Pareri barca aluminiu model vechi!

Creat de catab, Iulie 23, 2015, 04:48:06 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

catab

Salutare domnilor, am gasit acest anunt http://olx.ro/oferta/barca-aluminiu-ID3ZI1I.html#3fb4ca7b69. Lasand la o parte pretul,
- merita oare reconditionata aceasta barca?
- cunoaste cineva modelul si dimensiunile sale?
- cam ce motor ar fi suficient sa o propulseze?

mariusbig

Parerea mea fara suparare : epava ! Barcile de aluminiu nu se vopsesc de obicei si la banii aia mai pui ceva si iei una noua de aluminiu sau fibra.

teo pes

Este un model de barca militara ruseasca , fuge de rupe cu peste 70cp ...dar doar atat , pt pescuit dupa cum vezi e ingusta , aluminiul se vopseste , inca din anii 30 , avioanele nu mai sunt argintii !! , depinde cat si ce vopsea , peste ce o dai , cat pregatesti suprafata , ca indiciu .. la Romaero Baneasa si ori cumperi ori esti indrumat  :) , sablarea cam 600 , vopseaua cam 1000 lei , daca-ti scade din pret asta merita !
Viata i grea !!  Dar trece !!

catab

Am vazut barca "pe viu". Ca si forme arata binisor, dar sta in felul asta de cativa ani buni, proprietarul e decetat si acum sotia s-a gandit ca o poate vinde. Numai ca cineva a "indrumat-o" in privinta valorii ei gresit. Nu e chiar epava, dar nici la distanta mare  nu e. I-as propune sa ma lase sa o duc la apa, sa-i fac o proba pe cheltuiala si efortul meu, sa vad cum merge si apoi sa-i dau o valoare peste care sa adaug cheltuieli de reconditionare astfel incat costul total sa fie unul decent, la care sa o si pot vinde, daca intr-o zi doresc lucrul asta.
Legat de forme, mi-ar place sa o modific intr-un "open".......credeti ca se poate?

teo pes

Fara sa o iei ca afront ,,cred ca te-ai dilit" cum dr sa se comporte la 5x1,5 !!!!!!!!! minunat  8)
din bord in bord  ;D , e o ,,rapida" nu o pescareasca .

catab

O s-O "privesc" ca pe un  aport... de idei si sfaturi si deja sunt recunoscator pentru interesul fata de subiectul asta.  Cine a zis ceva de "pescareasca"? Cat despre "dileala", nici o ofensa, ma incadrez! Vorba cuiva "Viata-i grea, dar trece!!"
Totul se reduce la  pretul de vanzare, restul e riscul meu! Numai de bine!

momaul

salut.Acum peste 20 de ani am luat primul meu motor de pe o barca indentica cu cea din anunt.Localnicii spuneau ca zbura pe apa cu Vihar-ul de 18cp.Eu am luat doar motorul pentru ca barca se vinduse deja.Ani de zile mi-a ramas gandul la ea.Pentru marimea ei era super usoara.

Mihaif99

4500 lei  ?    La 3-400 era ok, dar la banii astia as vorbi cu Vali si probabil mi-as lua barca noua.
Parerea mea doar.....

mariusbig

Corect Mihai 99. Asa gandeam si eu dar am fost contrazis de o somitate in domeniu. (cred )
Pt. Teo pes - 90 % din barcagii  cauta barci bune care sa mearga cu motoare mici max. 20cp , stii de ce - asa ca " merge de rupe cu peste 70cp " .... mai bine lasa.
Da , si barcile de aluminiu , din punctul de vedere al majoritatii pescarilor nu se vopsesc , se intretin si se completeaza cu poc-nituri unde mai trebuie , daca trebuie , daca nu se sudeaza , etc ....
Avioanele da , se vopsesc , dar alea nu le trantesti in busteni plutitori si nu le scoti la mal pe prundis , bolovani , etc.
Dar vad ca tu esti sus ..... de tot.
Barca Antonov face toti banii - de aceea am spus ca mai pune ceva si ia una noua , foarte buna.

teo pes

Citat din: mariusbig din August 03, 2015, 08:25:11 PM
Corect Mihai 99. Asa gandeam si eu dar am fost contrazis de o somitate in domeniu. (cred )
Pt. Teo pes - 90 % din barcagii  cauta barci bune care sa mearga cu motoare mici max. 20cp , stii de ce - asa ca " merge de rupe cu peste 70cp " .... mai bine lasa.
Da , si barcile de aluminiu , din punctul de vedere al majoritatii pescarilor nu se vopsesc , se intretin si se completeaza cu poc-nituri unde mai trebuie , daca trebuie , daca nu se sudeaza , etc ....
Avioanele da , se vopsesc , dar alea nu le trantesti in busteni plutitori si nu le scoti la mal pe prundis , bolovani , etc.
Dar vad ca tu esti sus ..... de tot.
Barca Antonov face toti banii - de aceea am spus ca mai pune ceva si ia una noua , foarte buna.
DA !! :D

Vali

Probabil catab se gandeste sa scoata barca mai ieftin, si sa o echipeze cu un motor accesibil. Cel mai bine era daca se putea face o proba cu un outboard in jur de 20, si daca se misca bine si pretul barcii e rezonabil, se obtine o barca buna la tavaleala.
Cam asta cred eu ca e atu-ul ei, poate fi un fel de rat-boat care-si face bine treaba, fara prea multa atentie la estetica. Si parerea mea e ca pretul din anunt e prea mare, sunt multe barci sh de generatie noua si in stare mult mai buna, la un raport calitate/pret mult superior.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

mariusbig

radu_t

Acuma eu nu am experienta voastra si priceperea dar banii aia parca nu as putea sa ii dau pe ea...spre exemplu asta este 4500 ron...

Intradevar nu merge cu motor asa mic...dar totusi...Scuze de Offtopic...

Vali

Scuze ca "deraiez" putin de la topic, dar am avut un mesaj raportat. Nu voi intra in detalii, ci voi spune atat:

- Fiecare user are libertatea de a posta din experienta proprie vizavi de subiectul topicului. Nu suntem la concurs, ci incercam sa invatam unii de la altii. Tot ce avem de facut e sa alegem informatiile care ne intereseaza din ceea ce se posteaza. Ce nu ne convine, pur si simplu putem ignora.
- Nu strica sa aruncam din cand in cand un ochi pe regulamentul forumului. Nu suntem la armata, dar acolo sunt scrise cateva idei de baza ale comunicarii pe acest forum, care in timp ne-au ajutat sa avem o atmosfera foarte cordiala si constructiva.

Cam atat, asa ca sa continuam discutia pe subiect:

- Barca din anunt e o glisoare clasica, cu raport L/B bun si unghi mic de stelaj, care o ajuta deci sa gliseze cu motoare mici. Daca si greutatea e cea din anunt, cred ca barca se va misca bine cu 20 de cai, in conditii de incarcare medie.
- Nu se vede in poze care e unghiul oglinzii. Daca oglinda e prea dreapta, va trebui ori o pana serioasa, ori un suport exterior (jacking plate) ca sa se obtina o asieta corespunzatoare la glisare.
- Din prima poza se vede ca oglinda e taiata pentru cizma scurta, deci gama de motoare se reduce. Se poate inalta oglinda, dar e bataie de cap in plus.
- Va fi foarte multa munca la renovare. Cunosc multa lume care s-a bucurat ca a gasit cate o barca ieftina, dar munca de renovare i-a facut sa renunte si sa dea barca in stadii intermediare de renovare, numai sa scape de ea.
- Cea mai buna intrebuintare a barcii cred ca ar fi ca barca utilitara, folosita intensiv la diverse transporturi pe apa etc, cum fac chiscanenii sau tichilestii. Poate fi buna si ca barca personala de agrement, dar cu conditia unui pret bun de achizitie si a unei munci migaloase si costisitoare de renovare.

Ce am scris aici e doar parerea mea personala, fara a incerca sa influentez pe cineva in vreun fel.

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

catab

Ma bucur ca s-a creat un subiect pe tema asta si ca v-am aflat parerile legate de barca. Asa cum Vali a sesizat nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa iau barca la pretul cerut, si am zis asta la inceput, cum ca as vrea sa faceti abstractie de pret si sa-mi dati o parere despre barca. Inca mai cred ca merita un 1000-1200 de lei in stadiul in care este si apoi rabdare, imaginatie, indemanare si perseverenta in reconditionare.....toate cu acordul nevestii, bineinteles.
Si da, e adevarat ca nici prin cap nu mi-a trecut ca ii voi pune un motor mai mare de 20, ba chiar ma gandeam la o proba cu 5 cai, asta pentru ca barca e la mine in localitate si nu trebuie sa fac un efort prea mare.
Ramane de vazut, pentru ca intre timp a mai aparut o oportunitate si trebuie sa ma hotarasc repede.
Multumesc pentru pareri!