Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Thor

Citat din: DoiNomazi din August 28, 2016, 10:11:51 PM
Nu vreau sa-ti alterez visul. merita vazut daca ai ocazia. Multi se duc pentru un sejur la bordul unui vas mai mare, sau al unui velier, si toate problemele sociale raman invisibile pe mal.

Mă gândeam să mă duc să văd. Nu să rezolv probleme sociale. Nu sunt Castro. Să văd...

DoiNomazi

Eu nu ti-am sugerat sa rezolvi nimic, doar ti-am remarcat ca, in ciuda problemelor sociale care nu pot fi ignorate pe mal, merita vizitat datorita peisajelor deosebit de frumoase.

Daca te duci undeva, oriunde, te duci sa faci ce-ti place. Ce vrei sa vezi, sau ce faci acolo, e problema ta.
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

Thor

Citat din: DoiNomazi din August 28, 2016, 11:42:05 PM
Eu nu ti-am sugerat sa rezolvi nimic, doar ti-am remarcat ca, in ciuda problemelor sociale care nu pot fi ignorate pe mal, merita vizitat datorita peisajelor deosebit de frumoase.

Daca te duci undeva, oriunde, te duci sa faci ce-ti place. Ce vrei sa vezi, sau ce faci acolo, e problema ta.
Sigur, și eu mă gândeam la fel. Nu prea poți să faci ce-ți place, pe unde ajungi dar ideea este sa încerci, nu-i așa? Uneori, nu prea  poți să faci nici măcar poze, nu fotografii, avem imagini... Imagini la  care, uneori,  ne întrebăm dacă noi am fost acolo atunci când am apăsat pe declanșator... Nu sunt fotografii... Sunt fantastice... Și oare pentru ce atâtea declanșări? O să rămânem undeva? Cu siguranță...

pelicanul

Abia astept filmul! Sper sa vad macar citeva cadre cu un narval. E un fel de "creatura mitologica" pentru mine, simt o fascinatie deosebita pentru "el",  desi stiu ca exista "in carne si oase".

DoiNomazi

E o poveste trista... La tabara de vanatoare, locul nostru de insertie, am intalnit o echipa de cercetatori mixta (din mai multe tari) care asteptau cu goniometrele sosirea catorva specimene in care implementasera emitatoare cu un an in urma. Pana sa ajunga in capatul fjord-uui unde eram noi, satelitul le indica ca au trecut din mare deschisa si au intrat in fjord continuand sa se apropie de locul unde asteptau.

Au gasit o modalitate sa-i convinga pe pescari sa captureze specimene vii pentru cercetare in schimbul a catorva mii de dolari bucata. A propos, carnea de narwhal este extrem de scumpa. Deci, pescarii locali ii prindeau in plase vii, cercetatorii le schimbau bateriile la emitatoare, sau plantau emitatoare noi si apoi repuneau animalul in libertate. Sau, cel putin, asta le era planul. Venise si o echipa de la televiziunea japoneza sa surprinda "lucrarea".

Cateva zile dupa ce am plecat noi spre nord la padela, au sosit primii narwhali. Se pare ca unul a murit la capturare, al doilea a murit dupa schimbarea bateriei cand l-au repus in libertate. In seara cand am ajuns noi inapoi la tabara de vintoare si au venit cele doua barci de extractie sa ne ia, cercetatorii tocmai se repezeau in tromba la barcile lor pentru a localiza un al treilea specimen care avea implementat un emitator. Nu stiu ce s-a ales de el pana la urma dar noi am plecat inapoi spre sat cu pretioasa carne de narwhal in barca. Macar nu au irosit carnea celor cazuti... dar povestea e trista... se risipeste foarte multa carne ramasa neintrebuintara pe mal.. narwhal, foca, musk ox, cam orice se pescuieste si se vaneaza.. nu mai exista obiceiurile eschimoshilor de alta data care intrebuintau tot si nu aruncau nimic. Acum se pare ca se alege numai partea cea mai buna, care probabil se vinde, si se arunca restul. Halci intregi de carne de musk ox si pesti... foarte, foarte, trist din punctul meu de vedere.

Nu vei vedea narwhal in video, doar carnea lor ambalata in saci de plastic pe fundul barcii de extractie...

Inca o data sunt recunoscator sortii ca nu ne-a vizitat nici un urs si nu a fost nevoie sa deschidem foc intr-o postura defensiva. Mi-as fi carat remuscarile multa vreme. Asa, am reusit sa nu vatamam decat cateva fire de iarba pe care am pus cortul. Sper ca si-au revenit...

Probabil ca video jurnalul va dezamagi. Are doar peisaje, munti si sloiuri, apa, tabere, avioane, elicoptere, barci, kayak, imaginile din sat si mutrele celor doi nomazi...

Cam ca in pozele de mai jos, pentru cei care nu le-ati vazut deja pe Facebook.

pelicanul

Intr-adevar, o poveste trista...
Ca si cea cu gunoaiele aruncate peste tot, de altfel.

Sper ca au mai ramas totusi citeva peisaje magnifice :) si o foca sau doua pe acolo... Asteptam filmul, cu pozele nu faceti altceva decit sa puneti sare pe rana.

DoiNomazi

Iesirea de pe apa... sfarsitul segmentului de padelat. A doua zi urmau sa soseasca barcile de extractie.

DoiNomazi

Fashion Summer 2016 Collection... :) Noile PFD-uri sunt perfecte, in sfarsit... :)

De-ar fi si kayak-ul putin mai incapator...

costumele uscate puse... la uscat... :)

DoiNomazi

Din seria amintirilor amuzante "post-mortem", ca la fatza locului au creat incordari involuntare de fesieri, in timpul unui exercitiu de tragere la tzinta fixa pentru analiza impactului (raspandirea, distributia, penetrarea) bilelor de otzel asupra unui butoi de tabla, M. isi ia linia de ochire si apasa tragaciul. Eu imi simt muschii fetzei incordandu-se putzin anticipand detunatura in timp ce incerc sa observ efectul reculului asupra umarului ei si asupra liniei de ochire.

"Click", se aude zgomotul "percutorului" lovind capsa urmata de o liniste mai grea si mai inspaimantatoare decat orice detunatura. Zgomotul acela sec de capsa ce refuza sa aprinda praful de pusca penetreaza si nervii cei mai caliti si produce un firicel rece ca gheatza pe sira spinarii pentru ca involuntar iti imaginezi ca erai noaptea in cort incercand sa te eliberezi de imbratisharea sacului de dormit pentru a putea apuca cat mai repede pusca sa iesi in intampinarea intrusului ce a declansat alarma de perimetru. Cei cativa metri ti-au dat imp, speri tu, sa ochesti, macar aproximativ, masa de blana si muschi ce a ajuns intre timp langa, sau in, cort. Ai apasat cu un amestec de disperare si speranta pe tragaci si capsa cartusului aflat deja pe teava a facut doar acel "click" anemic.

Numai un noroc deosebit poate produce un moment de confuzie sau ezitare intrusului pentru a-ti da timp sa te dumiresti ca s-a intamplat ceva la care nu te asteptai si trebuie sa pompezi cat mai repede afara cartusul adormit pentru a face loc unuia mai cooperant. Daca inca mai ai timp si o oarece linie de ochire apesi tragaciul din nou punandu-ti ultima speranta in bilele alea.

In acelasi timp parca vedeam zambetul ironic al ursului in timp ce ma intreba din priviri.

"Really?... :)"

Am filmat cartusul si la intoarcerea in sat l-am aratat celui de la care l-am cumparat. A ridicat din umeri cu un gest international ce nu putea fi tradus decat,

"Tough shit, mate..."

Asa a fost sa fie... sau, din fericire, sa nu fie... :)

deltasub

Sunteti fantastici! Esti norocos sa ai o asemenea femeie alaturi!

DoiNomazi

Un fel de norocul meu si ghinionul ei...:) "Inrolarea" a fost voluntara... :)

deltasub

Totusi pe viitor nu ar strica sa- oferi si mai mult confort, o spun din experienta proprie. 😊

DoiNomazi

Citat din: deltasub din Septembrie 08, 2016, 09:41:41 PM
Totusi pe viitor nu ar strica sa- oferi si mai mult confort, o spun din experienta proprie. 😊

Multumesc pentru sfat. Este extrem de util si probabil ca cei mai tineri, aflati inaintea, sau intr-o prima casatorie, ar trebui sa-l ia in considerare... :)

Nu vreau sa contrazic experienta nimanui, exista casnicii si casnicii, motive si motivatii diferite, prioritati si satisfactii diferite, moduri diferite, de altfel toate valabile in contextul lor, de perceptie a individui si a echipei, dar pot afirma fara a ma teme ca voi mania zeii si soarta, ca eu si M. avem o echipa cu o sudura mai trainica decat efectele lipsei de confort. Numai o boala fatala si incurabila, sau un accident letal, ne-ar putea desparti. Este foarte posibil ca chiar si acel potential accident sa ne gaseasca impreuna. Efortul si lipsa de confort ne priesc si, cel putin pana acum, ne-au intarit camaraderia... :) Si am invatat ca intr-o casnicie camaraderia este liantul cel mai rezistent la intemperiile vietii...

De multe ori o privesc cu admiratie cum nu se da batuta indiferent de greutati, cum trece peste obstacole fara sa clipeasca, chiar daca ii este frig, foame, cald, frica, are dureri, etc. Nimic nu-i poate lua lumina zambetului... That's my girl, a real trooper...:)

Dupa cum bine stim cu totii, exista si femei pentru care machiajul, coafura,. manichiura si garderoba, nu sunt prioritati "vitale".. :) Fiecare, barbat sau femeie, are dreptul sa urmeze calea lui/ei, sa se bucure de ceea ce il face, sau o face, fericit(a) . Stiu cum este sa fii casatorit cu o femeie pentru care ultima moda, tratamentul la o clinica de infrumusetare si confortul material maxim pe care venitul ti-l poate oferi sunt cu mult mai importante decat o iesire in "salbaticie" si am invatat sa-i respect preferintele si prioritatile. In acelasi timp am avut si oportunitatea sa invat si de ce o iubesc pe M. mult mai mult decat pe oricare alta femeie... :)

Vorbind despre chemarea viitoare, care deocamdata este doar o soapta timida ce sper sa se transforme intr-o surpriza placuta pentru Capt. Seasick, la ce diferente de guvernare sa ma astept daca o barca cu dimensiuni si profil aproape identice, are in loc de un motor outboard de 175 CP, doua motoare de 115 CP?

Vor fi diferente semnificative de manevrare in mars, sau la acostare? Raspunde mai bine la schimbarile de curs pe suprafete mici, "viraje" mai stranse?

Exista diferente majore de consum in regim de deplasament?

Barca are chila in "deep V" si vreo 8.5 metri.

calin1967

Cand am citit prima data am vazut "calatorie" in loc de "casatorie". Dupa care am picat pe ganduri... o casatorie e ca o calatorie - visezi la ea si vezi doar lucrurile frumoase, dupa care ajungi undeva si vezi ca sunt si tantari, disconfort, pericole... treci prin ele si ajungi la o concluzie si un echilibru: mai vrei in locul ala sau nu.

peb5

CitatVor fi diferente semnificative de manevrare in mars, sau la acostare? Raspunde mai bine la schimbarile de curs pe suprafete mici, "viraje" mai stranse?
Cred ca vor fi diferente mai ales la acostare. Din cate am mai citit, elicile se for invarti in contrasens, si in acest fel se anuleaza efectul de giratie dat de elice la turatii mici.