Podina Barca

Creat de radu_t, Octombrie 18, 2016, 05:19:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radu_t

Salut baieti!
Acum 3 ani am schimbat podina la barca...din graba si mai mult nestiinta am facut podina din Osb...in ideea ca nu va sta in ploaie barca ...doar cand o folosesc...2-3 ori pe an...Din pacate m-am inselat...azi am reusit sa o rup...mai ca a trecut piciorul prin ea
As dorii sa imi recomandati un material rezistent la apa..bun ca pret ...si poate un site ceva..de unde sa cumpar...am gasit ceva placaj din plop sau okume ...nu mai retin exact...era la 240 ron placa....2500x1220...am nevoie de 2 bucati!
Multumesc!

Haiduc

Salut

Incearca o cautare dupa nidaplast si vezi ce iese

Numai de bine

cristiantutuianu

La cate placi are nevoie colegul nu cred ca NIDAPLASTIC e o varianta economica.Nu știu dar cred ca nu doar paiul este din OSB.Așteptăm sa povestească colegul.

acig

,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

teo pes

Citat din: acig din Octombrie 18, 2016, 10:58:46 PM
Din experienta altora :

http://www.rapitori.ro/forum/podina-tego-cu-profile-de-aluminiu-t21381-20.html?sid=c013e826161bf3d32612e56a65196cfb

Parerea mea este un TEGO antiderapant de 10-15 mm
Atentie !! sa fie tego adevarat ... nu toate chinezariile ieftine , din exp ..eu era sa pierd motorul electric, dupa 1 an am vazut eu ca se cam incastreaza suruburile de la menghina motorului in material ...la 1 luna s-a rupt ca plastilina ,putrezeste !!!
Viata i grea !!  Dar trece !!

teo pes

Eu caut un material sa refac oglinda barcii sa nu-mi mai putrezeasca sub fibra !http://www.emsaindustriale.ro/textolit
Problema este greutatea !!...dar avand in vedere cat de greu este si materialul putred imbibat cu apa  din pupa...!!! macar esti sigur de rezistenta si aderenta!

radu_t

Si eu as prefera ceva sintetic decat placaj marin...ca sa nu fie probleme in timp...si placajul marin trebuie imbracat in fibra nu?
Textolitu cred ca este scump ...si un pic greut...2 placi au pe la 60 kg.

Vali

Arata-ne te rugam si barca, inclusiv zona podinei. Ai nevoie de paiol etans, sau doar de o podea (podina) detasabila, care se va sprijini pe elementele structurii fundului?
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

sebba

Alucobondul e subțire și nu cred că rezistă.
Stratul de aluminiu e de doar 2-3 zecimi de mm iar la interior e plastic

În loc de textolit de la emsa, care nu vinde decât la jumate de placa puteți căuta pe ebay.de după PERTINAX
E tot un fel de textolit dar mai ieftin prin si mai bun calitativ
Prețul pe kilogram iese mai ieftin dacă-l luați prin ebay.de cu tot cu transport fata de prețul de la emsa
Plus avantajul că luați bucăți mai mici
Ultima dată am luat așa ceva, dimensiuni de aproximativ 90x60x2cm la un preț puțin peste 100 euro

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

acig

Pertinax-ulsi textolitul au suprafata alunecoasa;Din acest punct de vedere tego trafic greu este de preferat;
Vali are dreptate:da si tu niste poze;

http://www.altdepozit.ro/tego-antiderapant-p-2728.html
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

radu_t

Mie imi trebuie vreo 4mp...textolitul-pertinaxul...sunt scumpe rau...eu doresc sa imi usurez munca...incerc sa evit rasini si fibre...este nasol si cu timpul...

acig

Daca nu ai disponibilitate pentru tego antiderapant,mergi pe tego obisnuit de 9mm mult mai ieftin;da la taieturi cu vopsea email mai diluata 1-2 maini;apoi o tehnica folosita pt. scari de a face treptele antiderapante; o mana de vopsea email peste care se cerne nisip fin;dupa ce s-a uscat se mai da o mana de vopsea,daca este cazul!Stiu din experenta ca este o lucrare rezistenta in timp; Daca nu: tego+impermeabilizarea taieturilor +mocheta !
La nevoie pe verso aplica niste sipci pentru ridigizare.

aditm

Cu tego obisnuit, eu pot sa va spun ca sunt patit, era tare alunecos, l-am imbracat cu o tura de tesatura si rasina si dupa o saptamana s-a dezlipit toata fibra, am da-to jos, am smirgluit tot tego, am intins din nou tesatura si rasina si aceasi poveste, s-a dezlipit, la urma am dat jos tego, am luat placaj de fag de 8 sau 9mm, l-am dat cu doua maini de rasina in partea de jos, l-am montat, i-am dat un rand de tesatura si rasina si de 4 ani pot sa spun ca e foarte bun, varianta cu tego simplu cred ca ar fi buna doar daca e ecoperit cu mocheta, parerea mea, la Holver au placaj de eucalipt(9mm-100-120lei coaladaca nu ma insel), care se pare ca e si rezistent la umezeala si e usor, absoarbe bine si rasina si devine mai tare, am lucrat cu placaj de eucalipt la barca mea cu cabina care acum e spre finalizare, am lasat cateva capace natur sa zic asa, date doar cu rasina si arata super.

teo pes

Eu mi-am turnat fundul pe PAL din dedeman  :P, primul strat de rasina cu intaritor la jumatate fara accelerator pusa la orizontala pe partea lucioasa smirgheluita cu peria de flex ,al doilea strat cu intaritor normal tot la orizontala , alternative aceiasi operatie pe ambele fete ,dupa saturare- asezare pe traversele de fibra cu cate o papusa de stratimat imbibat in rasina si tras la holsuruburi de inox !, chituire cu chit cu fibra de sticla , rasina-stratimat, 2 rasina 1 stratimat pana la 5 straturi!!!, la sfarsit rasina si nisip cu coart aruncat pe ea cruda !

radu_t

Pana la urma cred ca o sa fac ..cum se face ..cu placaj nu tego...acum sa vad ce rasina ..fibra ..si ce cantitate am nevoie...este cam rece sa lucrez afara...pentru rasina cel putin...am gasit site-ul asta...ce parere aveti ...cu 2 placi cred ca am rezolvat problema...

http://www.bricoflor.ro/2013/02/placaj-okume.html