Saibe sea := saddle washer

Creat de byteworks, Februarie 23, 2016, 09:04:35 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

byteworks

Poate cineva sa-mi confectioneze niste din astea, diametru aprox 25 mm si curbura de fi 45 si 50 mm, din aluminiu? N-am gasit in Romania si nici nu prea am idee cum sa le fac singur (am bara rotunda de aluminiu de 25 mm). Mersi!

cristiantutuianu

Salut
Încearcă cu o carota de aceasi dimensiune ,perpendicular pe bara
http://sculegero.ro/carote-bi-metal-carote-bi-metal-c-1511_1515_1538
Genul ăsta de carote..

byteworks

Mersi Cristian, m-am gandit la asta, nu stiu daca merge cu efortul numai pe o parte, ar trebui sa taie pe doua parti diametral opuse dar trebuie masina de gaurit de banc serioasa si ceva menghine de pozitionare. N-am!

Mai astept idei!

adrian1123

Eu cred ca oricine are o masina de gaurit de banc(atelier de strungarie)poate sa va faca piesele respective

cristizz

Florio

Citat din: byteworks din Februarie 23, 2016, 09:04:35 PM
Poate cineva sa-mi confectioneze niste din astea, diametru aprox 25 mm si curbura de fi 45 si 50 mm, din aluminiu? N-am gasit in Romania si nici nu prea am idee cum sa le fac singur (am bara rotunda de aluminiu de 25 mm). Mersi!

Cosmin, eu as apela la un atelier de confectii metalice. Imi place lucrul manual, dar imi declin competentele in favoarea unora care au si scule. Respectiv strung.

Raspunsul lui Cristi este corect si in plus de asta, haios :) . Il stiu bine, el si-ar face manual si bilele de rulmenti de la peridoc, daca ar fi nevoie :) .
Totusi cred ca piesele sunt realizate mai usor si mai profesional de catre un atelier.

Inca un lucru, te stiu plimbaret pe tot felul de ape. Ar fi indicat sa eloxezi piesele dupa realizare. Eu stiu un atelier unde am eloxat crucete pentru barca mea, a lui Cristi si a lui Gabi Hetruc. Doar ca e in Bucuresti. Poate gasesti ceva similar in in zona ta folclorica :)

P.S.
In cazul tau fericit, ai materialul. De obicei in regie proprie, trebuie sa cumperi macar un metru de material, ca nu vinde nimeni fractionat la centimetru. Atelierele au cate o ramasita de la confectii anterioare.

dany

Salut.Eu as vedea asa: se gaureste bara la interior pe strung;se prinde bara in menghina unei freze si se frezeaza frontal cu o freza'' deget'' de 45mm,respectiv 50 cum vrei;se pune iar pe strung si se debiteaza la lungimea ceruta.
Eu am un strungar ce detine utilajele respective si care cred ca ti le-ar face .Trimite bara la bacau.O sa se piarda cate 3-4mm maxim la fiecare piesa ,tinand cont de debitare.Vorbim daca vrei pe mp.
Stima.
Meseriasul are avantajul ca in atelier cele doua utilaje se afla unul langa altul ;)

Dbr

Salut,
Teoretic desenul lui Cristi e ok si realizabil dar pe o bohrmasina de banc sanatoasa. Imi si inchipui la gaurirea transversala ce ,,dansul sabiilor '' va fi acolo!
Dar din desen reiese ca ar fi conice, adica au diametrul de sus mai mic decat cel de jos , asa cum sunt ele prezentate. Ori nu mai vad eu bine...Daca este asa trebuie neaparat strung/freza. Sau macar doar un strung, pentru ca un strungar priceput stie sa foloseasca strungul si ca freza/ bohrmasina( si pt. gaurire in orice directie in piesa) .
Cu placere le-as fi facut eu doar ca strungul meu este un ,,ceasornicar'' deci doar piese mici. Cand depasesc 20 mm in prelucrare zici ca sare de pe banc :( chiar daca e aluminiu si indiferent cum ascut cutitele.
Dar piesele tale nu ar trebui sa puna probleme nici unui atelier cu masini de prelucrat de dimensiuni medii.
Spor la treburi.

dany

Se poate freza si cu strungul,prinzand freza in universal si piesa de aluminiu in locul cutitului[pe carucior],dar e mai complicat cu schimbarea sculelor si inversarea functiilor....Daca exista cele doua,de ce nu sa le folosim....adica strung si freza.[tot trebuie facute din mai multe prinderi-excluzand cazul cand le poate face pe CNC ;)]
Asta ramane la latitudinea meseriasului.Respect.

byteworks

Va multumesc tuturor, din pacate meseriasii care sa aiba si scule sunt la fel de rari ca dropiile in Baragan :) Si sunt si fitosi pe masura, am gasit unul si intrebat, zici ca l-am trimis la munca silnica cand l-am intrebat de vreo 30 de saibe din astea.

Florio, de data asta sunt pentru o zburatoare, nu pentru o acvatica!

Florio

Citat din: byteworks din Februarie 24, 2016, 07:26:11 AM

Florio, de data asta sunt pentru o zburatoare, nu pentru o acvatica!

Trebuia sa-mi dau seama. ;)
Dupa material si dupa apucaturile tale: si extra si vagante :)

cristizz

Dinn ceea ce imi dau seama saibele din cele 2 desene atasate de tine difera:
1 - diametrul transversal (sa-i zicem de asezare pe teava) este mai mare decat diametrul din care e confectionata saiba
2 - diametrul transversal este mai mic decat diametrul din care e confectionata saiba

In primul caz piesa se realizeaza mai usor pe freza.
In al doilea poti folosi cum am zis, bomfaier, menghina si masina de gaurit de banc.

cristiantutuianu

Citat din: adrian1123 din Februarie 23, 2016, 10:50:02 PM
Eu cred ca oricine are o masina de gaurit de banc(atelier de strungarie)poate sa va faca piesele respective
Salutare
Urmareste filmul sa vezi dotare  ;D
https://www.youtube.com/watch?v=AQB1pYH1xiE
Daca folosesti o carota de 30 sigur ies piesele

cristizz

Ai putea incerca si o prindere simpla de tipul:

Rumpi

Gaseste un MIU, scoala tehnica/ucenici ceva de genul asta. Vorbeste cu maistrul de la clasa strungari/frezori sa ti le faca . Daca nu aveti asa ceva in oras cauta un atelier auto si intreaba mecanicii unde fac ei prelucrarile mecanice pentru motoare. Atelierele alea au de obicei si strunguri si freze desi sunt folosite mai rar acum.