Cabinata pescuit si agrement

Creat de danutlupu, Februarie 20, 2017, 02:26:57 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

danutlupu

Salutare, bine v-am gasit. Sunt infectat, de mic copil am contactat acest micorb si voi trai cu el toata viata banui, nu exista leac – sunt pescar; daca mai adaugi si ca imi place sa ies in natura pe apa, rezulta ca imi trebuie o barca. Am ceva timp decand citesc forumuri dedicate, dar nu mi-am facut o perere, asa ca va cer sfatul in alegerea unei cabinate pentru pescuit in delta si agrement tot in zona aia.
De obicei pescuiesc la crap de pe mal, dar am avut partide in delta unde a trebuit sa stau doar in barca pentru ca malul nu permitea accesul. Imi place sa am de toate la indemana iar la crap lucrul asta se traduce in bagaje, sunt constient ca unele trebuie sa dispara dintr-o barca, dar oricum trebuiesc multe. Ca trupa ar fi un echipaj de 2 maxim 3 persoane, adica eu sotia si copilul care va fi tot pescar(ita) sau doar 2 pescari cu drepturi depline si multa bere. Am sa pun si niste poze ca sa intelegeti ce zic, eu cand ma duc la pescuit am un munte de bagaje, ma mut efectiv 1-2 saptamani in acea locatie, fac partide lungi si nu as cara barca degeaba pentru 3-4 zile mai ales ca vin de la Iasi. M-am obisnuit cu luxul de la rulota, dar cu barca un compromis trebuie sa fac, asta e clar si vor disparea paturile, scaunele si unele accesorii de pescuit dar oricum raman destule. As vrea loc in cabina sa ma intind (1,82 eu 1,77 colega) si ceva loc de restul bagaje.
Ca planuri, banuiesc ca voi lansa barca la apa undeva in Dunavat sau intr-un loc pana unde pot ajunge cu masina pe un drum cat de cat bun si de acolo sa ma duc unde ma taie capul pe apa, lasand in masina restul de bagaje pentru tabara de pe mal. Nu ma vad plecand din Tulcea sau Galati cu toate bagajele decat cu o salupa de peste 10 m, dar e exclusa dimensiune asta.
Pana acum din cautari m-am orientat spre cabinate de la Quicksilver respectiv 540 activ cabin sau 620 Cruiser, Flamingo dar am citit pe unele forumuri din afara ca ar avea coaja cam subtire. Am mai vazut si Bayliner dar sunt ceva mai scumpe si ceva mai vechi pe piata autohtona. De tras, o voi trage cu o Toyota Hilux care merge bine dupa ea cu o rulota de 1.400 kg si as vrea ca salupa sa aibe maxim greutatea asta, iar bugetul e de 15.000 EUR pret in care sa intre peridocul si motorul pentru un ansamblu second hand care sa fie de caliate si dupa anul 2005 de preferinta.
Intrebari:
1.   Ce mi-ati recomanda in acel buget tinand cont de cele prezentate ?
2.   De unde ar fi mai ok de cumparat, de aici sau din afara ? Am in vedere pretul, caliatea, problema cu inmatricularea, actele si transportul
3.   Care sunt impozitele pt asa agregat, am prins odata o vrabiuta care spunea ca peste 7 m se platesc impozite pt produse de lux.
4.   Cat de greu se obtine permisul de barca ? Abia mi-am luat o gonflabila Zodiac cu electric si termic de 5 cai, nici nu le-am pus pe apa si deja vreau salupa 
5.   Cand se face cald ?

cristi80

Salut, iti raspund doar la punctul  4.
Luna asta am dat examenul pt. D, ca si experienta iti pot spune ca a fost mai greu decat m-am asteptat.
M-am pregatit destul de bine, testele lui Sebba,(teste online), le faceam cu 25-26(majoritatea cu 26) si tot am avut probleme la examen. Din cele 26 de intrebari 4 nu au fost in testele lui Sebba si nici nu aveau o logica, asa ca le-am pus la soarta din 4 am nimerit una si astfel am obtinut 23.
Acelasi raport vis-a-vis de intrebarile din testele de pe site-ul ANR(Sebba), au fost si la ceilalti colegi ce au dat examen in sala cu mine (inca 2).
Cu o pregatire ok, este un examen de luat, nu e dracu chiar asa de negru.

Haiduc

Salut @Danutlupu intreb si eu asa din curiozitate in prima poza bagajele pentru cati erau? Sa nu ne spui ca doar pentru doi ca in conditiile de fata cred ca iti trebuie un vapor ca sa te poti si misca inauntru.Intradevar barcile enumerate de tine au spatiu dar nu cred ca intri cu tot ce e sub acel foisor,care din cate stiu este cam de 3,20x3,20.
Asteptam curiosi si raspunsurile colegilor

Haiduc

Referitor la punctul 1 poti lua legatura cu colegul nostru @Dbr in privat si te poate ajuta cu niste sfaturi sau gasirea unei barci pentru nevoile tale.Omul este un baiat fain si a ajutat multi din colegii nostri de pe forum.
Sa auzim numai de bine

dany

Colegul danut,v-a lasa cu siguranta acasa frigiderul,roaba,care cred ca era a locatiei de pescuit si imprumutata sa-si care bagajele de la masina ;)Lasand gluma la o parte,bine ai venit prietene.Apropo,intra si te prezinta frumos acolo unde se prezinta baietii noi...Sunt multi cei care la pescuit stationar vor sa aiba confort si sa nu le lipseasca nimic.Ma numar si eu printre ei[impreuna cu partenerii mei de pescuit+eventual si copii din dotare ce vin echipati si ei cu arsenalul de plaja si de scaldat]....
Citeste postarile in legatura cu barcile aduse din olanda de colegul'' Dbr''.Poate te ajuta el.Mai exista piata engleza si cea italiana.La bugetul asta faci rost de-o barca super.Cred ca tie ti-ar trebui un kilcruiser, caci se vede ca ai nevoie si de confort...Parca era unul de vanzare pe probarca,eventual

Dbr

Bine ai venit printre noi @Danut Lupu.
Multumesc Oameni Buni de aprecieri si recomandari. Totodata apreciez si faptul ca Danut  este si rulotist, asta denotand faptul ca este obisnuit cu viata aproape de natura dar si luxul ,asa cum bine a subliniat el in postul lui de mai sus. Trebuie sa recunoastem faptul ca daca ,, a gustat'' pana acum din avantajele si confortul dat de o rulota, ii va trebui o barca mare( 6-8m) dar in acelasi timp greutatea maxima indicata de el ne cam da cu virgula, tinand cont si de faptul ca nu vrea o barca prea ,,subtire in coaja". Din pacate cele fabricate dupa anul de fabricatie indicat 2005 cam toate sunt asa.
Sa asteptam si sfaturile celor mai avizati in ale pescuitului stationar si proprietari de asemenea ambarcatiuni, pentru ca sunt multi aici care ar putea sfatui din experientele lor ;).
Stima tuturor.

P.S. Ultima intrebare e mortala! :)

danutlupu

Multam de raspunsuri colegii.
Bagajele sunt pt 2 pescari, alea au fost bagaje de la partide de o saptamana. Doar roaba, foisorul si frigiderul erau de pe locatie, restul le-am carat de acasa de la 700 km. Daca se dau deoparte paturile pliabile de crap, scaunele, corturile, husele, mesele de monturi si ceva genti cu boilles, cred ca raman cu 15 % din ce e acolo. Asta se intampa cand plec la pescuit doar cu sotia in rulota si nu am nevoie de bagaje de campare, vesela si genti cu haine si cam asa as vrea sa fie si cu barca, sa fie cat mai dotata. Recunosc ca am supravietuit si cu bagaje mai putine, inca mai tin minte cu nostalgie cand eram elev si fugeam la pescuit cu prietenii de la bloc (la 3 dimineata sa nu ma auda parintii) si-mi caram toate bagajele intr-o singura tura. Cu timpul a mai aparut o husa, o lada frigorifica, un sezlong si multe altele ca a trebuit sa fac un garaj de 40 mp doar pentru rulota si scule de pescuit incat dureaza juma de zi sa aleg ce bagaje iau si sa le incarc in masina.
Citeam ca nu e ok cu lada frigorifica pe gaz in barca, am pe rulota un frigider+congelator pe 12 v, 220V si gaz si nu au fost probleme niciodata, iar rulotisti le foloseau si in mers si a fost ok. Sincer mi-as dori sa am un frigider cu congelator in barca, lada Coleman de 70 L e incapatoare dar nu rezista mai mult de 5 zile cu gheata. Salupele care au in dotare asa ceva functioneaza la un ansambul de baterie + panou pe 12 V ?
Am sa iau legatura cu persona recomandata si va tin cu curent. 

Alex1958

Salut si bine ai venit printre noi!
Esti unde trebuie!
1. Eu iti recomand sa te uiti si dupa barcile Shetland- Marfa sigura si solida de scoala englezeasca veche. Eu am un Shetland 570 si in doi la pescuit stationar e foarte OK. Peridocul meu e de 1800 kg dar in total barca motorul si ce mai am pe ea se duc pe la 1200 kg.
Fiind barci de fabricatie mai veche (a mea e din 1990!) trebuie sa fi atent la osmoza si la starea lemnului de sub fibra. Eu recomand cu caldura barcile tinute pe peridoc- iar acest lucru nu e valabil numai la Shetland-uri. Dispui de un buget destul de generos si poti avea lucruri de calitate in banii astia, iar experienta de rulotist iti va fi sigur de folos!
2. Nu prea gasesti in Ro barci din gama asta. Sunt foarte putini cei care se despart de asa ceva iar cei care aduc spre vanzare cam sar nejustificat la cap cu preturile. Incearca Italia, Olanda Germania, UK si chiar Franta. Barcile cu motoare inboard sunt in general de evitat din cauza colmatarii racirii. Dupa cum ai vazut mai sus nu sunt probleme de nerezolvat cu transportul si inmatricularea, atata timp cat le pregatesti corespunzator iar colegii de forum te pot ajuta in acest sens.
3. Apropo de impozite -daca te hotarasti sa o inmatriculezi in Ro- trebuie sa fii atent sa se scrie "barca cu motor" nu alte trasnai pe actul de vanzare. Eu platesc pe a mea cam 200 lei pe an. Se plateste impozit si pe trailer.
4. Permisul e pentru oameni- deci se ia.
5. Nu conteaza cand se face cald -trebuie sa fii pregatit permanent!
Daca te uiti pe acest forum gasesti idei pentru ce iti trebuie pe barca la pescuit stationar. In afara de paturile masa, scaunele care le are orice barca cabinata trebuie un sistem de iluminat cu led-uri pentru pescuitul de noapte, un sistem de pompat apa din Dunare, WC (sau gimnastica de pe varful barcii cand o arzi baieteste dar nu si cand te duci cu doamna!), sonar performant, eu as recomanda un aragaz, un frigider cu gaz sau cu compresor (caz in care trebuie sa te gandesti la un sistem de incarcare baterie), un sistem de incalzire -vezi topicul dedicat- daca vrei s-o folosesti de primavara devreme pana toamna tarziu. Iti mai trebuie ceva sa incarci bateria -si eu iti recomand un panou solar dimensionat destept sa-ti incapa pe barca si sa iti incarce bateria pentru consumurile estimate. Ar mai fi un sistem de suportare lansete care sa-ti permita sa bagi si minciogul si sa-ti evite pe cat posibil incurcarile, avertizori -daca pescuiesti 24/7, spatii de depozitare si stocare nade si momeli.
Dupa parerea mea si o scarita pe care sa intri si sa iesi din apa e foarte utila.
Spatele barcii trebuie sa fie rezervat pescuitului si nu sunt indicate banchete sau compartimente de stocare pe acolo.
Sunt mai multe de spus dar multe inveti vazand si facand.
Iti doresc succes in achizitie si exploatare!

dorely

Buna Danut. Cred ca am exact barca Shetland de care ai nevoie. E vorba de Shetland 640 adusa din Olanda acum un an de zile de prietenul Bogdan. Barca e reconditionata complet. Are pe ea tot ce iti doresti: de la 12v la 220V, adica instalatie solara, gps, fishfinder, wwc marin, frigider, pat cu dimensiuni 2x3m, si f important e tractata cu un Landcruiser... Asa ca cu Hilluxul no problem. Cred ca si cu bugetul te poti incadra. Despre aceasta barca poti lua referinte de la Vali, Cristi Tutuianu, Florio, Si multi altii... P.S. A vazut o singura data delta. Are un motor Suzuki de 70cp, 4T... Pt motivul vanzarii si alte lamuriri ma poti contacta la tel: 0723 142 085

dany

cristiantutuianu

Salut danutlupu

Citat din: danutlupu din Februarie 20, 2017, 02:26:57 PM
Ca trupa ar fi un echipaj de 2 maxim 3 persoane, adica eu sotia si copilul care va fi tot pescar(ita) sau doar 2 pescari cu drepturi depline si multa bere.

Ca planuri, banuiesc ca voi lansa barca la apa undeva in Dunavat sau intr-un loc pana unde pot ajunge cu masina pe un drum cat de cat bun si de acolo sa ma duc unde ma taie capul pe apa, lasand in masina restul de bagaje pentru tabara de pe mal. Nu ma vad plecand din Tulcea sau Galati cu toate bagajele decat cu o salupa de peste 10 m, dar e exclusa dimensiune asta.

Barca lui dorely pentru echipaj 2+1/2 ;D e vis (trebuie sa iti pui viza de flotant pentru delta....nu o sa vrei sa te intorci acasa)

In vara care a trecut Shetlandul a plecat din Tulcea pana la mila 23 si retur +plus ture pe canale si a mers
Cand a plecat din Tulcea au fost 6 membri in echipaj !Bere  ;D ;D ;D ....au zis baieti de la rampa de lansare ca mergem sa aprovizionam o pensiune cu bere (multa rau) si vin si apa minerala si ........basca bagajele personale ale baietilor.

Barca cand a ajuns in Constanta adusa de colegul Dbr a intrat la "doctor" tot ce inseamna parte electrica a fost facuta cap coada + panouri solare controler totul e NOU.Tot ce inseamna tapiterie (scaune ,bancute,tavan samd)refacute nu doar fetele schimbate tot burete,placaj,fete NOU. Paiol schimbat ! Rezervorul de apa nou nout sa nu amestecam mormoloci de Olanda cu aia de Romania .Pompa de apa menajera schimbata .Am dotat barca si cu pompa de santina.
Sunt si alte minuni inlocuite sau adaugate dar nu imi aduc aminte acum!
Din prima zi pana in ultima cat a fost la "doctor"am fost prezent .
Ca barca arata asa nu e doar meritul meu .De vina sunt Eu ,Vali,agic,dbr si dorely

dany

Dorely,draga ,noi nu putem sa ne clatim ochii cu barca mai sus prezentata?

cristiantutuianu

Am eu ceva!

danutlupu

Am citit topicul cu Danka, am vorbit si cu Doru dar trebuie sa ma mai documentez intai ca aici nu e ca la femei, adica nu sari pe prima care iti place :)

dorely

E riscant cu femeile din prima, dar fara un pic de risc unde mai e farmecul? :)