Skiff 10'6" Hannu's

Creat de cosmin91, Iulie 22, 2015, 11:42:52 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

Dar nu-l impiedica nimeni sa puna niste pernute, sau o mica tapiterie cu vinilin deschis la culoare pe bancute.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

cosmin91

Salutare :D
Bancutele deja au fost slefuite de vopseaua aceea, aseara se facuse ora 11 si nu le-am mai slefuit.
Bancutele or sa fie fixe, sunt decupate ptr. reducerea greutatii banchetelor dar si ptr depozitarea lansetelor sau altor obiecte lungi.
Vor fi prinse cu chit si apoi intarite cu un straif de fibra peste chit (gen filetare).
Ce parere aveti de inaltimea lor? au 24 cm inaltime de la fundul barcii.Par prea jos?
Oricum daca nu o sa imi convina inaltimea cand o sa fie pe apa, pot face niste pernute.

Astazi am slefuit fundul barcii ptr. a-l pregati de fibra
Dar nu sunt sigur ca unghiul creat este ideal, daca se vede bine din poze as vrea sa stiu daca este ok asa sau mai trebuie slefuit??
La "mana" pare ok.

Vali

Mie-mi pare ok curbura muchiilor. Important la muchii e sa nu ai zone ascutite, ci sa fie curbate astfel ca fibra sa se aseze singura.
Nu uita sa dai intai cate o banda de fibra pe muchii, si cat timp e inca umeda, sa dai si fibra pe corp. Spor la treaba in continuare.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

cosmin91

Asa vreau sa fac, sa pun o banda, sa vin cu fibra de 300gr si tot atunci inca un strat de fibra. E ok planul? ma refer daca asa se procedeaza cand se dau 2 straturi?

cosmin91

Am mai dat un strat de fibra si pe interior, nu mi-a placut deloc cu a iesit cu primul strat si am vrut neaparat inca unul.
Era cu o textura ca de "sac de rafie" vorba lui Dany si avea spatii (patratele) intre firele de fibra mari. M-am gandit ca particulele de nisip o sa afecteze rau fundul barci in scurt timp (la pescuit), si daia am decis sa mai dau inca unul :D

Rumpi

Cat rasina era inca proaspata (lipicioasa adica) trebuia sa mai dai cateva straturi de rasina pura pana umpleai structura tesaturii. Ori asta ori sa umpli cu chit din rasina si ceva usor de slefuit (ideal microbaloane). Acum ca e tare rasina spala toata treaba cu apa si sapun cu un burete de vase (cu partea de frecat oale, aia verde) sa indepartezi aminele formate, dupa care clatesti. Dupa aia prinde iara rasina bine si poti ori umple tesatura, sau chitui. Daca esti multumit cu suprafata poti vopsi sau lacui. Rasina epoxy nu rezista la UV asa ca trebe dat ceva peste. Succes

cosmin91

O sa vreau sa mai dau o mana de rasina dar vroiam sa-o amestec cu Aerosil, ce parere aveti?Eu cred ca o sa fie ok, devine rasina mai vascoasa(probabil si mai rezistenta la zgarieturi) si se aseaza frumos.

Dupa multa munca va pot prezenta barca in sfarsit cu straturile de fibra date pe exterior.
Am avut ceva probleme cu placile de placaj de plop, in depozit au fost asezate pe niste paleti prosti si erau curbate, astfel fundul a avut o concavitate inspre prova.
Asa ca am folosit bancheta si am facut un rig ptr al indrepta inainte de a da fibra pe exterior.
Sunt date 2 straturi unul transversal si unul longitudinal, pe colturi am avut grija sa am 3 straturi, asa ca unde nu s-au petrecut am pus de dinainte un straif.
A rezultat o structura cu 3 straturi pe fund si muchii si 2 straturi pe laterale.

cosmin91

In timp ce stea linistita la intarit m-am apucat sa ii montez suportul de sonda al sonarului.
Este o placa de textolit cu 2 suruburi de 5 de inox, nu este prinsa cu holsuruburi/suruburi, am ales sa dau 4 gauri cu spiralul de 6 apoi cu cel de 9 si sa umplu gaurile cu chit si placa am dat-o cu rasina inainte sa-o aplic pe stratul inca neintarit. Din cauza diferentei de diametru s-au format ca niste "cuie"din chit.

cosmin91

Dupa ce am dat fibra pe exterior, am ramas cu foarte putina rasina incat nu pot da ultima mana si nici nu pot pune banchetele, pana strang bani de rasina am mai mesterit la ea cate ceva.
I-am facut dintr-o trotineta de copii (rupta, dar pe care am gasit-o random si i-am luat rotile  :D ) un "carucior"
care ma ajuta foarte mult cand pun barca pe portbagajul masinii sau cand o dau la apa (chestia testa pe SL410).
I-am pus si protectia oglinzii fata de motor pe exterior, facuta tot din textolit si prinsa tot prin aceeasi logica ca si suportul sondei sonarului.
I-am facut si 2 "redane" dar eu le consider "picioare sau skiuri" care ma ajuta la protectia fundului barcii in diferite momente, dar consider ca au o mare influenta in directia acesteia si chiar si in structura de rezistenta, desi poate par penibile :D
Plus alte bibileleli si pregatiri ptr. urmatoarea etapa.....

cosmin91

Salutare tuturor ! Revin dupa mult timp in care am asteptat sa am materialele sa termin barcuta, si iata rezultatul:
In prima faza am terminat cu banchetele, ce au fost lipite cu chit si date cu rasina, nu am folosit deloc fibra la montarea lor.

cosmin91

Am pus si belciugul de tractare, confectionat din tija de 8mm de inox si tabla de 2mm tot de inox, sudat de un prieten in argon caci eu nu puteam decat cu electrozi clasici si nu arata tocmai frumos la sfarsit :D
De asemenea si tachetii de ancorare au fost montati, acestia sunt din aluminiu si prinsi cu suruburi de 6 de inox.
La toate aceste elemente inainte de a fi montate, am facut un amestec de rasina cu mai mult aerosil pana a devenit un gel vascos, am dat cu el pe partile metalice cat si pe barca si apoi au fost stranse folosind piulite cu autoblocare, a rezultat o prindere mult mai buna decat daca erau montate "la rece" fara rasina.
Toate au fost puse pe barca inainte de ultima mana de rasina ce a fost data pe exterior.

cosmin91

Am terminat cu interiorul, am dat ultima mana cu rasina + aerosil si pe fundul barcii am aplicat un strat mai gros.
In coltarele din spate am dat cate o gaura cu freza sa imi fac suporti de lansete :D

cosmin91

Am aplicat si ultimul strat de epoxi + aerosil pe exterior si arata cam asa >>>

`
`

cosmin91

Astept cu nerabdare pareri si mai ales critici, la felul cum am construit barca :D
Wekend-ul viitor o sa ies pe apa cu ea si o sa revin cu poze, iar apoi o sa primeasca si vopseaua epoxidica.

Vali

Nu-ti face probleme Cosmin, barca a iesit foarte bine. Nu ai nevoie de multe pareri, important e sa-ti convina tie cum se misca si sa te bucuri de ea asa cum ti-ai imaginat.

Din partea mea jos palaria, si asteptam sa te vedem pe apa. Nu uita o pereche de vasle sanatoase, sa poti sa-l articulezi pe vreunu' care trece pe langa tine cu viteza si valuri prea mari :).