Remodelare Laguna

Creat de bogdan1323, Iulie 06, 2015, 12:40:36 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Fritz

Torni pe geam un strat si jumatate de stratimat ...de 450 ...ca sa poti curba foaia de fibra.
Dupa ce imbini placile tot cu stratimat ...laminezi tesatura dintr-o bucata si peste ea iar stratimat.
  Rasina poliesterica ...
Ar mai o problema ...Pe geam dai un demolant ..care va trebui indepartat in totalitate de pe piesa...ca altfel nu mai prinde gelcoat-ul sau ...ce vrei sa-i dai.
O barca facuta asa nu va avea niciodata rezistenta uni barci turnate in matrita ...cu gelcoat, stratimat , tesatura ...iar stratimat ..tesatura si stratimat.  Ultimele 3 straturi ...ud pe ud ...si roluit .

Thor

Citat din: Fritz din Iulie 07, 2015, 03:08:16 PM
Torni pe geam un strat si jumatate de stratimat ...de 450 ...ca sa poti curba foaia de fibra.
Dupa ce imbini placile tot cu stratimat ...laminezi tesatura dintr-o bucata si peste ea iar stratimat.
  Rasina poliesterica ...
Ar mai o problema ...Pe geam dai un demolant ..care va trebui indepartat in totalitate de pe piesa...ca altfel nu mai prinde gelcoat-ul sau ...ce vrei sa-i dai.
O barca facuta asa nu va avea niciodata rezistenta uni barci turnate in matrita ...cu gelcoat, stratimat , tesatura ...iar stratimat ..tesatura si stratimat.  Ultimele 3 straturi ...ud pe ud ...si roluit .

Ca de obicei - teacher. Multumesc mult. +n

Rumpi

@Thor

Daca vrei barca se poate lucra si direct cu gelcoat, adica geam (sau alta suprafata neteda si lucioasa gen pal melaminat), demulant, gelcoat, fibra cu rasina. Lasi fasie fara gelcoat la imbinari, imbini, gelcoat pe unde nu are, si restul laminatului pe dinauntru. Se fac in tehnica asta catamarane in sistem origami. Dar Fritz are mare dreptate cu rezistenta, plus ca toata povestea e mai grea decat placaj epoxi. Avantajul cred ca e la pret, dar nu stiu cat pentru o barca mica.

Thor

@Rumpi

Multumesc.

Eu tot fac planuri... imi fac fisiere si conspecte cu toate invatamintele de aici si de dincolo... bat lumea la cap...  imi fac planuri sa construiesc... si strang bani sa-mi iau ceva gata fabricat... bun, frumos, rezistent... daca se poate mostenire sau donatie.

bogdan1323

Nu inteleg atmosfera creata. E cumva prima si singura barca modificata? E un proiect interesant pentru mine si ma incita sa modific lucruri. Barci,masini de offroad, si multe altele. Daca iese e un succes, daca nu mai invat ceva ,oricum satisfactia lucrului facut cu mana ta e mare pt mine. Sa cumpar alta barca? Era cel mai usor si probabil ca am sa fac asta daca nu imi reuseste. Dar cu gandiri gen ozneuri plutitoare nu mai ajungeau oamenii pe Luna . Nu am cerut sfaturi ci doar un om priceput la fibra.

In alta ordine de idei,am luat legatura cu Tony din Giurgiu . Proiectul merge mai departe. Multumesc celor bine intentionati.

malasorte

De curiozitate!ce a zis tony?este un tip simplu care nu ii place sa pacaleasca iar daca el considera ca ceea ce i se cere este gresit nu executa lucrarea!spor la treaba!

adrian1123

E mester bun Toni si tipicar.

bogdan1323

Citat din: malasorte din Iulie 11, 2015, 07:39:44 AM
De curiozitate!ce a zis tony?este un tip simplu care nu ii place sa pacaleasca iar daca el considera ca ceea ce i se cere este gresit nu executa lucrarea!spor la treaba!
Tony a vazut modificarile si a zis ca imi bat capul  prea mult cu rigidizarea. A cerut cateva completari minore, si a comandat fibra ca sa o imbrace.

malasorte

Am vazut ca sa apucat de treaba!astept parerea ta finala si propun sa-l mai recomandam pt ca este un tip modest care are nevoie de lucrari!

bogdan1323

Am mai discutat cu Tony si despre un proiect pe timpul iernii.
O sa revin cu poze si idei.

Emil

Citat din: bogdan1323 din Iulie 23, 2015, 01:27:26 AM
Am mai discutat cu Tony si despre un proiect pe timpul iernii.
O sa revin cu poze si idei.

A trecut vara....a trecut si iarna (sper) .... ne mai spui si noua ce ai facut? a iesit bine modificarea?
Sa auzim de bine !