Despre Olanda

Creat de ionpescarul, Ianuarie 20, 2017, 08:32:31 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Dbr

Citat din: Geana81 din Februarie 26, 2018, 06:19:16 PM
Mersi Dbr,
Imi poti da nr tau de telefon te rog. Eu sunt in voiaj acum si nu merge sa primesc mesaje pe aplicatie ,asa ca iti las nr meu de tel 0724171769 poate ma adaugi pe whatsup sa discutam mai multe .

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Ti-am dat pe whatsapp. Ma gandeam eu ca nu primesti mesajele private din lipsa raspunsurilor. Ape linistite oriunde te-ai afla! Stima.

Dbr

@Florio. Da asa este. Si m-am enervat ieri ca am scapat ,,la mustata'' V.D.Stadt-ul Zeehond de 36ft despre care am vorbit noi baietii. Daca nu i-am dat un raspund cat de cat sigur la inceput de weekend l-a rezervat un alt olandez pentru saptamana asta. Olandezul meu mi-a spus atunci:
- You need to be fast! I need a shurre unswer today. The price is too down...I am near the boat now and I think is a realy veeery nice sailboat...
Iar dupa o zi dupa ce i-am confirmat ca o vreau mi-a dat vestea ca s-a cam vandut. Atunci eu l-am intrebat un lucru la care a reflectat ceva timp si mi-a dat dreptate:
- Tu crezi ca cineva poate plati o suma indiferent cat de mica pare ea, doar vazand cateva poze, fara sa reflecteze macar cateva ore? Asta in conditiile in care ne despart peste 2500 km si avem o incredere reciproca deplina in ceea ce vedem fiecare prin ochii celuilalt!
Concluzia este ca o barca buna( marca/tip/ performante/pret) nu sta foarte mult pe net, vanduta de o persoana fizica, intr-o tara in care exista o concurenta acerba intre numerosii vanzatori din domeniu( firme).
Selecta 31 este vanduta de un privat( mai exact doi asociati), unde se mai poate negocia ;), si nu mai enumar motivele pentru care pretul este mai mult decat convenabil. Asta si apropos de ,,share-uit'' barca in doi sau mai multi. Sunt doua anunturi pe site-uri diferite, cu proprietari diferiti dar in aceeasi zona ;)
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/kajuitzeilboten-en-zeiljachten/m1247620260-polyester-zeiljacht-selecta-31-van-de-stadt-yanmar-2gm20.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr
Bries -ul 27 de mai sus este sigur un buy back, si de acolo apare un pic subevaluata, pretul ei de piata normal fiind aproape dublu.
Dehlerul Dehlya 25 are pret valabil de iarna pana la intai aprilie, deasemenea un pret excelent in conditiile in care o asemenea barca are pretul undeva in jur de 10000 euro. Fiind firma, probabil ca daca nu o va vinde , o vom gasi la inchiriat in sezonul urmator. Toate sunt barci cunoscute designer/producator, intr-un raport calitate/pret foarte bun, care merita toata atentia.

bluewave

daca as ajunge sa ma hotarasc la asa ceva "Afm. 9.40 x 290 diepgang 1.48, gew. 3600 kg" ,as merge pe un model cu o dimensiune mai generoasa la "latime" ...
parerea mea ...
"No Whistling on Board"

ghrt

Are peste 9 metri. Marina te costă mult.  Are 4+ tone doar barca. Transportul e dificil. Are un interior înghesuit şi inospitalier şi cockpitul mic mic de tot. E joasă aşa că probabil e udă la valuri. E din 1959, trebuie verificat cât de bine urcă în vânt. E ieftină, probabil că motorul e vechi, ceea ce poate determina costuri mari de întreţinere iar pentru un începător un stres cam mare. Similar, probabil că velele sunt vechi. La o barca model '59, dacă sunt cele iniţiale sunt practic duse, trebuie altele, care la 9m costă sensibil.

Deja din anii '70 sunt bărci mult mai ok tot la un preţ mic.

Dbr

Nu este tractabila , in sensul a ceea ce intelegem noi prin ,,tractabila'' la greutatea ei.
La cele spuse de Ghrt corect, direct si la obiect, mai pot adauga faptul ca este o barca neizolata termic. Poate o fi buna cand ai 20 ani, asa de o haiducie prin ale tineretii valuri  ;), dar la varstele noastre nu cred ca mai vrea cineva sa se trezeasca ud fleasca dimineata...

Dbr

Dbr

Dbr

Una foarte interesanta , dar la care mai trebuie lucrat in interior. La pretul cerut de 1500 euro nici nu incape discutia ca nu merita banii.
https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/kajuitzeilboten-en-zeiljachten/m1259424440-beneteau-first-class-8-met-werk.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

P.S. Mda...cineva a rezervat-o intre timp, probabil ca cel cu oferta de 1750 euro.
       Sper sa nu ne mute Vali topicul, ca am cam deviat subiectul.

ghrt

E într-o zonă gri... are echipamente mişto, e bine întreţinută, mai bagi câteva mii într-un peridoc... dar dacă vrei daysailer, nu prea ai nevoie de echipamentele alea şi poţi să iei una mai ieftină, mai uşoară, inclusiv de dat la apă şi de armat, iar dacă vrei weekender confortabil/cruiser mai spartan găseşti pe la acelaşi preţ în stare bună dar fără atâtea echipamente, în schimb cu ce contează: greutate ceva mai mare, înălţime în cabină, toaletă marină, toaleta într-o cabină separată de salon (dacă iei gagici cu tine).
Ca să te hotărăşti trebuie să te dai cu ea, să vezi cum te simţi, cum se comportă pe mare montată.

Acel First Class 8 la sub 2000€ e pomană curată, dar depinde în ce stare sunt velele. Velele de competiţie pot să coste multe mii, deci beneficiezi de pomană dacă ai şi buget de vele noi nouţe. Iar barca e cam doar de competiţii şi daysailer. La noi sunt 2, Aria şi Mac, iar pe net sunt multe informaţii despre diverse modări.

Dbr

Citat din: AdrianZUZ din Februarie 27, 2018, 09:39:34 PM
Daca tot ne-am incins  ;D ... asta poate si MERITA sa mearga dupa masina?:

https://www.marktplaats.nl/a/watersport-en-boten/kajuitzeilboten-en-zeiljachten/m1220395469-dehler-delanta-80-ak.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr
Delanta 80 (nu Delanta 78 sau 76 etc care sunt cu totul altceva) am studiat-o inainte sa o iau pe Dehlya mea. Eliminatoriu a fost pescajul fix. Daca ar fi avut derivor mobil imi era barca perfecta. Peridoc se gaseste destul de greu pentru ea si este scump. Greutatea de 1500 kg este un basm. Are undeva la 2000 kg lejer daca are motor inboard de 20-40 cp. Dar fiind totusi proiect V.D. Stadt executat de Dehler garantez ca este o barca bine echilibrata si fabricata cu raspundere de germani. Personal , m-am dat cu una pe M. Nordului, cu fostul proprietar olandez, in vederea cumpararii. Vreme urata, cu vant destul de puternic( nevastele au ramas la cheu). Senzatii tari, la un moment dat chiar imi puneam intrebarea daca olandezul stie ce face, dar ma bazam pe experienta lui :), pentru ca eu deja imi cam schimbasem culoarea pantalonilor care se schimbase de la apa sarita peste bord ;). Repet, daca nu ar fi fost treaba cu pescajul, chiar daca nu avea peridoc, cu dintii si tot o aduceam acasa!
Dar la acel moment pentru mine prima lestul fix versus mobil si pescajul fix versus variabil.
Revenind la cea in discutie, poate o mai pot negocia, undeva la sub 5500 cu putin noroc :). Asa ca daca prezinta interes bateti de cateva ori clopotul de pe punte.
Stima tuturor.

bluewave

Putin off topic ...deh nu-i olanda, dar e V.D.Stadt ...

Asta pt cine vrea sa se apuce de "bricolat".

http://www.yachtworld.com/boats/1997/VAN-DE-STADT-DESIGN-FORNA-37-3121294/#.WpbWm4PFKUk
"No Whistling on Board"

pelicanul

Citat din: bluewave din Februarie 28, 2018, 06:25:20 PM
Putin off topic ...deh nu-i olanda, dar e V.D.Stadt ...

Asta pt cine vrea sa se apuce de "bricolat".

http://www.yachtworld.com/boats/1997/VAN-DE-STADT-DESIGN-FORNA-37-3121294/#.WpbWm4PFKUk

30.000?!? Pentru o coca goala? Ba, esti nebun? Si "only for inland and coastal sailing"? Mult succes la vinzare, sint chiar curios daca da cineva banii!

home made

Pelicane, tu ai vazut ce este acolo? aluminiu tata,asa ceva.......iti vinzi tot ce ai sa cumperi una completa,asta presupunind ca ai oarece bunuri.acolo-i munca de chinez,probabil i-a luat citiva ani din viata sa faca asa ceva.mai urmeaza citiva ani pina la finish, :)
daca ai indeminare si poti continua,merita.constructia este ireprosabila !