Chemari si raspunsuri pe capcompas

Creat de DoiNomazi, Iunie 29, 2016, 08:39:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gvincentiu

Inrteresant  8) 8) 8) il urmarim in liniste... il digeram pe indelete
Ganduri bune !

DoiNomazi

Citat din: gvincentiu din Mai 19, 2021, 08:12:35 PM
Inrteresant  8) 8) 8) il urmarim in liniste... il digeram pe indelete

sa-mi spui ce parere ai, il consideram "film de dragoste", sau de "aventuri"?... :)
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

DoiNomazi

In incercarea de a mai scrie un capitol mai lipsit de aventura, astazi ne-am marit flota cu doua placi gonflabile... Cealalta placa de acum doi ani, aka "Portavionul", cum i-am spus noi , are o capacitate de 4 persoane + echipament si este cvasi-imposibil de padelat in doi pe un curs stabilit cu vant lateral sau frontal.

Incercam si placile gonflabile (deocamdata in "docul uscat" si mai tragem concluzii... :)

DoiNomazi

Incerc sa ma abtin sa nu izbucnesc in ras... :) Noile placi creaza inevitabila iluzie a unei "expeditii'. Pregatiri, inventarierea si controlul echipamentului de navigatie, comunicare, prim-ajutor si avarie, de parca nu am iesi cu placi umflate cu aer, in apropierea unei zone populate, cu acces auto, aer conditionat si bere rece... :)

Probabil ca nostalgia unei expeditii imi provoaca o satisfactie "perversa" sa pregatesc totul cu o meticulozitate demna de cauze mai "nobile". Nu vom iesi niciodata mai mult de o zi lumina, ceea e inseamna ca in fiecare seara ne vom intoarce la "baza", sau nu mai departe de 10-15 mile nautice de punctul de lansare. Si totusi...

...am pregatit x 2, pagaie, padela, PFD gonflabil cu fluier, ancora de 1.5 kg, scaun kayak, genti impermeabile, mini-lada frigorifica, manusi si pantofi de apa, gps cu harta nautica, VHF radio, lumini semnalizare (verde-rosu), trusa prim-ajutor, telefon impermeabil, difuzor/microfon impermeabil, echipament foto-video, baterii rezerva, ochelari si crema de soare... :) La mine mai adaug un binoclu si ma intreb daca o pipa va fi proverbialul pai care a rupt cocoasa camilei.

Sper ca placile sa mai pluteasca, macar partzial, incarcate cu toate rahaturile astea. Nu mai avem posibilitatea sa le testam pe apa pentru ca vremea a fost nepotrivita in NY. Le vom testa pentru prima data direct pe Atlantic, propulsati de vanturi, valuri si curenti, cu sanse reale de a vedea de aproape rechini si eventual aligatori... in functie de unde le bagam... :)

Va fi o "premiera" si pentru noi pe placi gonflabile din PVC... cu diferenta ca in fiecare seara putem face un dus si putem servi cina in aer conditionat. Foarte departe de ceea ce inseamna o expeditie adevarata. Dar si asa, "fucked up" cum suna, e o pretioasa speranta la o gura de libertate.

Florio

Citat din: DoiNomazi din Mai 31, 2021, 01:12:37 AM
Incerc sa ma abtin sa nu izbucnesc in ras... :) Noile placi creaza inevitabila iluzie a unei "expeditii'.............................

Va fi o "premiera" si pentru noi pe placi gonflabile din PVC... cu diferenta ca in fiecare seara putem face un dus si putem servi cina in aer conditionat. Foarte departe de ceea ce inseamna o expeditie adevarata. Dar si asa, "fucked up" cum suna, e o pretioasa speranta la o gura de libertate.

După un an de restricții, orice călătorie, chiar și mini sau micro, înseamnă o bucurie :) Distracție plăcută!

Nu subaprecia gonflabilele, tocmai am văzut un film cu o expediție în jurul pământului, făcută de niște ruși, pe un catamaran gonflabil !
A ajuns să nu mă mai mire nimic  ;D

DoiNomazi

Citat din: Florio din Iunie 04, 2021, 08:32:33 AM
După un an de restricții, orice călătorie, chiar și mini sau micro, înseamnă o bucurie :) Distracție plăcută!

Nu subaprecia gonflabilele, tocmai am văzut un film cu o expediție în jurul pământului, făcută de niște ruși, pe un catamaran gonflabil !
A ajuns să nu mă mai mire nimic  ;D

Большое спасибо за поддержку, мистер Флорио... :)

Nu contest posibilitatile oferite de placile gonflabile. Le-am vazut in actiune pe youtube  si la tropice si in Alaska printre ghetzuri, etc., dar la noi in timp ce 50% din nomazii navigatori se vor stradui sa-si mentina echilibrul, ceilalti 50% vor incerca sa gaseasca modalitati de preintampinare a avariilor provocate de vreun "gospodin Sharky" mai curios sa investigheze gustul PVC-ului. Asa este naravul fara lecuire al unora, mereu sunt tentati sa se pregateasca pentru ce-i mai greu... :)

Ma gandesc ca poate il pacalesc pe "gospodin Sharky" cu o bere rece...

LE: In timp ce eu visez traversade de "open water" pe placa, Capt. Seasick ma trezeste constant din reverie amintindu-mi ca si 4 mile de open water intre doua nenorocite de insulite i se par putzin probabil de strabatut... Of... :)

Renunt sa mai fac planuri de navigatie pentru ca probabil ca va fi ca si cum m-as juca cu ratzushca in cada...  Greu voi rezista tentatiei de a face planuri pentru ca pe masura ce ma apropii de 60 de ani, ma simt de parca am luat-o in directie inversa.

Pe de alta parte ma gandesc ca daca-mi aplic  un tratement temeinic si constant cu rom si gheatza, nu se simte "durerea". Panimaieshi?... :)

Alex1958

Salut!
Zilele trecute in Lefkada, pe partea de vest, spre marea deschisa, am vazut un cuplu de sarbi (au venit cu masina de Belgrad) care mi-a amintit imediat de Doi Nomazi. Foarte hotarati, au debarcat un caiac sit-on-top, si-au incarcat bagajele -super-echipati, inclusiv o lanseta pe care au dat-o la trena si au plecat decisi spre nord de-a lungul tarmului. Era pe la 1 PM si, desi am stat pana spre 7 PM nu i-am vazut intorcandu-se.
Cred ca dorinta de aventura si iesire din cotidian nu tine cont de varsta...
Tineti-o tot asa si va veti simti mereu tineri!

DoiNomazi

Citat din: Alex1958 din Iunie 07, 2021, 09:27:33 AM
Salut!
Zilele trecute in Lefkada, pe partea de vest, spre marea deschisa, am vazut un cuplu de sarbi (au venit cu masina de Belgrad) care mi-a amintit imediat de Doi Nomazi. Foarte hotarati, au debarcat un caiac sit-on-top, si-au incarcat bagajele -super-echipati, inclusiv o lanseta pe care au dat-o la trena si au plecat decisi spre nord de-a lungul tarmului. Era pe la 1 PM si, desi am stat pana spre 7 PM nu i-am vazut intorcandu-se.
Cred ca dorinta de aventura si iesire din cotidian nu tine cont de varsta...
Tineti-o tot asa si va veti simti mereu tineri!

Multumesc pentru incurajare!

Ai dreptate, prietene, asa este dar vine o vreme cand te alearga ploile cuibarite in incheieturile mainilor si vanturile adunate in picioara si parca totul se misca putzin mai incet. Bucuria de a participa ramane neschimbata in suflet ca un ied uitat de timp dar corpul se instraineaza ca o naluca lasand in urma o masinarie modificata de dimineata fiecarei zile.

Exista momente in care inainte nu cracneai si continuai sa te bucuri trup si suflet de ce iti era oferit. Aceleasi momente acum sunt umbrite de dorinta de confort. Nici somnul iepuresc, furat pe izoprene in corturi plouate, nu mai odihneste la fel... :)

Analiza riscului s-a schimbat pentru ca fracturile nu se mai sudeaza ca inainte, plagile par sa sangereze mai mult, dislocarile se vindeca mai greu si apar stari si senzatii noi depuse de varsta... :) Sigur ca nu cifra conteaza, dar nu poti ignora ecourile ei...

Peste asta s-a suprapus imposibila situatie adusa de pandemie care a rasturnat multe ecuatii si a deraiat trasee de viata.

Si apoi nu uita ca in doi dilemele se amplifica. Ce faci cand in "nebunia" ta ti-e foame de pasi pe calota polara in timp ce partenerul incepe sa te priveasca usor dojenitor incercand sa tina pasul si contoarul durerilor? Cate optiuni iti raman cand incepi sa numari banii ce-ti vor ramane dupa pensionare?... :)

Traim intr-o lume rapida in care nimeni nu are nevoie de, sau loc pentru, batrani. Asta e, suntem constienti ca altii mai tineri au nevoie de spatiu si resurse pentru a-si trai destinul lor. Cert este ca in urma acestei pandemii m-au ajuns vinovatiile.... :) Nu mai pot continua sa traiesc ca la 20 de ani desi sufletul a ramas vagabondand pe acolo.

Gata, nu ma mai lamentez... :) Si asa mi se pare patetic ca am ajuns din nostalgie sa tratez o amarata de iesire intr-o destinatie turistica ca pe o "expeditie". Nu mai postez lista de echipamente ce intentionez sa le car dupa mine in aceasta calatorie pentru ca este de-a dreptul ridicola!... :) Cu atat mai mult cu cat cea mai solicitanta navigatie va fi printre paharele de mojito si margaritas sorbite cu nostalgie la vreo terasa.... Oribil.

Oribil pentru ca undeva in adancuri inca mai vibreaza setea de libertate pe care numai nesfarsirea zarilor o poate potoli...

Iti doresc si va doresc din suflet o vara frumoasa si plina de bucurii pe masura asteptarilor, prietene.

LE: Exista si consecinte incurajatoare ale experientelor acumulate. Ieri, spre exemplu, Seasick care de obicei, cel putzin pana la accident, calarea cu o oarecare sfiala trotineta in trafic, desi mereu ii repetam ca trebuie sa fie mai hotarata, a avut parte de un test direct in timp ce rula in paralel in aceeasi directie cu traficul undeva la vreo 26-28 mph. Sectorul rezervat bicicletelor si trotinetelor era situat pe partea stanga a bulevardului dar era neprotejat, separat doar de o linie de marcaj. La traversarea (pe verde) a unria din intersectii un tip ce rula in paralel cu ea a virat brusc la stanga taiandu-i calea. Privind scena de la vreo 10 m in spate, am simtit un fior de gheata pe sira spinarii incercand deja sa anticipez cu ce fel de leziuni se va alege pentru ca era clar ca nu avea timp si loc sa franeze... Dar, spre surprinderea mea, iubita mea Seasick nu a panicat, nu s-a pierdut ci a virat di ea dreapta ofata cu masina evitand coliziunea. Ba mai mult, inca de cand era in miscare a inceput sa-l suduie pe ala cu o vigoare nebanuita... :) Evident, s-au adaugat si racnetele mele... :) Reactia asta a venit din experienta acumulata. Am gost mandru de ea. Cine stie, poate mai sunt sperante sa continuam drumul fara sfarsit... :)

gvincentiu

Hai, sus inimile că mă deprimati si pe mine... Sunt enorm de multe locuri, usor de ajuns si in confort unde sa va bucurati de "libertate". "Libertate" ajustata conform limitarilor fiziologice, evident. Mai ales ca echipamentul va asteapta  :) :) :)
Ganduri bune !

DoiNomazi

Citat din: gvincentiu din Iunie 09, 2021, 02:31:34 PM
Hai, sus inimile că mă deprimati si pe mine... Sunt enorm de multe locuri, usor de ajuns si in confort unde sa va bucurati de "libertate". "Libertate" ajustata conform limitarilor fiziologice, evident. Mai ales ca echipamentul va asteapta  :) :) :)

Scuze tuturor. Intentia nu a fost sa deprim pe nimeni. Reflectam si eu la trecerea timpului. Evident, se poate si mai rau... :)

Da, ai dreptate, pe cai si la drum!

DoiNomazi

Dbr

Misto jucarii frumosilor! :) Super foto! si apropos de junghiurile din genunchi si alte semne de varsta...e junghiul tau si mergi inainte cu el, oricare ar fi el, important e sa pui ,,sculele in pod'' cat mai tarziu ;). Ieri ma intreba o pustoaica de vreo 30 de ani, vorbind fiecare despre varstele copiilor nostrii, daca nu am nepoti :o. Asta poate si din cauza parului lung si al barbii lasate in timpul ,,pandemiei''. Stiti vorba aia a bunicilor nostrii care ziceau:,, asa batran cum sunt nu ma dau pe zece tineri''. Asa ca ,lasa-le naibii de dureri de tzurloaie si mergeti inainte ca faceti bine ce faceti.
Respect!

DoiNomazi

Citat din: Dbr din Iulie 22, 2021, 08:18:52 AM
Misto jucarii frumosilor! :) Super foto! si apropos de junghiurile din genunchi si alte semne de varsta...e junghiul tau si mergi inainte cu el, oricare ar fi el, important e sa pui ,,sculele in pod'' cat mai tarziu ;). Ieri ma intreba o pustoaica de vreo 30 de ani, vorbind fiecare despre varstele copiilor nostrii, daca nu am nepoti :o. Asta poate si din cauza parului lung si al barbii lasate in timpul ,,pandemiei''. Stiti vorba aia a bunicilor nostrii care ziceau:,, asa batran cum sunt nu ma dau pe zece tineri''. Asa ca ,lasa-le naibii de dureri de tzurloaie si mergeti inainte ca faceti bine ce faceti.
Respect!

Asa e, un fel de "mergi sau crapa", vorba lui Sven Hassel, ca alta optiune nu pare sa existe... :) A fost frumos dar, ca tot ce e frumos, s-a terminat. Au ramas doar amintirile si imaginile... :)

Un nurse shark singuratic isi va intersecta cursul cu placa "Seasick" si isi va continua drumul pe sub ea ca un submaring tacut alunecand prin adancuri... :)

Momind rechinul sa mai dea o tura pentru o fotografie mai clara... Nu s-a intors... :)

DoiNomazi

Inca o portie de poze cu placile... :)

Un alt rechin "nurse shark", mai mic... a venit, ne-a cercetat si a fugit s-o strige pe ma'sa%u2026 :)

DoiNomazi

Si o iesire intr-o alta zona a Floridei, vreo 400 mile la nord de zona unde am iesit cu placile. Alta vegetatie, apa dulce, linistita... :)

[imghttps://64.media.tumblr.com/ac366681bbdf682c039440a66cdd1c2f/2946cab3a3e296c0-4a/s2048x3072/c34f456a1328e1bfaf617d0bd263a853ef751956.jpg [/img]http://