transport ambarcatiune

Creat de pauli, Noiembrie 01, 2016, 06:27:53 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

pauli

Salut sunt nou pe forum
stie cineva o modalitate mai eficienta (din punct de vedere al banilor) de transport al unui motorcruiser din Olanda la Mangalia? Am contactat doi transportatori romani care mi-au cerut 4000 euro + tva ceea ce e jumate din pretul barcii. Dimensiunile barcii sunt 7.8 lungime/2.8 latime/2.5 inaltime si greutate de 1400kg

pelicanul

radu_d

pauli

nu inca, am gasit-o dar nu ma bag s-o cumpar pana nu stiu daca pot s-o transport si cam cat ma costa

Razvan Evergreen

Citat din: pauli din Noiembrie 02, 2016, 09:10:24 AM
nu inca, am gasit-o dar nu ma bag s-o cumpar pana nu stiu daca pot s-o transport si cam cat ma costa

Cum a spus si Pelicanul, DBR. Il recomand. El mi-a adus barca din Olanda. Daca vrei, pe privat iti dau nr . de tel.

pauli

mariusm piesenoi111

Cred ca e puțin agabaritica la lățimea aia dar dacă poate cineva sa rezolve ala Bogdan (DBR) :)
Care cred ca e în Olanda sau în drum spre....

Dbr

Salutare Oameni buni,
Va multumesc prieteni pentru aprecieri.
Si chiar daca este off topic nu ma pot abtine sa nu va povestesc ceva, care mie imi pare ceva frumos.
Nu, nu sunt inca in drum spre Olanda, dar a venit Olanda la mine ;). Chiar cand eram pe picior de plecare ma suna un bun prieten olandez, si ma intreaba daca poate sa vina intr-o mica vacanta de o saptamana in Romania, si ca a avut de ales intre a merge in Elvetia cu niste prieteni dar el totusi a ales sa vina la mine. I-am spus ca sigur a facut cea mai buna alegere ;). Asa ca am avut o vacanta , vrand nevrand ,prin toata tara, in care am parcurs aproape 2500 km. Vizite la Palatul Parlamentului , Centrul Vechi, Muzeul satului ,Castelul Bran, Cetatea Rasnov, Castelul Peles-Pelisor, Telecabina cota 1400-2000, Brasov, diverse obiective din Moldova,Delta Dunarii, samd. M-am bucurat ca a fost chiar socat de cate frumuseti avem . Si observam zambind cum ii fugeau ochii dupa gagici. Citise el ca romancele sunt misto dar nici chiar asa :) Si ca sa nu ma dezmint, si daca tot am ajuns in Delta, l-am ridicat si pe bunul meu prieten Cristi cu barca din Sfantul Gheorghe, deoarece urmeaza sa ii facem bimini si alte mici modificari constatate ca necesare in sezonul care tocmai a trecut. Asa ca tot la ,,ele'' mi-a fost gandul chiar daca am fost hai hui prin tara ;)
Sper sa plec weekendul urmator spre NL.
Stima tuturor.

renata

Citat din: pauli din Noiembrie 01, 2016, 06:27:53 PM
Salut sunt nou pe forum
stie cineva o modalitate mai eficienta (din punct de vedere al banilor) de transport al unui motorcruiser din Olanda la Mangalia? Am contactat doi transportatori romani care mi-au cerut 4000 euro + tva ceea ce e jumate din pretul barcii. Dimensiunile barcii sunt 7.8 lungime/2.8 latime/2.5 inaltime si greutate de 1400kg
Salut,ca sa o poti transporta pe o remorca sau semiremorca normala de maxim 2,55 trebue sa o asesi pe un suport  in plan inclinat in asa fel incat sa nu depseasca latimea remorcii , transporturile agabaritice platesc taxe suplimentare si deaceia sunt scump, si eu vreau sa-mi aduc barca din belgia insa a mea e mica

pauli

deci barca arata ca n poza si are 2.80 latime cu 7.8 lungime si inaltimea vreo 2.5
e foarte greu s-o asezi in plan inclinat avand in vedere ca nu cred ca exista o platforma care sa permita asta plus modificarea centrului de greutate

renata

Citat din: pauli din Noiembrie 07, 2016, 12:10:41 AM
deci barca arata ca n poza si are 2.80 latime cu 7.8 lungime si inaltimea vreo 2.5
Daca o cumperi cu tot cu peridoc cred ca va fi mai simplu insa nu stiu in ce masura te va ajuta olandezul sa o inclini , peridocul sigur nu depaseste latimea dar cred ca doar bordurile ajung la 2,80

renata

Citat din: pauli din Noiembrie 07, 2016, 12:10:41 AM
e foarte greu s-o asezi in plan inclinat avand in vedere ca nu cred ca exista o platforma care sa permita asta plus modificarea centrului de greutate
Nu ma pricep sa postez insa sunt intr-un topic cateva poze cu astfel de proceduri, suportii se fac din lemn  se pun cauciucuri  si se incing cu chingi

pauli

nu o cumpar cu tot cu peridoc, peridocul trebuie adus din Romania pentru a o transporta

Dbr

Asa cum am tinut legatura si pe mesaj privat, tocmai de aceea va ceream cat mai multe detalii ( web site ul unde a fost gasita) . Poate ii puneam sa sune pe olandezii mei, toti comercianti cu state vechi si cu o vasta experienta in negocieri, poate reuseam sa gasim o solutie sa o aducem pe un peridoc achizitionat tot din NL sau sa negocieze drastic pretul barcii ;). In acest caz pretul transportului scadea considerabil in raport cu faptul ca barca ar fi avut si peridocul ei propriu, care putea fi folosit ulterior pe post de cavalet de iarna, sau la transportul barcii prin tara si nu numai aici (Grecia,etc). Oricum din puctul meu de vedere, barca fara peridoc, e ca ,, nunta fara lautari'' ;D
Desigur ca o pot aduce si pe una din remorcile mele cu niste improvizatii temporare de inclinare dar apoi barca va fi limitata la locatia Mangalia.
Stima tuturor.

Alex1958

Citat din: pauli din Noiembrie 07, 2016, 01:14:37 AM
nu o cumpar cu tot cu peridoc, peridocul trebuie adus din Romania pentru a o transporta

Salut,
Fa un efort si cumpar-o cu tot cu peridocul ei. Are deja setarile facute pe chila barcii. Ca sa gasesti un peridoc in Romania este cu mult mai dificil decat s-o faci in Olanda, unde exista piata. Basca ca il mai tragi dupa tine prin toate Europa pana acolo si mai vine si iarna. Bogdan stie bine cum trebuie facute setarile dar ele sunt totusi greu de facut, cel mai probabil cu barca in macara.
Ceea ce te sfatuiesc eu este sa iei toate datele de la peridocul pe care sta barca acum. Apoi cauta aceiasi marca si model sau ceva foarte similar, cauta-l la second hand, negociaza-l si apoi ofera-i omului care vinde barca peridocul cumparat de tine in schimbul celui pe care sta barca acum.
Barca arata foarte bine si se preteaza pentru vacante cu familia pe apa.
Multa bafta!