Cu barca inghetata pe zapada

Creat de Dbr, Ianuarie 17, 2017, 08:24:45 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex1958

Bogdane,
De curiozitate, vorbesti olandeza? Dar germana?
Oricum jos palaria!

Dbr

Salut Alex,
Vorbesc engleza 99.9%( scolit de comunisti  ;)), olandeza termeni tehnici si germana cu ,,e oua ca e sub cincizeci''...Franceza am invatat cu o belgianca iar italiana cu nevasta-mea  8). Rusa 50%... O limba straina se invata usor daca ai cu cine si pui un pic de suflet.
Stima tuturor.

ionpescarul

Citat din: Dbr din Ianuarie 26, 2017, 06:08:29 PM
Salut Alex,
Vorbesc engleza 99.9%( scolit de comunisti  ;)), olandeza termeni tehnici si germana cu ,,e oua ca e sub cincizeci''...Franceza am invatat cu o belgianca iar italiana cu nevasta-mea  8). Rusa 50%... O limba straina se invata usor daca ai cu cine si pui un pic de suflet.
Stima tuturor.
Nene esti tare ,un tip ca tine ne-a salvat de la moarte prin 93 din Ukraina zona  (Lviv )in granita cu Polonia luna februarie la -35-40 de grade .Directia era Berlin ,pe acolo era traseul,Am ajuns in vama cu diferite mijloace ,rusi nu ne lasau sa trecem decat daca figuram pe lista unui autocar ,in vama era un butic ,am intrat peste ala de frig si i-am spus ca ii facem consumatie multa (loc nu era ,dar noi stateam cu el dupa tejghea ) ,afara muream de frig si dai cu votca pana spre dimineata pe la 5 cand apar autocarele ,noi ranga de beti  ,baiatul care stia engleza ,aranjeaza cu un sofer de la un autocar ,ne urcam toti (vreo 4,5 persoane )toti romani ,peste rusi din autocar,claie si gramada ,rusi faceau traficul de frontiera cu produse catre Polonia),in vama cind coboram la control ,2 din grupul nostru se iau la bataie ,vamesi ne baga intr-un container metalic si ne incuie acolo ,eram prea beti sa mai simtim frigul ,dar nici ruseste nu stia nimeni sa vorbeasca. Tipul care vorbea foarte bine engleza ,si care intamplator vorbise in noaptea aia cu un vames rus (un pusti ) nu dadeai 2 bani pe rus,il vede pe pusti trecand pe langa container si il striga ,pe o fereastra care avea doar grati nu si geam,vorbesc ,pustiul pleaca se intoarce cu cheia si ne deschide ,opreste primul autocar si ne suie cu japca in el ,catre Polonia .Baiatul care vorbea engleza ne spune ca pustiul ,ala care nu dadeam 2 bani pe el ,era seful de tura in noaptea aia in vama,ei vorbisera mai inainte si se cam imprietenisera.Daca nu era pustiul ala noi adormeam in container ca eram in coma  nu simteam frigul de la bautura si acolo intepeneam toti.
Daca dvs. sau Vali considerati ,ca postarea nu e ok aici ,o puteti muta pe topicul cu Olanda .Chiar cred ca ar trabui mutata postarea.

Dbr

Cred ca abia acum pot spune ,, Mission Over"!
Barca a ajuns in acest weekend acasa cu adevarat, la Galati , aproape de apa ;). Ma autoinvit inca de pe acum la lansarea la apa, asa macar in calitate de un fel de nash de botez. :)
Acum iarna, simteam un gol in suflet vazand Dunarea cu sloiurile de greata plutind. Dar lasa ca de acum timpul curge in favoarea noastra pe principiul,, Ianuarie -Fe- Martie'' , vine ea vara ;)
P.S
1. Nu am anuntat pe nimeni din Galati ca voi fi acolo - Vali, Trofimovii, Intersect,etc etc - de frica sa nu ajung saptamana viitoare inapoi acasa ;)
2. Cu ce naiba dau astia pe drumuri de am ajuns asa ,,tencuit''? Aratau groaznic  masina si barca, negru ,gri, albicios. Saracu' peridoc, el alb ca o mireasa luat de acolo sa ajunga aici negru si pamatufit cu mocirla de doua degete pe el >:( De barca ce sa mai zic, ii mai lipseau stalacmite si stalactite ca in pesteri...

Mihai

Gata Nasu te-asteptam la botez! S-o vezi atunci pe finuta  ;) Ramane sa stabilim doar data botezului!

Gabytzu

Felicitari ! Sa o stapanesti sanatos Mihai !

Mihai

Salut Gabi! Multumesc si sa ne vedem sanatosi prin Delta. Ne-auzim la telefon.