Cu barca inghetata pe zapada

Creat de Dbr, Ianuarie 17, 2017, 08:24:45 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Dbr

Va salut Oameni Buni,
Nu stiam cum sa intitulez povestirea ce va urma, cred eu o povestire frumoasa de iarna, dar in acelasi timp o noua provocare pentru mine, pentru ca de data asta s-a cam intrecut masura. Am mers cu un ansamblu de aproape 6 tone in conditii de iarna extreme.
In acelasi timp nu stiam unde sa postez, aici sau la ,,resurse'' pentru ca de data asta, asa cum imi propusesem de acasa, am luat legatura cu foarte multi olandezi cu magazine si tot felul de magazii pline cu de toate. Doamne ce mi-a fost dat sa vad in pravaliile alea! Visul oricarui posesor de barca ! Am stat intr-o asemenea minunatie de magazin cu accesorii noi si sh 6 ore! Si la sfarsit parca imi parea rau ca trebuia sa inchida. I-am spus olandezului ca daca ma inchide acolo pana maine dimineata nu am nevoie de nimic altceva !
O sa va povestesc in continuare si de ca am venit cu un peridoc gol acasa :o.
Oare de ce toate barcile trebuie sa le incarc la temperaturi negative, ninsoare, vant,etc?
Dar sunt fericit cand ajung cu bine acasa dupa o asemenea incursiune in necunoscut, multumindu-i de fiecare data Celui de sus care are grija de noi toti. A fost tare un prieten olandez care mi-a spus:
- Esti mic dar esti curajos! Cand ajungi acasa sa imi dai mesaj daca ajungi cu bine, sa imi scot palaria in fata ta!
- Eu am raspuns calm aratand in sus ;) : Poti sa iti scoti palaria de pe acum...
Si de data asta am cunoscut oameni si Oameni, unii cu un caracter de invidiat, altii mai saraci in suflet. Am avut onoarea sa cunosc patronul marinei din Monnikendam, care a fost foarte impresionat cand i-am inmanat o sticla de vin vechi romanesc, in semn de prietenie si pentru faptul ca ne-am cunoscut... I-am spus ca sticla de vin este in semn de respect pentru sutele de catarge din marina lui ;)
Voi continua cu povestirea in zilele urmatoare, pentru ca acum nu imi vad capul de treaba...

Alex1958

Pilotina, cu imboard. Interesant!
Detalii?

cristeache

Una din asta, ca in foto, si il depasesc si pe guvernatorul deltei..la timp petrecut in delta.  :D
Arata nemaipomenit.

mariusm piesenoi111

Sa inteleg ca ai ajuns acasica?
Bravo domnule!

Mihai

Salutare tuturor! Am sa compensez lipsa de timp al lui Bogdan, si-am sa scriu cate ceva legat de subiect. Vreau in primul rand sa-i multumesc si sa-l felicit pentru curaj , promptitudine si implicare in aducerea acestei barci din Olanda la noua ei casa. Un profesionist adevarat. Noua achizitie este motivul pentru care pilotina Cranchi a fost scoasa la vanzare. Barca este de fapt o "batranica" Albin 25 din 1972, dar robusta si impecabil intretinuta de doi proprietari in toti acesti ani. A fost fabricata in Suedia si este inca foarte populara acolo. Cu cele doua cabine, si amenajarile aferente va fi cred suficient pentru o familie care iubeste Delta si Litoralul. Este un upgrade la pasiunea noastra, pe care l-am planuit de ceva timp. Motorizarea este Vetus M4.14 de 32cp si un propulsor cu 4 pale. La deplasamentul de 1600 kg al barcii, trailerul Harbeck din aluminiu de doar 350 kg masa proprie, completeaza ansamblul de 2000 kg pe care masina mea are voie sa-l tracteze. Trailerul ce-i drept a fost destul de greu de gasit pentru a satisface toate cerintele dar cum am spus la inceput, Bogdan s-a implicat foarte mult in toate detaliile transportului si puse capa la cap toate s-au potrivit de minune pana la capat. Atasez si eu o poza trimisa de Bogdan la plecarea din marina Monnickendam.

dany

O barca cu de toate!!!Felicitari!Concedii si vacante frumoase pe ''suedeza''!

mariusm piesenoi111

Foarte tare barca.Sfat ...elice de rezerva!
Care barcuta zici ca se vinde?

Mihai

Multumesc pentru sfat si urari. Va fi cu siguranta pe barca si o elice de rezerva. Este usor de gasit pentru ca toata linia axiala inclusiv elicea este Vetus si se regasesc in cataloagele lor de piese. Barca de vanzare este aici: https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2151.0.html
Apropo de elice, motorul yamaha high thrust 25cp are elice de rezerva nou nouta  originala yamaha. A costat in jur de 300 euro. Cea din bronz de la Vetus este in jur de 500.

Florio

Citat din: Mihai din Ianuarie 17, 2017, 12:07:28 PM
Salutare tuturor! Am sa compensez lipsa de timp al lui Bogdan, si-am sa scriu cate ceva legat de subiect. Vreau in primul rand sa-i multumesc si sa-l felicit pentru curaj , promptitudine si implicare in aducerea acestei barci din Olanda la noua ei casa. Un profesionist adevarat. Noua achizitie este motivul pentru care pilotina Cranchi a fost scoasa la vanzare. Barca este de fapt o "batranica" Albin 25 din 1972, dar robusta si impecabil intretinuta de doi proprietari in toti acesti ani. A fost fabricata in Suedia si este inca foarte populara acolo. Cu cele doua cabine, si amenajarile aferente va fi cred suficient pentru o familie care iubeste Delta si Litoralul. Este un upgrade la pasiunea noastra, pe care l-am planuit de ceva timp. Motorizarea este Vetus M4.14 de 32cp si un propulsor cu 4 pale. La deplasamentul de 1600 kg al barcii, trailerul Harbeck din aluminiu de doar 350 kg masa proprie, completeaza ansamblul de 2000 kg pe care masina mea are voie sa-l tracteze. Trailerul ce-i drept a fost destul de greu de gasit pentru a satisface toate cerintele dar cum am spus la inceput, Bogdan s-a implicat foarte mult in toate detaliile transportului si puse capa la cap toate s-au potrivit de minune pana la capat. Atasez si eu o poza trimisa de Bogdan la plecarea din marina Monnickendam.

Salut Mihai, să iți plutească și să-ți dăinuiască barca, cu tine fericit la timonă! :)
E mare, e spațioasă, e robustă, cred ca e tot ceea ce dorești în momentul de față.
Aseara am băut fără tine dar în cinstea ta, împreuna cu Bogdan, cu Vlad (Gutzakis) si cu Răzvan!  :)

cristiantutuianu

Salut Mihai
Sa te bucuri de noua barcutza !( astept poze cu interiorul  ;) )
Bogdan bine ca te-ai intors cu bine si ai reusit sa faci un om fericit

Mihai

Multumesc multumesc! Si eu m-am gandit la voi zilele astea cand am fost tintuit acasa de o raceala zdravana ! Imi mai scadea febra cand retraiam momente petrecute impreuna anul trecut. Am avut timp suficient sa vizionez filmulete si poze absolut superbe!

Mihai

Salut Cristian! Am cateva poze dar sunt facute de fostul proprietar. Ca detaliu important, in cabina prova si cocpit inaltimea este de 1,85m.

Vali

Sa o stapanesti sanatos :). E mai misto decat barca pe care voiai sa ti-o faca mosu, cu toate ca aceea era mai traditionala.
E bine ca ai posibilitatea s-o transporti singur. O sa povestim noi mai multe cand o sa ajunga acasa :).

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Alex1958

Foarte tare barca! Ideala pentru concedii in Delta. De curiozitate, cat de lungi sunt locurile de dormit?
Te asteptam cu detalii despre viitoarele dotari si amenajari.
Felicitari Bogdan pentru performanta! Felicitari Mihai pentru achizitie!
Sa te bucuri de ea si sa ne vedem pe ape. Cum se va numi?

Thor

Doamne, ce barcă! Chiar barcă de familie! Să o stăpâniți sănătoși și să vă bucurați împreună, pe ape!