Despre Olanda

Creat de ionpescarul, Ianuarie 20, 2017, 08:32:31 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ghrt

Eu sunt susţinătorul pedepsei pe viaţă pentru cei cre trăiesc din comiterea de infracţiuni.

IceC

Citat din: ghrt din Ianuarie 26, 2017, 08:59:47 AM
În clipa în care le permitem profesorilor şi celor din jur să nu mai facă nici un efort ca să ne educe, să ne ridice ştacheta, să ne ceară să fim mai buni, fiecare dintre noi devine un ratat. Pierdem lupta de a avea o viaţă (profesională) cu sens şi ascuţim coatele pentru lupta de supravieţuire.

Nu crezi ca studentii i-au facut pe profesori sa numai faca nici un efort?

ghrt

Când am spus rataţi, nu mă referem la profesori. Poate că este o ratare ca profesor, şi de drept!, să ajungi în situaţia în care studenţii tăi nu au pasiunea de a concepe o lucrare mai mult sau mai puţin ştiinţifică, dar măcar originală. Ce or fi făcând 3 ani pe acolo? Probabil cuvântă de la catedră, în loc să dialogheze (problema generală a învăţământului românesc pentru mine ca nespecialist).

Eu m-am referit strict la studenţi. Cât de lipsit de pasiune să fii, ca să nu doreşti să faci o lucrare originală? Asta nu ţine de muncă, ci de pasiune, pentru că te duci la un profesor care te inspiră, negociezi un subiect de interes şi după aceea lucrezi cu profesorul respectiv. Deci este mult mai mult decât simpla compunere. Este vorba de a exprima interesul pentru ştiinţa dreptului.
A-ţi repugna efectuarea unei teze de licenţă originale este similar cu a absolvi informatica fără a scrie un progrămel mai complex de hello word.
Şocant nu este faptul în sine că x studenţi copiau etc, ci că toţi studenţii consideră firesc ca să copieze şi subsecvent ca să mai dispară un element de diferenţiere întrei cei performanţi (haha!) şi restul.

LE:
IMHO, dacă nu e pasiune, ceea ce rămâne este munca de foame strict a fiecărui individ, cu toate compromisurile şi furăciunile băieţilor care se descurcă, de la ei se fac că ne plătesc noi că muncim la plinul şi roiul etc.

Vali

Citat din: IceC din Ianuarie 26, 2017, 12:51:24 PM
Nu crezi ca studentii i-au facut pe profesori sa numai faca nici un efort?

Daca tot am ajuns si la subiectul asta, cauza e simpla: pe vremea comunismului absolvirea unei facultati era singura sansa de a avea o viata ceva mai buna decat a "maselor". Din cauza asta si era concurenta maxima, iar pregatirea scolara foarte dura.

Azi in schimb universitatile si profesorii depind la finantare de numarul de studenti si procentul de promovabilitate. Din cauza libertatii de azi, facultatea nu mai e singurul pasaport catre o viata mai buna. Asa ca nici studentii nu mai sunt motivati, multi dintre ei se lasa de scoala si se apuca de diverse ocupatii, sau sunt de profesie "baiatul lui tata" etc. Prin urmare, si profesorii devin mult mai toleranti, atata vreme cat bunastarea lor depinde de numarul si promovabilitatea studentilor.

Am scris aceste lucruri fiindca ma invart exact in acest mediu. Din pacate, nu am mai intalnit demult studenti cu vocatie in meseria aleasa, aproape toti sunt foarte superficiali si interesati exclusiv de maximul de castiguri la minimul de efort.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

drmarius

Despre comportamentul celor care termina un liceu sau o facultate, vorbind la modul general, consider ca noi suntem principalii vinovati. Nu noi 2, 3, 5, ci noi ca generatii.

Este doar o parere si poate gresesc. Daca e asa imi cer scuze.

12iuli34

Dar in strainatate nu avem acelasi mediu academic? Acolo de ce profesorii i-si dau concursul ? Fica mea a avut licenta anul trecut, iar profesorul nu a fost deloc interesat de ceea ce a realizat fiica mea in lucrare. Mai mult a rasfoit lucrarea in timpul examinarii atribuind-ui nota cea mai mica dintre membrii comisiei. Si asta dupa ce mai mult a incurcat-o pe toata perioada redactarii lucrarii.

Florio

#96
Citat din: lipan din Ianuarie 26, 2017, 09:24:32 AM
Acest gen de absolvenţi vor intra la INM, poate nu ştiaţi dar facultatea de drept de la Universitatea din Bucureşti are cei mai mulţi intraţi la INM, şi vor judeca oameni aplicându-le pedepse aberante de genul celei pe care o să o găsiţi aici:
https://www.juridice.ro/490111/propuneri-de-lege-ferenda-pentru-descongestionarea-penitenciarelor.html
E adevărat că pedeapsa se circumscrie normei legale edictate şi judecătorii au aplicat legea, însă se putea da 12 în loc de 26 ani şi 8 luni, iar prima instanţă a motivat profesionist de ce a dat 12 ani.

Această "monstruozitate juridică", pedepsirea cu 27 de ani de detenție pentru un prejudiciu cumulat de 22 000 lei, se încadrează perfect în epoca lui Papillon si a lui Jean Valjan.
N-am știut că există așa ceva. Mulțumesc Nicule, că mă mai ancorezi în realitate.

La polul opus, există tot astăzi pedepse de 3,5 ani pentru prejudiciu de..... 8 600 000 euro!! (fost ministru telecomunicatii, Zsolt Nagy)

ionpescarul

Fratilor ,netul e mare minune

felicimond

#98
Oameni buni, situatia e nashpa rau de tot. Oricat de optimist as vrea sa fiu privind la jumatatea plina a paharului, nu pot sa nu vad dezastrul din educatie. Iar educatia impreuna cu sanatatea, e promisiunea care se face unui popor ca va avea un viitor. Viata e dura, am mai spus-o. Oricat de pasnici am fi noi din punct de vedere genetic, lumea e agresiva in jurul nostru. Resursele vor fi tot mai putine iar batalia pentru ele tot mai mare. Va fi nevoie de inteligenta (educata) si de forta ca sa ajungi la ele. Adevaratul genocid si tradare de tara au loc acum, in ultimii 25 de ani. Ceausescu s-a limitat sa ne infometeze, dar a avut macar viziunea nebuna ca trebuie sa fim multi. Conducatorii din ultimii 25 de ani au lucrat incet si sigur pentru golirea tarii asteia, ca sa poata fi luata iar de primul "descalecat". As acuza de tradare fiecare profesor care a facut ca azi exprimarea intr-o limba romana corecta, sa fie o raritate. Dar asta, daca ar fi vina lor. Nu este insa nici vina profesorilor si nici a elevilor. Hai sa fim seriosi: nu putem spera la atata constiinta, ca si unii si altii sa isi vada de treaba in ciuda mediului profund alterat (daca exista aceasta constiinta, nu mai exista topicul de fata). Constatam repede ca desi intelegem nevoia de a indrepta lucrurile, ea nu sta doar in puterile noastre, a oamenilor obisnuiti. Si atunci ne potolim elanul si ne intoarcem la proprii copii pe care ii invatam sa se descurce, dupa cum ne lasa pe fiecare caracterul si constiinta: "Mergi tata si urmeaza o scoala!" sau "Bah, tu sa nu fi fraier ca mortzi astia; daca vezi un portofel, ial!"

ghrt

Citat din: Florio din Ianuarie 26, 2017, 03:55:29 PM
Această "monstruozitate juridică", pedepsirea cu 27 de ani de detenție pentru un prejudiciu cumulat de 22 000 lei, se încadrează perfect în epoca lui Papillon si a lui Jean Valjan.
[...]
La polul opus, există tot astăzi pedepse de 3,5 ani pentru prejudiciu de 8 600 000 euro!! (fost ministru telecomunicatii, Zsolt Nagy)

Nu este pedepsit prejudiciul ci numarul mare de fapte, care arata persistenta infractionala.
Pe vechiul cod, infractorul era incurajat sa comita cat mai multe fapte inainte sa fie prins: era condamnat la fapta cea mai grava, cu un spor oarecare pentru toate celelalte. Acum se cumuleaza aritmetic.

DAR, nu mai suntem in sec 18, cu deportari in Australia ale waste people. Indiferent de lungimea pedepsei, exista posibilitatea reeducarii. Si apoi exista posibilitatea, sau mai corect spus ar fi bine sa existe posibilitatea, ca cei care par reeducati sa fie reintegrati in societate, pe baza liberarii conditionate.
Cu alte cuvinte, ai gresit grav, dar ai o sansa.
In ceea ce priveste prima infractiune comisa, Codul penal este relativ clement. Dar doar pentru PRIMA. De aia pedeapsa este mica. De la a doua incolo se discuta altfel. Nu stiu cazul lui Nagy.
In fine, nu ma omor eu cu codul penal, nu mi-a placut niciodata, dar caveat emptor cand vine vorba de articole scrise de avocati. Extrem de subiective, parca il auzi pe un parinte vorbind de copchilul lui :))

Florio

Citat din: ghrt din Ianuarie 26, 2017, 04:43:22 PM

In fine, nu ma omor eu cu codul penal, nu mi-a placut niciodata..............

Nu te omori cu el, dar e pericol să te omoare el, simplu de tot :)  (nu c-ai fi un infractor, ci pentru ca exista abuzuri si interpretari)


Dbr

@ Dragos, trebuia sa spui:,, viata e complexa si are multe aspecte" ;)

ionpescarul

@felicimond
Subscriu la tot ce ai spus .

Haiduc

Salutare la toata lumea
Mai fratilor tot citesc de ceva vreme topicul asta cu Olanda asta,are vreun rost sa discutam...sa ne facem sange rau(asta cred ca si din cauza iernii ca tropaie sangele in noi cand vedem sloiurile si gheata de pe ape) noi ne am descurcat cam intotdeauna, si cred ca asa va fi si de acum incolo.Nu are rost sa ne comparam cu nici o tara civilizata pentru ca aia au stiut de bun simt si poate si putin de frica😉 Atata timp cat asa cum se fac la noi trotuare noi mergem tot pe strada, canalele sunt facute tot pe mijlocul drumului, carutele cei drept putin mai rar ca inainte dar tot le gasesti peste tot, vacile merg pe carosabil ca pe câmp,pe litoral mucul de tigare daca nu esti atent iti frige copilul, cand faci si tu un castel scoti din nisip vreo trei cotoare de mar, invelite intr o coaja de banana vrei sa te muti si dai de doi trei stiuleti de porumb pe jumate mancati ce educatie poti sa mai spui....copilului...tati suntem o natie de...?de ce.....nici nu stii ce cuvinte sa mai scoti ramai nu mut ramai inert.La spital daca ai ghinionul sa ajungi nu sti cu ce vi acasa....asa ca eu zic sa îi lasam pe olandezi sa se iubeasca intre ei asa la ei acolo nu sa luam si noi obiceiurile lor ca ceva bun nu luam de noi se lipeste doar maroul.
Ca sa iesim din situatia asta generala in care ne aflam eu zic sa declaram razboi nemtilor si sa ne conduca ei....cam 100ani timp in care noi sa fim obligati sa muncim cum trebuie.
Dar ce facem daca vom castiga?

Haiduc

Daca am deranjat sa ma scuze toata lumea dar am gandit putin cu voce tare

Sa auzim numai de bine