Skiff 10'6" Hannu's

Creat de cosmin91, Iulie 22, 2015, 11:42:52 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radu andritoiu

salut,
foarte bine lucrata, felicitari
asteptam sa o vedem pe apa
succes

ionpescarul

Marfa ,la cate kg a iesit?

cosmin91

Multumesc de aprecieri :D eram curios daca am ales cat de cat ok etapele si daca ati sesizat vreo etapa in care am abordat gresit constructia si poate m-am complicat in loc sa fac altfel mai simplu :D

Vaslele or sa fie din teava de aluminiu 28 diametru cu 1.5 grosime(sa reziste la o lupta serioasa :)) ) ce vor fi taiate la lungimea corespunzatoare dar dupa ce ies cu ea pe apa si incerc mai multe dimensiuni de vasle.

Despre greutate, nu pot sa zic decat ca a iesit destul de grea, desi ideea era sa nu iasa chiar asa dar pe parcursul constructiei am decis sa numai tin atat de mult cont de greutate ci de fiabilitate deoarece eu chiar nu am de gand sa o menajez prea tare.
A iesit foarte robusta si bine inchegata, am folosit: ~18kg de rasina, ~30mp fibra de 300gr, ~3 coli de palcaj de plop, 1/2 dintr-o coala de tego, plus accesoriile. Eu zic ca are 60kg :D
Dar o sa vin cu o informatie mult mai exacta despre greutate pe viitor cand o sa o cantaresc.

cosmin91

In sfarsit am dat-o la apa :D
Imi place mult cum se comporta, stabila si face fata valurilor de salupe fara probleme, este foarte buna ptr. pescuitul pe lacuri !!!
Merge foarte usor la vasle, si de asemenea cu motorul electric(3hp), cand o sa pot, o sa ii fac proba si cu un termic mic sa vad cum se prezinta :D
Pozele sunt cam putine, dar cu timpul o sa mai pun, mai ales dupa ce ii dau si stratul de vopsea ptr protectia UV.

felicimond

Felicitari pentru lucrare! Cred ca vestile sunt chiar mai bune de atat (in privinta lejeritatii in deplasare). S-ar putea ca motorasul electric sa nu aiba 3hp cu zici (cred ca e intre 0,5 si 1) si cu un termic de 2,5 chiar sa gliseze.

cosmin91

Multumesc frumos :D , motorasul este un Minn kota de 3hp ca cel despre care se vorbeste aici: http://forum.tinboats.net/viewtopic.php?f=5&t=5453 .Imi dau seama ca nu o sa ajunga niciodata 3 cai la elice, dar cel putin asa scrie pe el :)) Chiar imi doresc sa o vad cu un motor termic, dar mai am ceva de asteptat pana o sa fac un test :D

cosmin91

Am o mica nedumerire, eu vreau sa folosesc vopsea epoxidica ptr. stratul final de protectie UV a rasinii.Am gasit in Ploiesti, la Policolor(pe str. Romana) vopsea epoxidica, ce poate fi facuta pe loc in functie de culoarea aleasa, chiar si in cantitati de 1kg(vopseaua, la care se adauga 500ml intaritor si 500ml diluant).
Vopseaua este de Selemix 7-410 Epoxy topcoat http://w4.lns.cornell.edu/~draft/MLC_Vac_Vessel/XFEL-%20Tech%20Datasheet%20Epoxy%20coulor%20inside.pdf In aceasta fisa tehnica, se precizeaza ca nu este recomandat ptr. suprafete exterioare deoarece se va decolora in timp. Nu gasesc nimic altceva despre protectia UV in fisa tehnica.
Intrebarea mea este, aceasta vopsea are protectie UV?apara rasina? nu ma deranjeaza decolorarea, oricum nu va fi expusa non-stop la soare.

As vrea sa stiu, ce altfel de vopseluri ati folosit?

Tot la acest magazin se poate colora si poliuretanica, doamna vanzatoare se teme sa nu faca reactie cu rasina de pe barca....eu am cautat un pic si am gasit o specificatie care zice asa: "Produsul este recomandat pentru vopsirea echipamentelor de
transport si de remorcare, exteriorul rezervoarelor, cadrelor din otel si
a altor structuri din otel, masini si echipamente, cat si ca strat superior
pentru vopsele epoxidice expuse la conditii meteorologice
nefavorabile. Se poate folosi cu succes si pe lemn, beton sau alte
suprafete de baza minerala"(vopsea poliuretanica)

cosmin91

A folosit cineva vopseaua aceasta http://www.emex.ro/poliuretanica-yachturi-ambarcatiuni.html aplicata direct pe epoxy? Pe specificatii scrie ca se poate aplica....dar vreau o confirmare clara de la cineva care a aplicat poliuretanica pe epoxy. Exista vreun risc? poate face reactie vopseaua cu rasina? Nu de alta....dar vanzatoarea de la magazin sustine sus si tare ca face reactie, si chiar nu stiu ce sa fac..... :(

Vali

Daca nu stii ce sa faci, iti spun eu: cere cuiva de pe forum 50 de grame de vopsea din-asta de la emex.ro, da-o pe o bucatica de pe fundul barcii si vezi daca se comporta bine sau nu.
Eu pana in prezent nu am avut vreo problema cu aplicarea acestei vopsele pe epoxy. Depinde insa si de epoxy, cel de la Europlastic fiind diferit ca si compozitie de alte rasini epoxidice. Din cauza asta cea mai buna e o proba practica.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

cosmin91

In sfarsit, am trecut si de ultima etapa, vopsitul ! :D
Am folosit vopsea poliuretanica de la Selemix, pe interior mat topcoat http://www.hex.co.uk/tds/Selemix/7-511.pdf?Id=7364$7-511&IntDialCode=44 iar pe exterior extra topcoat http://www.hex.co.uk/tds/Selemix/7-512.pdf?Id=7365$7-512&IntDialCode=44
Totul a mers bine, nu a facut reactie cu epoxy, stratul de vopsea se dovedeste a fi rezistent, a fost aplicat cu trafaletul dar am avut nevoie de masca de protectie cu filtre cu carbon activ, diluantul fiind foarte "nenorocit".

Am facut si prima iesire mai lunga la pescuit cu barca,pe lacul Siriu, 2 persoane si bagaj ptr. 3 nopti :D
Nu am avut nici o problema, s-a comportat foarte bine pe valuri, cei drept nu au fost mari, deasemenea si la vasle a mers foarte bine, in 30-40 de minute (aval/amonte) am facut peste 2 km pe apa.

Bineinteles, nelipsita mancare la ceaun si relaxarea binemeritata !

Ultimul detaliu este numele barcii, care este inca in faza de schita, un bun prieten ce se pricepe foarte bine la desen si sculptura ma ajuta cu acest lucru. Dar ca de obicei o sa dureze... :D

ionpescarul

Urmatoarea destinatie ,Delta

Intersect

Foarte frumoasă Cosmin, așa da.Hai la un ceaun în baltă.
Born to fish,forced to work!!!

mariusm piesenoi111

Felicitari...acum sfatul meu e sa nu mai ratezi nicio ocazie de a iesi cu barcuta.

cosmin91

Mai trebuie sa treaca de cateva teste si apoi merg cu ea in Delta :D imi este teama ca va fi depasita de valurile de acolo, dar ramane de vazut....
Desigur ca o sa merg la cat mai multe iesiri cu putinta :D 

George, eu tin neaparat sa iesim la un pescuit si un ceaun in balta cat mai repede !!! Sa vedem insa si viata cum le aseaza.