Problemă FS14

Creat de 12iuli34, August 26, 2015, 12:49:49 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

12iuli34

Bună ziua. Am hotărât să deschid subiect nou separat de cel al colegului purjulius, deoarece fiecare construcție are problemele ei. Acestea fiind spuse să începem cu începutul. Am achiziționat materialele , m-am apucat de croit, tăiat și au venit primele probleme;  s-a răcit timpul. Am pierdut 3 zile până sa întărit rășina, apoi am făcut jigul și m-am apucat de cusut. Am umplut rosturile cu kit de epoxi cu faina de lemn, am șlefuit apoi m-am apucat să pun banda de fibra. Am dat cu rășină pe colturi cam 7cm de o parte și de alta apoi m-am apucat să pun banda. Aici apare problema cea mare. Nu reușesc să scot aerul deoarece fiind tare banda se rotunjește și se dezlipește. Am să  pun foto și vă rog sa-mi dați o soluție. Deocamdată atât și mă apuc de șlefuit sa dau jos banda cu probleme.

12iuli34

Nu reușesc să pun foto. Am citit pe undeva cum se pun dar am uitat și unde și cum. Dacă ar vrea cineva să mă lămurească să pot să vă arăt ce fac v-as fi recunoscător.

Bogdan ion

Salut, in momentul cand postezi, sub patratul in care scrii este o rubrica cu "+ Atasamente si alte optiuni",
apesi pe plus si se deschide, unde scrie "ataseaza" apesi pe "alegeti fisierul" si te duci unde ai salvate pozele.

cristiantutuianu

Citat din: 12iuli34 din August 26, 2015, 12:49:49 PM
Bună ziua. Am hotărât să deschid subiect nou separat de cel al colegului purjulius, deoarece fiecare construcție are problemele ei. Acestea fiind spuse să începem cu începutul. Am achiziționat materialele , m-am apucat de croit, tăiat și au venit primele probleme;  s-a răcit timpul. Am pierdut 3 zile până sa întărit rășina, apoi am făcut jigul și m-am apucat de cusut. Am umplut rosturile cu kit de epoxi cu faina de lemn, am șlefuit apoi m-am apucat să pun banda de fibra. Am dat cu rășină pe colturi cam 7cm de o parte și de alta apoi m-am apucat să pun banda. Aici apare problema cea mare. Nu reușesc să scot aerul deoarece fiind tare banda se rotunjește și se dezlipește. Am să  pun foto și vă rog sa-mi dați o soluție. Deocamdată atât și mă apuc de șlefuit sa dau jos banda cu probleme.
ce banda? din ce tip de tesatura ai folosit ?? g/mp?

byteworks

Banda se pune pe filet de chit proaspat nu intarit, si pus astfel incat sa se evite unghiurile, cu curbe cu raza cat mai mare; grosimea tesaturii trebuie corelata cu raza de curbura, direct proportional. 

12iuli34

Banda este tăiată din țesătură simpla de 300g /mp.

12iuli34

12iuli34

12iuli34

dany

Imbinarile trebuiesc slefuite ,rotunjind muchiile.Panza este groasa.Foloseste cel mult de 180.Perisori au sa-ti ramana,dar fiind mai subtiri ,ai sa-i slefuiesti mai repede.Chitul sa nu fie sub cota placajului,asa ca eventual mai da o mana fina si dupa aia pui panza.

12iuli34

Deci va trebui să comand țesătură de 160 g/mp vre-o 4-5 ml

silvian2009

Parerea mea e ca ar fi fost bine sa fi rotunjit f bine muchiile, iar in golurile rezultate intre foile de placaj imbinate, sa fi incarcat f bine cu chit din epoxi si praf de lemn.
Acum daca fasele alea s-au intarit, pune slefuitorul pe ele si rupe tesatura acolo un de are bulele de aer, apoi incarca cu chit si pui tesatura peste. Nu vei mai avea o suprafata perfect plana pe linia aia, dar...
Cu toate astea, cel mai bine ar fi sa cureti tot pana la placaj si sa continui ca de la inceput. Rotunjit muchii, chituit, etc.
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

Vali

Eu la s&g procedez astfel: imediat dupa coasere filetez imbinarile pe interior, aplicand simultan si banda de fibra. Dupa intarire slefuiesc imbinarile exterioare pana obtin curbura optima, fara stres ca as putea subtia prea tare zona.

Avand chit epoxidic si fibra pe interior, barca e deja super-solida, iar aplicarea fibrei pe exterior o intareste si mai mult. Eu mai am o dambla la exterior: cand aplic benzile de fibra, aplic simultan si invelisul final de tesatura pe exterior. In felul asta obtin "primary bond" intre cele 3 componente ale corpului - placajul, benzile de fibra si invelisul final de tesatura.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

12iuli34

Da. Mulțumesc pentru intervenții tuturor. Cred ca o sa ascult câte puțin de fiecare. Astfel: am sa întorc barca și o sa filetez interiorul, îi dau banda, iar după întărire o întorc din nou, rotunjesc colturile si-i dau banda de 160g/mp. Poate dacă mă țin balamalele îi pun și stratul final de  țesătură în același timp. Dar asta numai dacă am o zi întreagă la dispoziție. Apropo deja am șlefuit bulele de aer, și cred că am să ascult și sfatul cu slefitul pana la placaj. Ar mai fi vreo doua trei ore.

dany

Pt.Vali.Pt.manopera de la interior este nevoie de 2 oameni,sau faci amestec de rasina putin cate putin si lucrezi singur?La exterior la fel?Banuiesc ca da....Si astfel la exterior se elimina si faza cu slefuitul aricilor de fibra,ceea ce este minunat!Multumesc.