Crapul prins luni la 9 dim.,mi-a dat aripi dar din pacate apa a scazut,s-a schimbat si vantul,apa s-a mai tulburat..ne-a frecat directia.....Revin cu poze si amanunte caci am treaba....Salutari.

dany

Am stat pe Chilia pana marti la pranz,cand incepea canicula.In loc sa-ncercam sa intram pe Tataru ,caci dupa aproape doua zile de la ultima ploaie s-ar putea sa fi reusit,am plecat spre Mahmudia pe bucla.Acolo am stat o groaza de timp sa trecem cu bacul,caci se lucreaza la diguri si trec utilaje grele,tuburi de azbociment,materiale de constructie....Digul arata f. bine si am campat pe locul de anul trecut,caci restul era aproape plin.Asa mi-a intarit convingerea ca locul nu este dedicat crapului,caci ar fi fost ocupat....Un loc elegant,cu maluri curate si iarba ,fara spini si alte alea nu-ti ofera si capturile asteptate caci ar fi prea frumos.Ar mai fi fost un loc mai spre padure unde m-as fi dus eu dar am fost in inferioritate.Locul respectiv era mai putin comod cu mai multa vegetatie si nu aveam loc destul pt. campare[2 masini,remorca,cu 5 adulti si 4 copii]
In doua zile am vazut spectacol de sarituri de rapitor,dar si de ciortan.S-a prins somotel si platica dar f. putin.Somotelul a ajuns ciorba si prajeala.La fel si crapul prins pe chilia.A fost o minunatie...
Doua zile de canicula ne-au ajuns[40 grade].Umbra putina oferita de cativa tufani,umbrela si pavilionul nu faceau fata.Ne-au secat de puteri caldurile astea.Pestele se lasa asteptat.
Am strans iar tabara si am plecat spre Murighiol.Iar bacul s-a lasat asteptat,datorita utilajelor ce trebuiau sa traverseze bratul.Am ajuns dupa-amiaza la dunavatul de sus,inainte de bucla.Mal frumos cu padure ,umbra si loc de campare berechet.Am aflat de la localnici ca au fost turisti[ca si noi]ce au fost amendati si alungati.Dar noua nu ni se putea intampla asta ::)Au fost doua intrari de pestoi la tovarasii mei ce s-au soldat cu esecuri.I-au taiat pragurile,doua la numar.Unul f. aproape la 3-4m si celalat la 16-17m.Am incercat si pe primul,si pe al doilea prag.Am prins cativa somotei pe care i-am gatit.Mi-am pastrat doi la kil pt. o prajeala la bacau.Atat.
Hoinareala asta de colo colo prin mirifica ne-a priit intrucatva,caci am vazut locuri noi,am tras concluzii si sper sa fi invatat ceva din asta.Cand apa are diferente de nivel de la o zi la alta,cand temperaturile variaza chiar si cu 20 de grade,e mai bine sa stai si sa astepti acasa, eventual...Dar nu ai cum.Cand te cheama ,te cheama...O sa ne mai cheme prin septembrie ,poate.Sa vedem intre timp ce ne mai ofera Siretul la noi in zona.Sau poate Prutul.Am auzit ca nu se mai poate campa pe prut ca inainte.Stie cineva?A-ti incercat vreo iesire ?

ionpescarul

Citat din: dany din Iulie 14, 2015, 07:22:18 AM
Am stat pe Chilia pana marti la pranz,cand incepea canicula.In loc sa-ncercam sa intram pe Tataru ,caci dupa aproape doua zile de la ultima ploaie s-ar putea sa fi reusit,am plecat spre Mahmudia pe bucla.Acolo am stat o groaza de timp sa trecem cu bacul,caci se lucreaza la diguri si trec utilaje grele,tuburi de azbociment,materiale de constructie....Digul arata f. bine si am campat pe locul de anul trecut,caci restul era aproape plin.Asa mi-a intarit convingerea ca locul nu este dedicat crapului,caci ar fi fost ocupat....Un loc elegant,cu maluri curate si iarba ,fara spini si alte alea nu-ti ofera si capturile asteptate caci ar fi prea frumos.Ar mai fi fost un loc mai spre padure unde m-as fi dus eu dar am fost in inferioritate.Locul respectiv era mai putin comod cu mai multa vegetatie si nu aveam loc destul pt. campare[2 masini,remorca,cu 5 adulti si 4 copii]
In doua zile am vazut spectacol de sarituri de rapitor,dar si de ciortan.S-a prins somotel si platica dar f. putin.Somotelul a ajuns ciorba si prajeala.La fel si crapul prins pe chilia.A fost o minunatie...
Doua zile de canicula ne-au ajuns[40 grade].Umbra putina oferita de cativa tufani,umbrela si pavilionul nu faceau fata.Ne-au secat de puteri caldurile astea.Pestele se lasa asteptat.
Am strans iar tabara si am plecat spre Murighiol.Iar bacul s-a lasat asteptat,datorita utilajelor ce trebuiau sa traverseze bratul.Am ajuns dupa-amiaza la dunavatul de sus,inainte de bucla.Mal frumos cu padure ,umbra si loc de campare berechet.Am aflat de la localnici ca au fost turisti[ca si noi]ce au fost amendati si alungati.Dar noua nu ni se putea intampla asta ::)Au fost doua intrari de pestoi la tovarasii mei ce s-au soldat cu esecuri.I-au taiat pragurile,doua la numar.Unul f. aproape la 3-4m si celalat la 16-17m.Am incercat si pe primul,si pe al doilea prag.Am prins cativa somotei pe care i-am gatit.Mi-am pastrat doi la kil pt. o prajeala la bacau.Atat.
Hoinareala asta de colo colo prin mirifica ne-a priit intrucatva,caci am vazut locuri noi,am tras concluzii si sper sa fi invatat ceva din asta.Cand apa are diferente de nivel de la o zi la alta,cand temperaturile variaza chiar si cu 20 de grade,e mai bine sa stai si sa astepti acasa, eventual...Dar nu ai cum.Cand te cheama ,te cheama...O sa ne mai cheme prin septembrie ,poate.Sa vedem intre timp ce ne mai ofera Siretul la noi in zona.Sau poate Prutul.Am auzit ca nu se mai poate campa pe prut ca inainte.Stie cineva?A-ti incercat vreo iesire ?

Dani renunta la stilul asta de pescuit ,cu masina langa tine,,,asta daca vrei sa ai satisfacti pe masură ,sfatul meu lasati masina undeva pazita  ,2max,3 persoane ,o barca buna ,un 20 de cai 4 timpi , sa va duca pe toti,cu bagajul aferent si mers cat mai departe ,de la Crisan in jos ,ajungi la Sulina si faci stanga sau dreapta ,in functie de informatile de moment.Stilul tau l-am practicat si eu zeci de ani ,nu mai e valabil decat daca vrei sa faci turism ,pestele e foarte rar in zonele unde ai acces cu masina .Trebuie cautat departe ,in zone unde impactul oamenilor e mic.

Alex1958

Nea Ioane,
Ai batut cumva zona Ceatalchioi -din barca?
Ma bate la cap un coleg sa mergem acolo ca ar fi apa adanca si cioate.
Nu corespunde la criteriul sa nu se poata ajunge cu masina dar cica ar fi locuri de pescuit numai din barca.
La cotele astea nu merita incercat decat pe bratele pricipale in curent si vreau sa ies din 23 in 26 Iulie.
Am gasit un site al INMH care face prognoza pe zilele urmatoare -care zice de scadere sub 100 cm la Tulcea de pe 18 Iulie.
http://www.inhga.ro/-/diagnoza-si-prognoza-hidrologica-pentru-dunare-la-intrarea-in-tara-si-pe-sectorul-romanesc-2015-07-13

ionpescarul

Citat din: Alex1958 din Iulie 14, 2015, 01:54:15 PM
Nea Ioane,
Ai batut cumva zona Ceatalchioi -din barca?
Ma bate la cap un coleg sa mergem acolo ca ar fi apa adanca si cioate.
Nu corespunde la criteriul sa nu se poata ajunge cu masina dar cica ar fi locuri de pescuit numai din barca.
La cotele astea nu merita incercat decat pe bratele pricipale in curent si vreau sa ies din 23 in 26 Iulie.
Am gasit un site al INMH care face prognoza pe zilele urmatoare -care zice de scadere sub 100 cm la Tulcea de pe 18 Iulie.
http://www.inhga.ro/-/diagnoza-si-prognoza-hidrologica-pentru-dunare-la-intrarea-in-tara-si-pe-sectorul-romanesc-2015-07-13
Bre nu am fost in zona aia pe Chilia am fost doar de la Cernovca in jos si de fiecare data am ajuns in zona din directia mila 23 sau de jos ,intrand pe Musura .Ce te pot sfatui ?nu pescui in zone in care ai acces si cu masina,urca calabalacu in barca si dute cat mai departe,masina o poti lasa la Nufaru ,acolo e o parcare si de barci si auto pazita 10 ron /masina pe zi (nu vorbesc de parcarea de la bac ,mai e una mai sus,de aia vorbesc ,dai barca'la apa din curtea omului si cari bagajele pe o distanta de 10m ,sau la Victoria ,chiar in dreptul Litcovului ,parcare pazita la distanta de mal de vreo 350 m ,tot 10 ron/24 ore ,cu rampa betonata pentru a lasa barca la apa,descarci masina apoi o duci la parcare,ai plecat ,intri direct pe Litcov si ajungi la Crisan si de acolo cat mai departe.Dar cred ca sti de zeci de ani tot ce am scris eu aici ,dar informatia e buna pentru cine nu stie.

dany

Nea Ioane,crede-ma ca fac eforturi sa-mi lamuresc partenerii sa facem acest lucru ,si sunt pe cale sa reusesc.Incet, incet vad si ei  acest lucru.M-am saturat de turism amestecat.Am zis sa ne echipam mai ''soldateste'',numai cu strictul necesar si numai baietii[i-mi pare rau fetelor si copiilor dar turism si balaceala se face in alta parte-scuze ,dar nu m-am putut abtine]Tot ce mi-ai spus pana acum s-a adeverit.Esti pt. mine un exemplu de pescar ,si te felicit pt. asta.Ai zis adevaruri de necontestat,si-mi place ca nu esti un pescar din ala inchis si tacut, sa le tina numai pt.el.Multumesc!
Ma repet.Tot ce a scris pe forum nea Ion in legatura cu pescuitul in Delta,chiar si in postarile  legate de alte subiecte [stiti la ce ma refer]este aur curat pt. cine vrea sa bage la cap.Sa ne traiesti nea Ioane!!!!

ionpescarul

Citat din: dany din Iulie 14, 2015, 09:35:00 PM
Nea Ioane,crede-ma ca fac eforturi sa-mi lamuresc partenerii sa facem acest lucru ,si sunt pe cale sa reusesc.Incet, incet vad si ei  acest lucru.M-am saturat de turism amestecat.Am zis sa ne echipam mai ''soldateste'',numai cu strictul necesar si numai baietii[i-mi pare rau fetelor si copiilor dar turism si balaceala se face in alta parte-scuze ,dar nu m-am putut abtine]Tot ce mi-ai spus pana acum s-a adeverit.Esti pt. mine un exemplu de pescar ,si te felicit pt. asta.Ai zis adevaruri de necontestat,si-mi place ca nu esti un pescar din ala inchis si tacut, sa le tina numai pt.el.Multumesc!
Ma repet.Tot ce a scris pe forum nea Ion in legatura cu pescuitul in Delta,chiar si in postarile  legate de alte subiecte [stiti la ce ma refer]este aur curat pt. cine vrea sa bage la cap.Sa ne traiesti nea Ioane!!!!

Bre am inceput pescuitul la Dunare demult tare,atat de demult ,ca parca sa intamplat in alta viata! Cred ca prin clasa a sasea,la inceput doar o iesire pe an ,apoi pe la 16 ani am fugit de acasa in Insula Mica a Brailei si m-am intors toamna tarziu prin noiembrie ,apoi asa sa intamplat in fiecare an ,pana pe la 22 de ani ,cand m-au prins astia si am plecat militar.Apoi m-am insurat si era frumos ,am stat cativa ani langa femeie ,mai pe la balti ca e mai aproape si seara dormi in pat ,dupa revolutie ,prin 90 a urmat o amestecatura de evenimente care a durat pana prin 94 ,In 94 aveam aproape 3 ani de cand stateam in Germania.Nu mai aveam nevasta ,nu mai aveam nimic ,DOAR UN MARE DOR DE DUNARE.Nu ma bucura nimic ,ca luam o masina ,ca aveam bani ,ca ma duceam cu una ,placerile materiale si reale ,nu ma bucurau cum ma bucura speranta si gandul ca ma voi intoarce in tara si voi merge iar la ea.Si a venit si timpul ala ,in primul an au fost cateva iesiri chiar si de o luna , ani de zile am cautat sa fiu aproape de ea ,de multe ori am trecut pe planul 2 lucruri importante.
Dar sa iti spun alt aspect
in clasa a'sasea cand am fost prima data ,tata avea un palton lung pana pa pantofi ,m-am bucurat foarte mult ca mi la dat ,pentru ca dormeam in el noaptea ,un sac de rafie legat la colturile de jos cu cate o sfoara care se prelungea pana la gura sacului ,tinea loc de rucsac,mai incarcam de la brutarie la Tandarei o sacosa cu paine si asta era tot bagajul ,paltonul,sacul de rafie din spate,sacosa cu paine si vreo 3 undite de alun din doua si 3 bucati.
Dupa 94 cand m-am intors ,aveam un microbuz ,luam toti prieteni cu mine ,dar de la an la an ,bagajul crestea ,masa mare ,scaune,tuci de bors ,pirosti si cate si mai cate din ce in ce mai multe an de an ,,intr-un an ,pentru ca devenisem atat de pretentios ,am carat dupa mine o rulota de vreo 7 ori in delta, ajungeam acolo ,calam rulota intinde masa scaune terasa  si eu ma culcam seara afara beat , pe un scaun care se facea  pat ,o singura noapte am dormit in rulota ,cand a venit o ploaie mare,la un moment dar am inceput sa simt o presiune negativa psihica ,ma deranja cat bagaj trebuia sa incarc si sa descarc.
Iesirile cu barca mau scapat de corvoada si mi-am adus aminte ce frumos era cand aveam doar sacul in spate .Acum totul e ok,e asa de relaxant cu bagaj putin ,mutarile de la un loc la altul nu creaza niciun stres,e ca si cum doar ai lua ceva pe tine, teai incalta ai tras o sfoara si dai bice. In anumite perioade ale vieti devenim prea nebuni si caram dupa noi o gramada de lucruri aproape inutile ,care mai mult ne creaza stres,decat confort psihic.
Dani multumesc pentru compliment si eu ca si tine si ca multi de aici ,incercam sa oferim realitatea asa cum o percepem fiecare.

mariusbig

Nea Ioane , si eu ca multi altii de aici te " ginesc " din umbra si te admir. Semeni cu tata ( 73 ani ) , cu care plec in balta pe 12 august , incercand in felul meu sa-i dau inapoi toate acele zile de pecuit in care EL m-a dus la pescuit in Delta , prima oara cand aveam cred vreo 10 anisori , undeva pe un canal. Pana a montat el cortul , am scos undita de bambus si 2 felii de paine , cocolosi si au iesit vreo 6 carasei de pus pe gratar pentru 4 persoane ( mama si fratele ).
Tata imi zicea si imi zice si acum ( am 39 de ani ) pescarul lui tata.
Multumesc mult pentru postarile Dvs. din care invatam foarte multe si pe care le apreciem.
Scuze ca m-am aprins in legatura cu Modi , dar eu nu sufar betivii si mitocanii. Daca esti beat , mergi la somn. Exemplu : Probabil ca vei citi saptamana asta in Realitatea de Neamt - astazi , venind de la Tg.Neamt spre Piatra , in localitatea Baltatesti , unul in trafic mergea pe 4 carari cu 90-100km/ora. Reusesc sa-l opresc ( am noroc de o masina mai mare ) , ma duc la el ( poate se simte rau ) si constat ca e mort de beat , nu poate vorbi . Vine si o masina de politie in urma dupa cca. 3 min ( care-l urmarea ), scoatem soferul ca nu putea merge de bautura , mutam masina acestuia , degajam traficul si apare feciorul soferului care imi spune : ti fac io pi tini , las ca vezi tu ! In loc sa multumeasca ca tatal lui nu-i mort !!! Asa ca , dupa cum bine stiti , nici o fapta buna nu ramane nepedepsita !!!
Modi face si desface barci , eu fac si desfac oameni - sunt autopsier in firma mea si inginer economist . Din acest motiv am o mare problema cu betivii. La bautura toti sunt " smardoi " . Pe masa mea toti arata la fel...............

NessyRO

@ Nea' Ion
Mulțumesc pentru magnifica poveste de viață. Rareori m-a "uns la suflet" un text așa cum a făcut-o cel scris de  dumneavoastră. Sănătate multă, fir întins și... mai scrieți!
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world. - A. Einstein

ionpescarul

Citat din: mariusbig din Iulie 15, 2015, 05:24:53 PM
Nea Ioane , si eu ca multi altii de aici te " ginesc " din umbra si te admir. Semeni cu tata ( 73 ani ) , cu care plec in balta pe 12 august , incercand in felul meu sa-i dau inapoi toate acele zile de pecuit in care EL m-a dus la pescuit in Delta , prima oara cand aveam cred vreo 10 anisori , undeva pe un canal. Pana a montat el cortul , am scos undita de bambus si 2 felii de paine , cocolosi si au iesit vreo 6 carasei de pus pe gratar pentru 4 persoane ( mama si fratele ).
Tata imi zicea si imi zice si acum ( am 39 de ani ) pescarul lui tata.
Multumesc mult pentru postarile Dvs. din care invatam foarte multe si pe care le apreciem.
Scuze ca m-am aprins in legatura cu Modi , dar eu nu sufar betivii si mitocanii. Daca esti beat , mergi la somn. Exemplu : Probabil ca vei citi saptamana asta in Realitatea de Neamt - astazi , venind de la Tg.Neamt spre Piatra , in localitatea Baltatesti , unul in trafic mergea pe 4 carari cu 90-100km/ora. Reusesc sa-l opresc ( am noroc de o masina mai mare ) , ma duc la el ( poate se simte rau ) si constat ca e mort de beat , nu poate vorbi . Vine si o masina de politie in urma dupa cca. 3 min ( care-l urmarea ), scoatem soferul ca nu putea merge de bautura , mutam masina acestuia , degajam traficul si apare feciorul soferului care imi spune : ti fac io pi tini , las ca vezi tu ! In loc sa multumeasca ca tatal lui nu-i mort !!! Asa ca , dupa cum bine stiti , nici o fapta buna nu ramane nepedepsita !!!
Modi face si desface barci , eu fac si desfac oameni - sunt autopsier in firma mea si inginer economist . Din acest motiv am o mare problema cu betivii. La bautura toti sunt " smardoi " . Pe masa mea toti arata la fel...............

Sa va traiasca tatal si sa il duci de cat mai multe ori in Delta ,garantat asta e cea mai mare placere care o poate avea,oferai placerea asta si vei avea o mare satisfactie si tu.

ionpescarul

Citat din: NessyRO din Iulie 15, 2015, 11:26:59 PM
@ Nea' Ion
Mulțumesc pentru magnifica poveste de viață. Rareori m-a "uns la suflet" un text așa cum a făcut-o cel scris de  dumneavoastră. Sănătate multă, fir întins și... mai scrieți!

Bre ,se zice'ca nu e bine sa iti pui pe masa unele trairi , dar cand a fost un handicap sau un impediment ,faptul ca ne place Dunarea?In ochi unora aceasta nebuneala nu da bine ,cei devotati carierei , sau multe femei nu agreaza sa fi asa ducaci ,dar in sinea lor uneori toti te invidiaza pentru faptul ca tu iti traiesti viata mai liber.Pentru uni libertatea inseamna doar bani foarte multi ,bani pentru care muncesc nonstop ani intregi ,iar cand se distreaza ,aleg o oferta all inclusive  cu bufet deschis de la 8 dimineata pana la 21 seara ,inclusiv berea si taria gratis,suntem diferiti ,fiecare intelege sa isi traiasca viata in felul lui si dupa puterile lui.Pai sa va spuna Intersect ,cum isi traiesc uni viata ,te duci la agentie ,le virezi in cont 80.000€ pentru o expeditie la polul nord ,cu escala in jungla amazonului,sau 100.000€ acelasi traseu si ai la dispozitie si un valet.catre batranete ,doar amintirile cele mai placute raman pe hard,rutina si monotonia se sterg automat,Am cunostinte , care singura lor amintire placuta in segmentul voiajelor e ,ca au fost o data cu mine in Delta ,sau alti care nu au vazut o data Marea Neagra si au o inganfare asa de mare ,o aroganta si o inapoiere ,de fugi de ei fara sa te mai uiti inapoi si te miri singur ,cum de exista si asa oameni si totusi daca analizezi mai bine ,astia predomina.Norocul tuturor nebunilor,e ,ca ne  alege prieteni care se aseamana cu noi.Am dat-o in mangleala mare cu povestile astea si se preconiza o iesire ,sunt multe probleme de rezolvat si mi sa impus o clauza ,cum esti iscusit sa ii corupi pa cate uni si sa pleci pe garla in 2 zile ,ca asa vrei tu?,cand iti vine tie pandaliile ,asa sa fi iscusit sa rezolvi intai problemele astea si apoi sa te gandesti sa pleci.

dany

Am obtinut cateva poze de la prietenii mei:

ziuamarinei

Citat din: dany din Iulie 17, 2015, 06:51:43 PM
Am obtinut cateva poze de la prietenii mei:

Frumos exemplarul, dar ca intre colegi imi permit fara a vrea sa te supar, sa te sfatuiesc ca data viitoare sa speli pestele de mal si tine-l la orizontala cu doua maini in primplan. O sa vezi ce poze frumoase ies, numai bune de rasfoit la iarna.

dany

A fost in graba totul.Trebuia sa-mi fi luat cizmele sa ma pot apropia de apa caci era in scadere si malul f.moale.Ai dreptate .I-mi pare rau!Tot bagajul era facut ca sa ne mutam si am lasat pestele la urma....