Despre Olanda

Creat de ionpescarul, Ianuarie 20, 2017, 08:32:31 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Geana81

Are cineva in plan sa vina si cu o barca agatata de carlig ?
Ce ziceti de frumusetea asta scoasa ca din cutie ?
https://www2.best-boats24.net/en/buy-boats/details/1vwal5c/

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Dbr

Calin, eu personal nu stiu in afara de acest magazin de profil  http://www.bootaccessoiresvinkeveen.nl/progs/contact.php altul deschis duminica in zona. Duminica mai mult merita sa bananai prin targurile foarte bine organizate in hale inchise, unde daca ai putin noroc , pori gasi motoare outboard mici sau alte articole utile barcilor, in general lucruri mai mici ce se pot cara cu masina. E o discutie destul de lunga legata de targurile acestea care iti pot scoate in cale o gramada de chestii la preturi incredibile! Vorbesc din experientele personale... ;)
Referitor la cazare, nu recomand cazarea in camping( chalet, stacaravan,etc) , cel putin intr-unul pe care nu il cunosc, din mai multe motive. Daca s-ar fi facut cazarea intr-un camping cunoscut mie( dar in acea zona nu am pt ca nu m-a interesat) era altceva. Daca totusi vreti cazarea la chalet, trebuie sa vorbesc cu un olandez de-al meu intai sa imi spuna cateva impresii personale reale despre locatie, pt. ca daca e o zona de pensionari atunci cand spre ex. seara Florio va trage primul acord pe chitara va veni cineva sa iti spuna ,,liniste''... >:( Nu este o regula generala, dar in 90% din cazuri daca nu stii mersul zonei, te trezesti cu o gramada de ciudatenii care iti strica orice chef de orice.
Referitor la zilele nelucratoare si cele lucratoare, ar trebui ajuns sambata duminica si preulungit macar o zi doua luni marti ca sa prindem toate deschise.
@ Geana 81 Cred ca pentru barca trebuia deschis topic separat. La prima vedere nici macar nu am gasit-o pe sailboatdata! Poate cunoaste altcineva detalii despre barca. Oricum ii trebuie peridoc de transport, unul destul de tzapan (MTMA minimum 2500 kg) pt ca barca are deja 1800-2000 kg greutate proprie!) Nu mai vorbesc de pescaj...
Stima tuturor.

calin1967

Din cate m-am uitat, cele mai ieftine zboruri sunt la Bruxelles. De exemplu wizz de sambata 17 mar pana marti 20 martie e pe la 150 lei. Inchiriat de masina clasa compact 105 euro pe trei zile cu protectie full. Si pe Airbnb se gasesc si case in padure ca asta https://www.airbnb.com/rooms/22128995?location=Amsterdam%2C%20Netherlands&children=0&infants=0&adults=5&guests=5&check_in=2018-03-22&check_out=2018-03-25&s=N6J3XK9R la 245 euro/3 zile. Cu alte cuvinte, daca ne strangem 5 am plati fiecare vreo 100 euro cu totul...

Florio

Citat din: Geana81 din Februarie 09, 2018, 05:21:28 AM
Are cineva in plan sa vina si cu o barca agatata de carlig ?
Ce ziceti de frumusetea asta scoasa ca din cutie ?
https://www2.best-boats24.net/en/buy-boats/details/1vwal5c/

M-ar mira. Pescaj mare, lățime agabaritică pentru transport pe șosea, lungime exact cât s-o înmatriculezi....
Toate astea o fac indezirabilă. Dar de frumoasă, e frumoasă :)

Florio

Citat din: Dbr din Februarie 09, 2018, 08:34:28 AM
............................ daca e o zona de pensionari atunci cand spre ex. seara Florio va trage primul acord pe chitara va veni cineva sa iti spuna ,,liniste''... >:( Nu este o regula generala, dar in 90% din cazuri daca nu stii mersul zonei, te trezesti cu o gramada de ciudatenii care iti strica orice chef de orice.
.............................

Din experiențele trecute, când s-a sunat la poliție pe probleme de cântece nocturne, 2 polițiști au venit și ... au rămas să cânte cu noi :) Că era prea fain.
Sigur, nu era  poliția olandeză.

Geana81

Citat din: Dbr din Februarie 09, 2018, 08:34:28 AM
Calin, eu personal nu stiu in afara de acest magazin de profil  http://www.bootaccessoiresvinkeveen.nl/progs/contact.php altul deschis duminica in zona. Duminica mai mult merita sa bananai prin targurile foarte bine organizate in hale inchise, unde daca ai putin noroc , pori gasi motoare outboard mici sau alte articole utile barcilor, in general lucruri mai mici ce se pot cara cu masina. E o discutie destul de lunga legata de targurile acestea care iti pot scoate in cale o gramada de chestii la preturi incredibile! Vorbesc din experientele personale... ;)
Referitor la cazare, nu recomand cazarea in camping( chalet, stacaravan,etc) , cel putin intr-unul pe care nu il cunosc, din mai multe motive. Daca s-ar fi facut cazarea intr-un camping cunoscut mie( dar in acea zona nu am pt ca nu m-a interesat) era altceva. Daca totusi vreti cazarea la chalet, trebuie sa vorbesc cu un olandez de-al meu intai sa imi spuna cateva impresii personale reale despre locatie, pt. ca daca e o zona de pensionari atunci cand spre ex. seara Florio va trage primul acord pe chitara va veni cineva sa iti spuna ,,liniste''... >:( Nu este o regula generala, dar in 90% din cazuri daca nu stii mersul zonei, te trezesti cu o gramada de ciudatenii care iti strica orice chef de orice.
Referitor la zilele nelucratoare si cele lucratoare, ar trebui ajuns sambata duminica si preulungit macar o zi doua luni marti ca sa prindem toate deschise.
@ Geana 81 Cred ca pentru barca trebuia deschis topic separat. La prima vedere nici macar nu am gasit-o pe sailbootdata! Poate cunoaste altcineva detalii despre barca. Oricum ii trebuie peridoc de transport, unul destul de tzapan (MTMA minimum 2500 kg) pt ca barca are deja 1800-2000 kg greutate proprie!) Nu mai vorbesc de pescaj...
Stima tuturor.
Multumesc Dbr si Florio pt reply.. mai caut - mai tai un cm :))
Am incercat sa va trimit PM dar cred ca nu imi merge aplicatia Tapatalk prea bine.
O seara frumoasa

Dbr

Calin, vad ca vrei cu tot dinadinsul la challets  :) Dar sa stii ca tot nu ai voie sa fumezi in camera!
Eu voi cere parerea catorva olandezi referitor la expeditia noastra. Vreau sa vad ce opinie au ei. Langa prietenul meu cu dezmembrarile de barci exista un B&B , o casuta modesta cu mansarda, care stiu ca se poate inchiria cu totul. Doar dimineata vine proprietara si pregasteste micul dejun, pe la 05-06 apoi te lasa in plata domnului toata ziua. Deci adevarat bed & breakfast.Asta ochesc dpdv al cazarii. ;) Stiu casuta si e oarecum retrasa de vecini curiosi.
Suntem si aproape de prietenul cu dezmembrarile care are destul spatiu de parcare depozitare. Dispune de toata logistika necesara tractarii, incarcarii unei barci indiferent de marimea ei.Ca daca isi vreunul din noi vreo barca sau cine stie ii mai trece prin cap trebuie sa avem si unde le trage. Pus ca prima vizita ar trebui facuta lui la depozite, pt ca are o gramada de chestii foooooarte interesante. Pretul il facem noi. Daca e prea mic ce oferi, olandezul meu ne va arata degetul mijlociu in sus de la o mana, daca este extrem de mic, ne va arata degetul mijlociu de la ambele maini, daca e ok, ne va arata degetul mare in sus. Parca si vad in fata prima discutie avuta cu el in urma cu cativa ani buni:
- What is the final, but final final price of the trailer?
- Make a offer for me, maybe you can offer more than i ask.... ;)
- Hmmm...I don't know what I can say...is your trailer...
- 18 hundreds...
- Ooooo..is too much... :o
Si bineinteles ca a urmat o negociere crunta, cu aratari de degete in divesre directii, pe un frig cumplit cu vant, lapovitza si ninsoare , iar de atunci ne spunem intotdeauna reciproc in decursul negocierilor, aratand toate degetele mainilor in sus:
- Choose one! Choose one! :)
Dar daca am ramas in relatii excelente dupa atatia ani, inseamna ca ne-am inteles cu bine intotdeauna pana la final.
Iar cand am de negociat ceva local ,cu o alta persoana fie ea fizica sau juridica, il pun pe el sa sune inainte sa negocieze. A reusit la hotelul din Heerenveen mai sus mentionat de mine pret de pret! Sa vad acum ce obtine la B&B ;) E o poveste lunga referitor la cum se pot intelege intre ei, si nu neaparat ca sunt nationalisti, ci mai mult cred ca efectiv exista o alta mentalitate legata de servicii si comert, in acea tara in care activitatile astea existau de pe vremea cand noi abia ,,ne incaltzam cu fesul'' si de la care nu am invatat mare lucru nici pana in prezent. Cand il pun sa sune pt mine zice:
- Buna ziua, sunt cutare cutare de la firma cutare din oras...Am niste clienti vechi de-ai mei care cauta o camera pt in seara asta (sau mai multe nopti).
- ....
- Din Romania...da da...sunt foarte seriosi, fac afaceri cu ei de ani multi...
- ...
- Ok. Multumesc pt discount...Oferta ramane valabila si pt viitor?
- ....
- Ok . Am inteles...in limita disponibilitatii...
De la 72 euro imi dadeau pret 50( camera cu pat dublu, hotel 4* full options!)
Referitor la masina inchiriata, sper sa nu fie nevoie, deoarece cred ca in primul rand va fi masina mea disponibila de foiala si sigur inca una achizitionata acolo, cred ca un 4x4 cu tractare mare.
Pana una alta ar trebui sa stim cati suntem, pt ca sigur voi fi intrebat in privinta cazarii...
Sper sa ne organizam in final , dar pentru asta trebuie seriozitate maxima. Stiu din experienta acumulata ca acolo unde exista mai multi oameni, implicit exista proportional minimum tot atatea probleme si opinii diferite, dar cu rabdare si perspicacitate se vor pune toate la punct, fie ca sunt organizate de acasa sau ca vor fi reconfigurate acolo pe moment.
Stima tuturor.

Florio

Citat din: Dbr din Februarie 10, 2018, 08:18:15 AM
Calin, vad ca vrei cu tot dinadinsul la challets  :) Dar sa stii ca tot nu ai voie sa fumezi in camera!
Eu voi cere parerea catorva olandezi referitor la expeditia noastra. Vreau sa vad ce opinie au ei. Langa prietenul meu cu dezmembrarile de barci exista un B&B , o casuta modesta cu mansarda, care stiu ca se poate inchiria cu totul. Doar dimineata vine proprietara si pregasteste micul dejun, pe la 05-06 apoi te lasa in plata domnului toata ziua. Deci adevarat bed & breakfast.Asta ochesc dpdv al cazarii. ;) Stiu casuta si e oarecum retrasa de vecini curiosi.
Suntem si aproape de prietenul cu dezmembrarile care are destul spatiu de parcare depozitare. Dispune de toata logistika necesara tractarii, incarcarii unei barci indiferent de marimea ei.Ca daca isi vreunul din noi vreo barca sau cine stie ii mai trece prin cap trebuie sa avem si unde le trage. Pus ca prima vizita ar trebui facuta lui la depozite, pt ca are o gramada de chestii foooooarte interesante. Pretul il facem noi. Daca e prea mic ce oferi, olandezul meu ne va arata degetul mijlociu in sus de la o mana, daca este extrem de mic, ne va arata degetul mijlociu de la ambele maini, daca e ok, ne va arata degetul mare in sus. Parca si vad in fata prima discutie avuta cu el in urma cu cativa ani buni:
- What is the final, but final final price of the trailer?
- Make a offer for me, maybe you can offer more than i ask.... ;)
- Hmmm...I don't know what I can say...is your trailer...
- 18 hundreds...
- Ooooo..is too much... :o
Si bineinteles ca a urmat o negociere crunta, cu aratari de degete in divesre directii, pe un frig cumplit cu vant, lapovitza si ninsoare , iar de atunci ne spunem intotdeauna reciproc in decursul negocierilor, aratand toate degetele mainilor in sus:
- Choose one! Choose one! :)
Dar daca am ramas in relatii excelente dupa atatia ani, inseamna ca ne-am inteles cu bine intotdeauna pana la final.
Iar cand am de negociat ceva local ,cu o alta persoana fie ea fizica sau juridica, il pun pe el sa sune inainte sa negocieze. A reusit la hotelul din Heerenveen mai sus mentionat de mine pret de pret! Sa vad acum ce obtine la B&B ;) E o poveste lunga referitor la cum se pot intelege intre ei, si nu neaparat ca sunt nationalisti, ci mai mult cred ca efectiv exista o alta mentalitate legata de servicii si comert, in acea tara in care activitatile astea existau de pe vremea cand noi abia ,,ne incaltzam cu fesul'' si de la care nu am invatat mare lucru nici pana in prezent. Cand il pun sa sune pt mine zice:
- Buna ziua, sunt cutare cutare de la firma cutare din oras...Am niste clienti vechi de-ai mei care cauta o camera pt in seara asta (sau mai multe nopti).
- ....
- Din Romania...da da...sunt foarte seriosi, fac afaceri cu ei de ani multi...
- ...
- Ok. Multumesc pt discount...Oferta ramane valabila si pt viitor?
- ....
- Ok . Am inteles...in limita disponibilitatii...
De la 72 euro imi dadeau pret 50( camera cu pat dublu, hotel 4* full options!)
Referitor la masina inchiriata, sper sa nu fie nevoie, deoarece cred ca in primul rand va fi masina mea disponibila de foiala si sigur inca una achizitionata acolo, cred ca un 4x4 cu tractare mare.
Pana una alta ar trebui sa stim cati suntem, pt ca sigur voi fi intrebat in privinta cazarii...
Sper sa ne organizam in final , dar pentru asta trebuie seriozitate maxima. Stiu din experienta acumulata ca acolo unde exista mai multi oameni, implicit exista proportional minimum tot atatea probleme si opinii diferite, dar cu rabdare si perspicacitate se vor pune toate la punct, fie ca sunt organizate de acasa sau ca vor fi reconfigurate acolo pe moment.
Stima tuturor.

Principial, mă poți trece pe mine. Mai mult de atât, nu creez probleme și nu fac divergențe de opinii :) .
Singura chestie este că nu am multe de cumpărat, barca mea fiind dotată cu tot ce-i trebuie. Dar întotdeauna se mai găsește câte ceva :) 

calin1967

A, nu am nicio problema cu locul de dormit, doar am dat o cautare pe net si mi s-a parut ca e mai ieftin. Eu sunt doritor si disponibil pana la paste. Bogdane, eu ma gandesc ca tu ar trebui sa iti faci socotelile si sa propui data.

Don Basilio

doresc sa merg fara retinere. sin motive sociale tb sa fiu in tara pe 1, 10 si 26 martie. in rest, oricand

Dbr

Deci suntem 3 deocamdata... Nu pot sa apreciez momentan o data exacta. Intre 15-31 Martie inca este vremea urata si nu vreau sa ne prinda vreun vargalau pe acolo, pentru ca vom avea de umblat si pe vreme bacoviana e neplacut.

bluewave

daca imi gasesc barca pana atunci , merg si eu sa o aduc, nu ?
"No Whistling on Board"

Dbr

Florio, Calin, Basilio, Bluewave si subsemnatul...Deci cinci Ashi, si cu mine 8) !

Florio

Citat din: Dbr din Februarie 22, 2018, 07:50:20 AM
Florio, Calin, Basilio, Bluewave si subsemnatul...Deci cinci Ashi, si cu mine 8) !

O să fie funny :)

dorely