Informatii Dunare

Creat de iulian_cioclin, Septembrie 03, 2016, 11:49:00 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Betto

Citat din: Alex1958 din Septembrie 14, 2016, 02:58:46 PM
Norocosi sau pilosi galatenii  ;)!
Am vazut site-ul ARBDD dar nu zice nimic de cat de mica-i ambarcatiunea. Pentru colac te taxeaza?

Taxa pentru ambarcatiune este o denumire putin falsa. De fel, taxa se refera la motor, la sistemul de propulsie, poluarea pe care o face motorul in perimetrul ARBDD-ului. Se subintelege si din faptul ca ambarcatiunile cu propulsie umana, cu vele sau probabil si electrice, care nu fac poluare si sunt ecologice sunt exceptate de la taxa. De aceea, din aceasta ordine de idei, nu sunt norme cu privire la lungimea ambarcatiunilor. Singura problema este ca eu cu un motor de 4 cp, platesc aceeasi taxa la fel ca unul cu o ambarcatiune de 300 cp. Poate in timp va disparea si aceasta discrepanta, la fel cum a fost pana nu de curand cu localitatile limitrofe. Tulcenii care locuiau pe celalalt mal erau nevoiti sa plateasca taxa de intrare in rezervatie !.

pelicanul

Eliberarea permiselor de acces in Delta se face conform HG 538 / 2015 pentru aprobarea Regulilor privind accesul şi circulaţia navelor şi ambarcaţiunilor pe canalele şi lacurile interioare din perimetrul Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării" http://www.ddbra.ro/documente/admin/2015/HG_538-2015.pdf , faimoasa din cauza paragrafelor privind obligativitatea dotarii cu GPS. :)
Nu se specifica nicaieri ca ambarcatiunile cu propulsie umana (rame, visle, lopeti, padele, pagaie etc :) ) ar fi exceptate!
Definitia ambarcatiunii se bazeaza conform HG 538/2015 art. 2 alin 2 pe art 23 din OUG 42 / 1997 "cu modificarile si completarile ulterioare" etc. Ca sa n-o mai lungim :) ambarcatiunile de agrement au o lungime ;) intre 2,5 si 24 m "conform standardelor armonizate aplicabile" ;)
Deci colacul nu se taxeaza...

junior9007

Va salut.Scuze daca n-am nimerit topicul potrivit,dar am o nelamurire.Ieri,aflandu-ma intr-o mica iesire  la pescuit/plimbare cu barca in zona Oltenita, am fost oprit la mal de un echipaj format din 3 persoane al politiei de frontiera .Dupa verificarea documentelor(permis ANPA,aviz frontiera,acte barca,motor,carnet conducator ambarcatiuni cu motor)am fost mustrat ca nu am arborat pavilion la bord,
"...sa stim si noi , esti bulgar, roman sau ce esti"spunea seful lor si ca "data viitoare daca nu ma conformez,voi fi amendat.I-am raspuns ca din ce cunosc eu,dreptul de pavilion revine exclusiv ambarcatiunilor inmatriculate,ori eu  cu 5m de barca si 20cp nu  as avea aceasta obligatie.
Nu m-ar deranja(chiar mi-ar placea) sa pun pe ambele borduri cate un tricolor din autocolant,dar mi-e teama sa nu cad in greseala la o alta viitoare interpretare a  legii.
Stie cineva cum sa fac?

Florio

Citat din: junior9007 din August 28, 2020, 09:54:09 AM
Va salut.Scuze daca n-am nimerit topicul potrivit,dar am o nelamurire.Ieri,aflandu-ma intr-o mica iesire  la pescuit/plimbare cu barca in zona Oltenita, am fost oprit la mal de un echipaj format din 3 persoane al politiei de frontiera .Dupa verificarea documentelor(permis ANPA,aviz frontiera,acte barca,motor,carnet conducator ambarcatiuni cu motor)am fost mustrat ca nu am arborat pavilion la bord,
"...sa stim si noi , esti bulgar, roman sau ce esti"spunea seful lor si ca "data viitoare daca nu ma conformez,voi fi amendat.I-am raspuns ca din ce cunosc eu,dreptul de pavilion revine exclusiv ambarcatiunilor inmatriculate,ori eu  cu 5m de barca si 20cp nu  as avea aceasta obligatie.
Nu m-ar deranja(chiar mi-ar placea) sa pun pe ambele borduri cate un tricolor din autocolant,dar mi-e teama sa nu cad in greseala la o alta viitoare interpretare a  legii.
Stie cineva cum sa fac?

S-a mai discutat despre dreptul de a arbora pavilion, fiindcă legislația e dată la modul general, fără specificațiile care i-ar privi pe proprietarii de mici ambarcațiuni.
Poliția de frontieră e de înțeles, are misiunea de a ști ce se întâmplă în zona lor de pază, iar arborarea însemnelor naționale este importantă.
Personal, consider că e bine să arborezi aceste însemne, sub forma unui pavilion sau a unor stickere vizibile, chiar dacă barca nu este înmatriculată. Cei care vin în control sunt exact aceia care îți cer arborarea, și asta într-un mod imperativ. Nu e nici un temei să te cerți cu ei :)

În rest, propria mea interpretare este că articolul despre dreptul de arborare al pavilionului se referă de fapt la navele comerciale, unde această arborare este o miză importantă, cu diverse efecte.  La fel cum tot în legislație, "agrement" se referă la activitatea comercială de agrement oferită de o firmă, nu la plimbarea unui om cu barca proprie. Această ultimă clarificare am postat-o aici pe forum, după ce am obținut-o de la conducerea Poliției de Frontieră...că în lege nu era specificat.

junior9007

kama3

iti dau o (posibila) solutie:
faci o adresa, identica, prin care intrebi daca ai/n-ai voie, este/nu este obligatorie arborarea pavilionului, in conditiile date.
trimiti aceiasi adresa si la ANR si la PF.
apoi compari raspunsurile primite.
In adrese sa soliciti expres sa ti se indice si temeiul legal.
daca sunt contradictorii raspunsurile, mai faci o revenire, anexand raspunsul de la cealalta entitate si ii intrebi cum comenteaza.

junior9007

Citat din: kama3 din August 28, 2020, 02:08:15 PM
iti dau o (posibila) solutie:
faci o adresa, identica, prin care intrebi daca ai/n-ai voie, este/nu este obligatorie arborarea pavilionului, in conditiile date.
trimiti aceiasi adresa si la ANR si la PF.
Cred ca solutia propusa ar elucida problema.Ma apuc sa scriu.O sa pun aici raspunsul primit.

kama3

Iar daca solutia mea nu va rezolva problema, macar o sa vedem (inca o data) cat de fascinanta e Romania. :)

Vali

Citat din: junior9007 din August 28, 2020, 09:02:45 PM
Ma apuc sa scriu.O sa pun aici raspunsul primit.

Atentie ce informatii pui in adresa catre ANR. Cel mai bine nu le dai nici un fel de amanunt despre barca si motorul tau, sau despre zona unde mergi de obicei. Asta deoarece la Galati deja controlul navigatiei este continuu pe Dunare, si s-au apucat inclusiv sa faca dosare penale pentru conducerea de barci neinmatriculate, chiar si sub 7 metri si sub 20 de cai.

Parerea mea e ca iti vor raspunde ca esti obligat sa inmatriculezi, conform avizului fermecat. Poti explica in adresa ca nu intri in senal, sa vedem care va fi atunci raspunsul.

Pe de alta parte, conform OM 1079/2014, drept de pavilion au doar barcile inmatriculate, iar tu cu barca neinmatriculata nu ai acest drept. Iar conform art.28 din legea 191/2003 privind infractiunile la regimul navigatiei, daca arborezi pavilionul fara a avea acest drept, ai comis o infractiune pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Asta poti sa le-o spui si celor de la frontiera, ca nu arborezi pavilionul ca sa nu incalci legea.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Zodiac

Acum cateva ore am dat telefon la Politia de Frontiera Calarasi cu intrebarea ''ce acte si aprobari imi trebuie sa ma plimb cu barca in zona?'' .
Am spus clar ca nu pescuiesc si am primit urmatoarele raspunsuri :
- doar cei care pescuiesc au nevoie de o aprobare(stampila poate) care se pune pe formularul permisului de pescuit
- deci eu nu am nevoie de aprobare
- nu m-a intrebat nimic despre motor , barca , inmatriculare , pavilion
- mi s-a transmis sa nu depasesc zona romana , probabil mijlocul Dunarii pentru a nu crea probleme cu bulgarii
Totul pe un ton decent si placut !

Intersect

Citat din: Zodiac din Septembrie 01, 2020, 03:09:32 PM
Acum cateva ore am dat telefon la Politia de Frontiera Calarasi cu intrebarea ''ce acte si aprobari imi trebuie sa ma plimb cu barca in zona?'' .
- doar cei care pescuiesc au nevoie de o aprobare(stampila poate) care se pune pe formularul permisului de pescuit
- mi s-a transmis sa nu depasesc zona romana , probabil mijlocul Dunarii pentru a nu crea probleme cu bulgarii
Pentru că nu întra în atribuția poliției de frontieră  ca să te întrebe lucrurile astea.
Born to fish,forced to work!!!

junior9007

Citat din: Zodiac din Septembrie 01, 2020, 03:09:32 PM
Nu as risca sa-mi stric ziua iesind la plimbare cu barca ,rezumandu-ma doar la aceste recomandari.In zonade frontiera este obligtoriu nevoie de aviz de acces,eliberat de politia de frontiera raspunzatoare de sectorul de apa respectiv.Nu te contrazic in ce priveste informtiile primite telefonic,dar cu siguranta cel cre le-a transmis ori nu a vrut sa dea informatiia complet,ori nu cunostea legislatia.
Am fost ocazional la pescuit avand cu mine in barca 1/2 insotitori pentru care,inainte de a pleca  pe apa,treceam pe la politia de frontiera unde l-i se inregistrau datele personale  din CI,,zona in care urma sa mergem,cand ne intoarcem etc-lucruri absolut normale.

junior9007

Stie cineva sa-mi spuna,daca liipesc 2 stickere cu tricolorul babord,tribord,are importanta cu ce culore incep de la prova?Daca da,care este?Unde ar fi mai  bine lipite ,la prova sau la pupa?Multumesc.

Sico

Culorile tricolorului sunt: albastru, galben, rosu, de la stanga la dreapta.

Zodiac

Citat din: junior9007 din Septembrie 02, 2020, 08:04:40 AM
Nu as risca sa-mi stric ziua iesind la plimbare cu barca ,rezumandu-ma doar la aceste recomandari.In zonade frontiera este obligtoriu nevoie de aviz de acces,eliberat de politia de frontiera raspunzatoare de sectorul de apa respectiv.Nu te contrazic in ce priveste informtiile primite telefonic,dar cu siguranta cel cre le-a transmis ori nu a vrut sa dea informatiia complet,ori nu cunostea legislatia.
Am fost ocazional la pescuit avand cu mine in barca 1/2 insotitori pentru care,inainte de a pleca  pe apa,treceam pe la politia de frontiera unde l-i se inregistrau datele personale  din CI,,zona in care urma sa mergem,cand ne intoarcem etc-lucruri absolut normale.
Am luat numele domnului respectiv ! Vedem ce va fi !! Cred ca depinde de oamenii din fiecare punct de frontiera !