proiectare si contruire ponton

Creat de radu andritoiu, Decembrie 28, 2016, 01:08:20 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

radu andritoiu

buna ziua dlor barcagii si pescari,

fiind vreme de iarna si nu prea prielnica hoinaritului cu barca ori pescuitului, totusi cu mintea fugita la aceste activitati frumoase, impreuna cu prietenul dr marius, am hotarat sa ne construim un ponton locuibil, ptr vreo 3-6 pescari, pe care sa l ancoram la giurgiu .
va rugam sa ne ajutati cu sfaturi privind construirea acestui ponton [ lungime x latime; materiale  ]
pe ponton urmeaza sa fie construita o incapere din materiale prefabricate [ gen peretii halelor / lemn ],

multumim
so, keep floating for pleasure

bogdanminitehnicus

Citat din: radu andritoiu din Decembrie 28, 2016, 01:08:20 PM

fiind vreme de iarna si nu prea prielnica hoinaritului cu barca ori pescuitului, totusi cu mintea fugita la aceste activitati frumoase, impreuna cu prietenul dr marius, am hotarat sa ne construim un ponton locuibil, ptr vreo 3-6 pescari, pe care sa l ancoram la giurgiu .
va rugam sa ne ajutati cu sfaturi privind construirea acestui ponton [ lungime x latime; materiale  ]
pe ponton urmeaza sa fie construita o incapere din materiale prefabricate [ gen peretii halelor / lemn ],

multumim

Salutare,

Mai e un coleg de breasla care construieste cam acelasi lucru https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2148.msg36604/topicseen.html#new

peb5

cristiantutuianu

Citat din: radu andritoiu din Decembrie 28, 2016, 01:08:20 PM

multumim

Buna ideea .
Pai ce flotoare ai de gand sa folosesti? Ai de gand sa faci ceva asemanator cu https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1524.msg25959.html#msg25959 Am inteles ca nu o sa folosesti o rulota dar ai de gand sa folosesti un outboard sa te plimbi cu pontonul sau doar sa fie legat la mal.
Iti recomand sa pui pe "hartie"ce anume iti doresti clar sa faci cu el!
Pentru ca 3-6 persoane eu zic sa iti stabilesti clar numarul de persoane .De ce?pentru ca trebuie sa iei in calcul locul de dormit (patul)....ok poti folosi si paturi suprapuse  deci cu aceasta varianta deja ai nevoie de asa rotund de 6mp pentru treaba asta.Sunt sigur ca se doreste si un grup sanitar  si aici minim1,5 mp + 1,5 pentru o chicineta (o ghiuveta micuta si o "flacara")
Deci pana acum 9mp (amprenta chicinetei,grupului sanitar si a paturilor suprapuse) ai nevoie si de spatiu de "manevra" intre paturi + asa o zona de asezat calabalacul sa ii zicem "dresing"sa fim in trend  si acolo intra pe putin  6mp

= 15mp

Mai da ceva detalii cat pe cat o sa fie platforma care o fixezi pe flotoare?

cristiantutuianu

Vali

Radu mi-a spus ca pontonul va fi stationar, deci nu va trebui propulsat. Se poate deci aplica solutia simpla a pontonului de la Topalu, cu butoaie de tabla de 220 litri, la fel cum se gasesc pontoane si prin Delta, la Dunavat de exemplu.

Eu nu gasesc in compul meu poze cu pontonul de la Topalu, poate are cineva din colegii de la Constanta, fiindca e o solutie simpla si ieftina de a obtine pontonul. Iar amenajarile ulterioare sunt la fel o provocare de vacanta de iarna, multumim Cristi pentru idei :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

radu andritoiu

buna ziua,
multumim dlui tutuianu ptr sfaturi si schite, ne sunt de mare ajutor;
pontonul urmeaza sa fie ancorat in port la gr;
nu avem de gand sa ne dam cu el pe apa ;
ptr flotoare ar cam fi doua variante :1. butoaie tabla, iar pesntru acestea imi pun speranta in mihai [ haiducule sa nu ne uiti baiatuleee ]; 2. flotoare din cele folosite la dragat, daca ne ajuta mos gerila [ asa se numea pe timpul copilariei mele ];
in functie de flotoare urmeaza sa stabilim si dimensiunile ; insa intentionez sa stau vara cel putin doua luni pe el, iar in timpul anului de vineri pana duminica, asa ca ar trebui sa fie spatios si cu un minim de confort;
nu s chiar un tip pretentios insa confortul ar trebui sa fie suficient cat sa nu alunge pisicutele de pe ponton.
multumim de ajutor si asteptam in continuare sfaturile , proiectele ori chiar poze dvs

cristiantutuianu

Citat din: Vali din Decembrie 29, 2016, 11:29:11 AM
Radu mi-a spus ca pontonul va fi stationar, deci nu va trebui propulsat. Se poate deci aplica solutia simpla a pontonului de la Topalu, cu butoaie de tabla de 220 litri, la fel cum se gasesc pontoane si prin Delta, la Dunavat de exemplu.

Eu nu gasesc in compul meu poze cu pontonul de la Topalu, poate are cineva din colegii de la Constanta, fiindca e o solutie simpla si ieftina de a obtine pontonul. Iar amenajarile ulterioare sunt la fel o provocare de vacanta de iarna, multumim Cristi pentru idei :).

Pai se schimba treaba Radu trebuie sa se apuce de colectionat butoaie ;D ;D ;D
Am eu ceva poze cu pontonul de la Topalu .Acolo e alta treaba ca e usor cu o gasca l-ai scos din apa si il dai tumba sa schimbi un butoi in cazul in care e nevoie.

La Radu se schimba treaba pentru ca o sa aibe structura construita pe ponton asta nu inseamna ca nu ar exista variante de scos pe mal si inlocuit un butoi.

Pereti constructiei sunt floare la ureche (baloon frame) gen casa structura de lemn model american. Aici eu vad un mare avantaj
-se pot construi foarte usor pe mal intr-un atelier (tot e iarna)
-se fac modular pe bucati cu solutii de prindere intre ei (e super ok la manipulare montaj)
-pot fi construiti pana la capitolul finisaj interior exterior (adica de la exterior la interior :lambriu de fatada/osb 3/izolatie/panotaj interior ...lambriu)
-la imbinarea intre panouri se pot folosi profile de trecere pentru a acoperi rosturile ***
-instalatia electrica poate fi aparenta (pat de cablu, intrerupatoare prize aplicate)

*** in aceeasi zona pot fi montati si stalpi care sustin acoperisul ca trebuie si un acoperis care si el se poate face modular daca se vrea sau se construieste dupa montarea peretilor.

Tot zic eu de modular da sunt adeptul ! Iese foarte bine dar trebuie gandita treaba pana la detaliu .Trebuie facut un proiect .Te ajuta sa faci un calcul pentru a afla greutatea cu ,care va fi incarcat pontonul

(Eu unu obisnuiesc sa le fac in autocad !.....pana acum tot ce am facut chesti baloon frame mi-a iesit milimetric sunt colegi care au vazut si pot confirma )

Nu stiu legea ,detali despre cine iti da aprobari si dimensiuni admise dar banuiesc ca Radu o sa isi faca temele

radu andritoiu

privind autorizatia am gasit solutia, insa despre aceasta putem sa povestim la un pahar de vin

cristiantutuianu

Citat din: radu andritoiu din Decembrie 29, 2016, 12:54:10 PM
privind autorizatia am gasit solutia, insa despre aceasta putem sa povestim la un pahar de vin

Da merge unul fiert  ;D ;D ;D

Pai ce sa zic ,daca ai cotele platformei  nu am nici o problema sa iti fac un plan detaliat  cu fengshuiul cu tot  ;D ;D ;D

radu andritoiu

radu andritoiu

radu andritoiu

deltasub

In Chiscani langa Braila, pe canalul termocentralei erau vreo 50 de flotoare cu lungimea de apox 5m si diametru de vreo 60-80cm.
Acum termocentrala e dezafectata si e posibil ca vand acele flotoare, daca nu le-au vandut deja
https://m.facebook.com/pages/termocentrala-chiscani-braila/198831713474651

radu andritoiu

o idee buna, insa pagina nu se deschide
ceva date de contact ne ar fi utile
multumim