Canoe solara

Creat de bogdanminitehnicus, Noiembrie 14, 2016, 04:26:36 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ghrt

Cristi, oamenii zic că există Moş Crăciun, şi o fac cu cele mai bune intenţii.
De la Minn Kota am un motor electric şi cutie pt baterie, cu porturi de brichetă, tester de baterie, siguranţe automate de 10A şi 60A, o nebunie! Deci indivizii fac şi lucruri care îmi plac :) Dar bateria asta nu o să mi-o cumpăr. Sunt poate subiectiv! Mă gândesc că are pentru 110 ah mai puţin de 30 kg. Bateria mea Optima D27M de 66Ah (pe care am luat-o iniţial pt motorul Minn Kota) are 25 kg. Cred că diferenţa este prea mare, 60% din capacitate faţă de 83% din greutate dă o minciună de ~23%.

Îmi este imposibil să calculez ceea ce contează, adică preţul per ciclu, dar în măsura în care îmi permit prefer să îmi iau un lucru bine făcut deoarece mi se pare normal să îi încurajez pe cei care fac lucruri de calitate.

cristizz

Indicatorul oferit de masa/Ah este unul incontestabil si sunt de acord cu tine ca mai mult Pb in placi = o baterie cu durata de viața mai mare.

Cât privește prețul/calitatea produsului, greu de spus cât de corect este prețul unui produs de calitate superioară si dacă nu cumva el este disproporționat.
Si eu sunt de acord ca nu trebuie încurajată hoția, dar dacă ți se cere de 2 sau 3 ori prețul pentru un produs cu doar 50% mai bun nu e tot o forma de a fi mințit?

Cum spuneam am ținut bateriile astea 2 ani, in care am prins cu barca in mai multe rânduri marea destul de zbuciumata, navigând in majoritatea timpului pe vele. Nu am avut de ce sa ma plâng la adresa lor in aceasta perioada. Nu știu cât ar mai fi rezistat dacă nu vindeam barca, 1 sezon, 3 sezoane ....

Cred însă ca ne cam lăsam luați de val si nu mai zicem nimic de adevăratul cadou de Moș Crăciun, cele doua LiFePO4.

bogdanminitehnicus

La multi ani tovarasi , ma bucur ca poiectul meu a starnit atata pasiune :)

radu_d

Cat am stat in port in Mangalia. adica 2 sezoane am urmarit si eu Marea Neagra si am ajuns la concluzia ca cea mai linistita perioada este intre 5 am si 10 am.....chiar daca noaptea era vant tare in mod regulat dimineata se linistea...apropo's de muste...crezi ca un 12 m nu e musca pe Marea Neagra sau pe alta mare?

acig

Confirm cele spuse de radu_d;
Prima mea iesire pe Marea Neagra a fost in dec.1968;si de atunci cu diverse ambarcatiuni cateva mii de zile !!!
Totusi nu e de joaca; Ba mai mult am observat in ultimii ani un fenomen ciudat;pe calm plat apare de nicaieri un val abrupt,uneori aproape de o,7-0,8 m;Trece ,te bandeaza bine apoi iar calm plat !!!!!
E bine sa ai barca de nadejde daca te avanti spre larg !!!!
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

bogdanminitehnicus

oricum mai mult de 10-15m de mal pe mare nu cred ca o sa ma aventurez, vroiam sa vad de mult insula sahalin apoi sa ajug pana la gura portitei :)
Deasemenea ma gandeam si la o incursiune pe bratul Macin de la Giurgeni pana la Braila

bogdanminitehnicus

Ca urmare a discutiei cu un cunoscator intr-ale energiei solare am ajuns la concluzia schimbarii controller-ului PWM cu unul MPPT, eficienta ar trebui sa creasca cu 25%. Drept urmare scot la vanzare controller-ul actual achizitionat in vara anului 2016 din anglia, are 4 iesiri. https://www.photonicuniverse.com/en/catalog/full/62-60A-solar-panel-charge-controller--regulator-with-LCD-display-and-advanced-programmable-features-for-1224V-battery-systems.html
pret 800 ron

bogdanminitehnicus

Ma uitam azi dimineata la un documentar si apar si tiparii de apa in peisaj, cica genereaza 150v, imi zic mi-ar trebui si mie unul e barca doar ca au amperajul mic, si apoi imi vine ideea, iau doi si ii leg in paralel :)
;D

ss

E o solutie, dar sa ai grija cum ii legi, bot in bot si coada in coada, altfel obtii doar 69 volti!  ;D

ghrt

Atenţie! Castrează-i ca să nu ai "overcharge" la motor!

bogdanminitehnicus

le pun releu nu stam la discutii, fuge motoru de pe barca la 150 v:)

bogdanminitehnicus

Citat din: ss din Ianuarie 15, 2017, 06:40:54 PM
E o solutie, dar sa ai grija cum ii legi, bot in bot si coada in coada, altfel obtii doar 69 volti!  ;D

Ma tot gandeam cum ai anuns la 69 V, mi-a picat in cele din urma fisa:)

bogdanminitehnicus

Am lucrat si la site-ul meu, sper sa multumesc pe toata lumea cu detaliile tehnice http://bogdanminitehnicus.ro/Detalii-tehnice.html

Thor

radu_d

Salut Bogdane,m-am uitat la tine pe site si am vazut modul de amplasare al flotoarelor laterale, adica lipite de corpul principal. Intrebare : daca vrei sa iesi pe mare unde ai sigur pe parcursul calatoriei val, vant lateral de ce nu pozitionezi flotoarele la distanta de corp? Sau de ce nu faci suporti telescopici sau  de care vrei sa ai stabilitate pe mare?

In plus poti pune o plasa intre flotor si corpul principal si mai depozitezi cate ceva in zona respectiva :)