sfat pt. achizitionare sonar

Creat de dany, Iulie 18, 2016, 07:34:56 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Salut.
Sonarele bata-le vina....Vezi pe net tot felul de pareri.de contraziceri ,ca ala e mai bun fata de celalalt,ca ala e bun la clonc,ala la stationar,ala la spining...Eu vreau unul care sa ma ajute sa vad structurile de pe fundul apei,cioate si alte agataturi,sa pot dibui crapul sau alti pesti pasnici in ascunzisurile lor,sa le pot planta cu barca oarece monturi sau sa-l pescuiesc din barca de ce nu.Ma gandersc ca poate sa ma ajute sa-mi fac ucenicia la clonc,dar nu stiu daca sunt sonare care sa le faca pe astea la un buget de 400 e[aprox].sa zicem 450 e.Color ma ajuta mai mult decat cel alb-negru?Gps-ul e bun,dar poate sa fie si fara.Care ave-ti sonare ,dati-va cu parerea daca ave-ti timp.Multumesc!

ionpescarul

Urmaresc si eu acest subiect cu interes.

dany

Din postarile tale nea Ioane ,mi-am dat seama ca nu ai asa ceva si te bazezi pe experienta bogata pe care o ai ,dar cateodata parca nu e de ajuns....Sunt prea multi factori ce trebuie luati in calcul si sonarul rezolva o parte din problemele cu prea multe necunoscute.
Hai sa vedem ce ne zic baietii!!!

iulian_cioclin

Personal recomand sonarele Lowrance
In ordine crescatoare, (si aici ma refer la buget) primul ar fi :

1- Lowrance Hook 4x CHIRP - pret aprox 240 e, dezavantaj - fara gps, display cam mic
2- Lowrance Hook 4 CHIRP - pret 330 e, spre deosebire de primul acesta are GPS
3-Lowrance Hook 5x CHIRP - pret aprox 460 e, ca si avantaj spre deosebire de cele de mai sus, acesta are displayul ceva mai mare, dezavantaj ca nu are gps
4-Lowrance Hook 5 CHIRP- pret 560 e, are gps display rezonabil - cam acesta ar fi recomandarea mea pt cei ce nu vor sa investeasca mai mult de atat intr-un sonar

Toate sonarele de mai sus au functia: -  2 d, ce ajuta la identificarea pestilor, functie indinspensabila la pescuitul la clonc
                                                             - down imaging, ajuta la indentificarea sctructurilor cu o interpretare foarte ok. (practic daca ai un copac sub apa, cu aceasta functie vezi copacul in toata splendoarea lui, cu crengi cu tot. Cu functia 2 d structurile nu pot fi interpretate)

GPS-ul este o chestie foarte faina.... :- iti arata viteza de deplasare/deriva (cand pescuiesti la clonc)
                                                           - poti memora locurile ,,fierbinti''
                                                           - poti salva trasee
                                                           -ai harta Romaniei (vin cu harta inclusa) inclusiv delta Dunarii

Cam acestea sunt cele mai populare sonare, urmatorul pas vorbim deja de structure scan si de preturi incepand de la 1000 e in sus

dany

Multumim Iuliane! Deja am intrat in cautari.Ma mananca palmele sa scap de 330 iepuroi....

mariusm piesenoi111

Nu 330....e la oferta la Zoran(pescuit somn.ro sau asa ceva) la 299e.....cu harta Ro inclusa.....Super.....Vreau si eu!

calin1967

Din experienta mea (limitata), niciun sonar nu iti arata pestele care sta cu gura deschisa asteptand momeala ta. Eu as zice ca cel mai simplu sonar, care arata configuratia fundului apei si consistenta lui e suficient, ca iti arata pragurile, unde poti sa nadesti si sa astepti - asta daca ai o barca sa te plimbi cu ea ca sa alegi locul. Daca nu, am vazut sonare care se pun pe barca de nadit sau care pot fi chiar lansate, dar n-am folosit niciodata. Si un gps simplu, eventual fara harta, cu care poti sa marchezi locurile

momaul

Salut.Eu am de 2 ani un elite 5x luat de la Zoran.Sant foarte multumit,nici nu incape comparatie cu un sonar simplu.Structurescan face toti banii pentru structuri iar 2d este super pentru clonc.La tipul asta de sonare nici nu indrazneam sa visam cu cativa ani in urma.

dany

Azi cum se deschide banca platesc sonarul Lawrance hook 4 chirp cu gps.304 e cu tot cu stickul ce contine harta romaniei[m-a ajutat iulian=Multumesc ].In cateva zile i-l primesc.Transportul este inclus,garantie 2 ani.Am vorbit cu Zoran la telefon,si nu stiu de ce parca m-a vrajit....Meserias tipul.Sa-i dea d-zeu sanatate!

dany

In alta ordine de idei.. ..
Stiti sonarul pe care vi l-am prezentat aici pe forum,care nu se mai deschide[lawrance 50 x ds].Il donez unui membru activ[subliniez asta],care crede ca-l poate repara sau folosi sonda,habar n-am....Deci astept doritori !

mario38

cu mare placere incerc sa il repar eu.

Betto

Dany, te cam grabesti ca fata la maritat... Lawrance este doar un tend, o moda in sonare, pentru unii care nu prea au mai auzit si de alte marci, precum motoarele de barca Yamaha in delta si masinile Toyota la arabi. Asta nu inseamna nici ca sunt cele mai bune si nici cele mai ieftine.
4 inci, inseamna ca are ecranul cam cat marimea unui pachet de tigari, vizibilitate foarte mica,  deasemenea harta romaniei nu-ti va fi de nici un mare folos. Sonda este ca o jucarie de copii, GPS-ul e mai bun pe un Smart-telefon sau pe o tableta. Zoran e un bun comerciant,.. stie sa vrajeasca sa-si vanda produsele. Lawrance este fabricat tot in China ? Iar in caz de garantie, trebuie trimis in Germania pentru reparatii?
Un sonar mediu mai bun nu poate fi decat de la:
500 E in sus, ecranul sa fie de la 6-7 " in sus, sa fie de ultima generatie cu ecran touchscreen, sa aibe Wi-Fi pentru imperecherea cu smart-telefon sau tableta pentru o vizualizare marita  pe un ecran mai generos, rezolutie cat mai mare, ecranul sa fie vizibil chiar si pe timp insorit, sa aibe interfata pentru micro-card pentru upgradarea ulitimei versiuni de soft... ect.

dany

Apreciez comentariul tau betto...dar...
Am stat de vorba cu iulian cioclin care este un pescar f. bun si foloseste sonarul in acest scop de multe ori cu succes,acum nu acest tip de sonar intradevar ,dar cunoaste bine acest tip de sonar,inclusiv utilizatori de-ai lui .Am reusit sa identific cu ajutorul altor forumuri,surse,etc.,pescari ce folosesc acest model cu destul succes.Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste ecranul sau alte caracteristici nu tocmai performante de inalta clasa,dar asta e bugetul pe care i-l am disponibil pt. asa ceva.Am vazut ce sonar ai....M-a lasat mut de uimire,dar din pacate nu pot decat sa te felicit,caci eu nici nu ma gandesc la asa ceva.Cat despre zoran ,numai de bine
Multumesc de sfat,dar atat pot momentan.

Betto

ziuamarinei

Salu Dany,
Un mic sfat din partea mea: incearca sa iei un sonar macar cu ecranul de 5.
Cat despre marca ai facut alegerea corecta. Lowrance sunt niste sonare foarte bune pt aplicatiile noastre pe ape dulci si pt adancimi nu f mari. La fel si hummi . Daca ne uitam peste ocean la pescarii de bass sau musky nu o sa vezi decat Lowrance sau Hummi, la fel pescarii de zona pelagica din nordul Europei. Nu mai mentionez pescarii de somn europeni unde alegerile sunt facute tot intre L si H.
Nu inseamna ca Ray sau alte marci nu sunt bune, dar hai sa ne uitam ca sunt folosite preponderent in zona marina. De ce oare? Optiunile de cuplare cu tableta sau ecrane f mari sunt utile pt barcile mari cu punti multiple. Am vazut de curand un Garmin dar iti mai trebuie o barca mai mica langa tine sa-l cari.
Cat despre Zoran stai linistit, nu vinde nici chinezarii si nici lucruri netestate.