Despre Olanda

Creat de ionpescarul, Ianuarie 20, 2017, 08:32:31 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

radu andritoiu

domnilor nu disperati
Se poate si msi rau, uitati va la rusi
Sau nu... Un ospiciu in aer liber
Unde oare in imbatranita evropa se mai vand porcarioarele alea de se baga in centura, am ajuns sa ne furam propria siguranta
De aici in jos haul

so, keep floating for pleasure

ionpescarul

Voi deschideti topicuri frumoase cu istoria iahturilor in Romania ,topicuri pline de substanta si eu spun povesti de acum 20 si ceva de ani ,cand ne-a arestat rusi beti (eu nu ei ).RUSINOS ,ce poate invata un forumist de la mine ? Am poluat topicul omului ,de nu a mai postat nimeni dupa mine.

iris

Citat din: radu andritoiu din Ianuarie 27, 2017, 01:37:47 AM
domnilor nu disperati
Se poate si msi rau, uitati va la rusi
Sau nu... Un ospiciu in aer liber
Unde oare in imbatranita evropa se mai vand porcarioarele alea de se baga in centura, am ajuns sa ne furam propria siguranta
De aici in jos haul
da,foarte buna observatia,aia de la bmw sau de la mercedes sau de la oricare iti fac sistem de avertizare ca n-ai centura pe tine;In romanica,daca te prinde politistul de la rutiera cu un asemenea device infipt in locul unde tre sa ai centura,iti ia vreo puncte si amenda-nu stiu exact.Pana aici e bine,centura e sfanta.
    Dar de ce dracu nu exista un cap destept din administratie,sa gaseasca o cale prin care sa nu se mai vanda astfel de lucruri la semafoare sau pe centura Bucurestiului?
      Cand vorbim de carute si cai pe strada...
       Vai de capul nostru.
     Nu stiu de ce intreb,cred ca am un moment de naivitate :)

radu andritoiu

Solutia nuveste sa gaseasca o modalitate sa nu se mai vanda
Nnar trebui sa le cumparam
Cale lunga pana departe
Mergeti prin tara si veti observa mai multe asemanari cu rusia decat cu occidentul
Neuronul e cel mai greu de modelat, iar cand e si singuratic, e imposibil
Frumoasa si fascinanta ro
Un ospiciu in aer liber

Florio

Citat din: iris din Ianuarie 29, 2017, 02:31:04 AM
da,foarte buna observatia,aia de la bmw sau de la mercedes sau de la oricare iti fac sistem de avertizare ca n-ai centura pe tine;In romanica,daca te prinde politistul de la rutiera cu un asemenea device infipt in locul unde tre sa ai centura,iti ia vreo puncte si amenda-nu stiu exact.Pana aici e bine,centura e sfanta.
    Dar de ce dracu nu exista un cap destept din administratie,sa gaseasca o cale prin care sa nu se mai vanda astfel de lucruri la semafoare sau pe centura Bucurestiului?
      Cand vorbim de carute si cai pe strada...
       Vai de capul nostru.
     Nu stiu de ce intreb,cred ca am un moment de naivitate :)

Olanda, Romania, Rusia, topicul loveste necruțător dar șarmant în toate subiectele susținute de neieșitul pe ape. Că din primăvară se va mai rări cu discuțiile.
Oricum, plaja subiectelor despre cum e și cum ar trebui să fie, e largă :) .

Acum intru și eu în horă, pe tema centurii de siguranță. Personal nu văd de ce ar trebui să fiu amendat ca umanoid major și legal responsabil. Consider suficientă măsura recomandării, nu a impunerii.
E grav dacă pier? Pe cale de consecință, voi constitui un exemplu pentru ceilalți.
Sunt extrem de multe exemple în care există recomandari pentru siguranța personală, fără a impune. De fapt cam totul e o recomandare.
Fumezi- faci cancer. Nu te amendează nimeni.
Bei ca porcul, și mori de ciroză. E ciroza ta, nimeni nu ți-o ia :). Nimeni nu te fluieră cu procesul verbal
Ești prost de bubui, tu nu știi, dar ți-e fatal. Amendă ? :)
Evident că fac glume, însă nu văd de ce ar trebui să fiu amendat fiindcă nu respir Pranayama în Ashtanga Yoga, fiindcă statul a descoperit că e cea mai sănătoasă respirație.
Și tot personal descopăr zi de zi realismul Ecleziastului, deși nu-s o ființă bisericoasă: totul este deşertăciune şi vânare de vânt.
Pentru că statul te obligă să ..ceva bine pentru sănătatea și siguranța ta, în schimb e firesc în numele profitului, să lase la liber distrugerea planetei, confecționarea hranei din bazaconii chimice, utilizarea otrăvurilor de tot felul pe scară largă.
Allways Coca Cola :)

radu andritoiu

As putea sa fiu de acord cu dvs, insa numai daca sutomobilul condus are un singur loc, cel al soferului
So, drive and fuck safe
Daca nu ptr dvs, macar ptr cei de acasa
Always durex and seat belt
Avem scenariul ptr o reclama

Florio

Citat din: radu andritoiu din Ianuarie 29, 2017, 10:50:50 AM
As putea sa fiu de acord cu dvs, insa numai daca sutomobilul condus are un singur loc, cel al soferului
So, drive and fuck safe
Daca nu ptr dvs, macar ptr cei de acasa
Always durex and seat belt
Avem scenariul ptr o reclama

Radule, ne vorbim la persoana a doua singular, că suntem colegi de hobby :)
Am observat cateva fisuri in logica frazelor de mai sus și fiindcă suntem la  "vorbe de clacă", mai lungesc firul discuției, ca să fiu sigur că nu sunt idei preluate doar că "așa spune legea că e bine" :) .

1. "Always durex and seat belt" . Societatea nu te amendează daca nu folosești prezervativul. Ci doar daca nu folosești centura. Ceea ce confirmă spusele mele din postul anterior.
       Colateral, ești penal dacă te știi cu o boală și în mod deliberat nu folosești protecție. Dar nu e în plaja discuției noastre fiindcă faci rău deliberat altuia, nu ție.
2. "As putea sa fiu de acord cu dvs, insa numai daca sutomobilul condus are un singur loc, cel al soferului".
     Iarăși nu e din discuția de mai sus. Fiecare major, decide pentru el însuși. Oricâte locuri ar avea mașina.
Există multe lucruri periculoase pe lume. Suntem sfătuiți cum să le evităm. Nu amendați.
Fiecare e stăpân pe viața lui. Poate băga degetele in priză dacă dorește, sau poate bea o sticlă de whisky pe nerăsuflate daca dorește (astea chiar le-am și văzut filmate).
Poți urca pe Himalaya, poți pleca la Capul Horn. Poți sări cu parașuta sau poți merge cu tramvaiul 16 până la capăt de linie, seara :) .
La orice pas pândește moartea . Dar amenda ? :)

radu andritoiu

Sunt uluit
Era o gluma
Zilele astea nici glumele nu mai sunt ce au fost
Glumind as zice ca viata te pandeste la orice colt, daca mergi cu atentie

Florio

Citat din: radu andritoiu din Ianuarie 29, 2017, 11:57:00 AM
Sunt uluit
Era o gluma
Zilele astea nici glumele nu mai sunt ce au fost
Glumind as zice ca viata te pandeste la orice colt, daca mergi cu atentie

În plus de asta, mai e o zicală pentru cei deprimați : Viața-i grea, dar trece repede :)

pelicanul

Pe tema centurii de siguranta...  :)
In Olanda cred ca s-ar forma imediat in ONG care ar pune in dezbatere publica utilitatea centurii, rolul sau in sanatatea publica si in formarea constiintei maselor, etc si apoi s-ar schimba legea. Eventual. Dar atita timp cit legea e in vigoare nimeni nu cumpara catarame doar pentru a anula alarmele. Toata lumea isi pune centura si gata. Unde-i lege nu-i tocmeala acolo are intr-adevar sens. De asta functioneaza asa bine driblingurile DBR-ului...  :)
Spunea odata cineva ca la noi nici o lege n-a functionat 100%  niciodata. Daca rationalizarile la alimente si benzina ar fi fost aplicate strict dupa lege Ceausescu ar fi trebuit sa cada din 1983. Romanul insa se descurca, merge la mica ciupeala. N-a murit nimeni de foame in anii '80 dar nici revolutie n-am facut decit ultimii, aproape de ora inchiderii. :)
Cam asta e si cu autostrazile. In Olanda nu circula mai nimeni cu 70 (la mica ciupeala) daca pe indicator scrie maxim 50. Daca s-ar circula In toate satele strict cu 50 km/h ar fi un scandal mult mai mare pe tema lipsei autostrazilor si poate ca lucrurile s-ar misca ceva mai vioi. Asa insa, soferii sint multumiti ca mai fenteaza unul pic legea, politaiul e fericit ca mai ciupeste ceva daca il prinde pe careva, etc. Asa e la noi, toata lumea e multumita. :)

radu andritoiu

Un pesimist ar spune viata i grea dar lunga
Optimistul spune viata i grea dar scurta

radu andritoiu

Nu cunosc conceptul de deprimat
De fapt n am vzt olteam deprimat cu nu s a vzt pe terra olteanca sa nu vorbeasca mult
Hai ca iarasi o dam in balarii si se supars paterfsmilas pe noi

Vali

Citat din: radu andritoiu din Ianuarie 29, 2017, 03:32:14 PM
Hai ca iarasi o dam in balarii si se supars paterfsmilas pe noi

Eu??? Niciodata  ;D. Ce poate fi mai amuzant in zilele astea mohorate decat sa citesti topicul asta si sa te distrezi ca la "BD in actiune"  :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Thor

Citat din: Florio din Ianuarie 29, 2017, 10:11:09 AM

Acum intru și eu în horă, pe tema centurii de siguranță. Personal nu văd de ce ar trebui să fiu amendat ca umanoid major și legal responsabil. Consider suficientă măsura recomandării, nu a impunerii.
E grav dacă pier? Pe cale de consecință, voi constitui un exemplu pentru ceilalți.

Aparent...Amenda este mai puternică decât recomandarea. Sunt mai mulți scăpați dintre cei care au avut centură decât ceilalți. Pe cale de consecință, costurile scoaterii umanoidului major si legal I-responsabil din cala autoturismului si transportarea pieritului la spital cu toate cele spitalicești ulterioare sunt mult mai mari decat contributia lui la  bunastarea generala prin toate impozitele, ceaseurile, taxele si donatiile platite de el pentru societate. Iar dacă pieritul nu piere definitiv dar nici nu este "redat societații"... costurile...Exemplul pe care îl constituie pieritul este numai la rating-ul tvwceurilor. Dar vorba lui Vali, subiectele astea sunt tonice in mohoreala asta. Bine, hai... nu a spus chiar așa!

Dbr

Dupa cum vedeti ma abtin  cu greu sa scriu aici in acest topic...