Peridoc cu sine sau role?

Creat de iulian_cioclin, Martie 11, 2017, 02:41:54 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ionitzady

AdrianZUZ

Mult mai simplu sa cumperi cavaleti reglabili ... urc si dau jos barca pe role, iar la transport o ridic pe cavaleti de 60cm + role chila !
Asa am peridocul Pega pentru RIB si tot asa vreau sa-mi fac si la Freewhel pe care sta Busterul.
Cu sistemul asta nu am folosit niciodata bascularea peridocului si nici nu am avut nevoie de a doua persoana indiferent de rampa!

ziuamarinei

Putin pe langa
Citat din: AdrianZUZ din Martie 12, 2017, 07:01:11 PM
Mult mai simplu sa cumperi cavaleti reglabili ... urc si dau jos barca pe role, iar la transport o ridic pe cavaleti de 60cm + role chila !
asa vreau sa-mi fac si la Freewhel pe care sta Busterul.
Ce Buster? O poza ai cu ea?

iulian_cioclin

Citat din: AdrianZUZ din Martie 12, 2017, 07:01:11 PM
Asa am peridocul Pega pentru RIB si tot asa vreau sa-mi fac si la Freewhel pe care sta Busterul.
Cu sistemul asta nu am folosit niciodata bascularea peridocului si nici nu am avut nevoie de a doua persoana indiferent de rampa!

Daca ai putea sa ne ajuti si cu o poza, ar fi minunat!

Vali

"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

AdrianZUZ

Citat din: ziuamarinei din Martie 12, 2017, 07:21:34 PM
Putin pe langaCe Buster? O poza ai cu ea?

Buster M2, pun poze maine si cu barca si cu sistemul de role + cavaleti.

AdrianZUZ

Citat din: Vali din Martie 12, 2017, 08:32:06 PM
Uite de ce nu-mi plac mie peridocurile cu role :) (multumim Vlad):
https://www.facebook.com/SailingYachtTV/videos/1369114746438269/?hc_ref=NEWSFEED

Nenea ala e si arogant, plimba velierul ca pe bichon ... hai Azorel, hai sus ;D

radu andritoiu

nu e arogant, e doar putin la minte
so, keep floating for pleasure

bradutzu

Un avantaj major al peridoacelor pe sina, pentru noi cei de la Dunare, este ca datorita curentului Dunarii este greu de asezat barca pe role aceasta avand tendinta de a se aseza cu chila langa rolele centrale fiind impinsa de curent in timp ce pe sine se centreaza barca mult mai usor!
Sa auzim numai de bine!

radasous

Citat din: bradutzu din Martie 13, 2017, 03:48:29 PM
Un avantaj major al peridoacelor pe sina, pentru noi cei de la Dunare, este ca datorita curentului Dunarii este greu de asezat barca pe role aceasta avand tendinta de a se aseza cu chila langa rolele centrale fiind impinsa de curent in timp ce pe sine se centreaza barca mult mai usor!
Pai daca nu s-ar mai pescui la curent electric, nu ar mai fi curent pe Dunare, deci s-ar elimina problema asta  ;)
Lasand gluma la o parte, asa este, sinele usureaza centrarea, in schimb, rolele ajuta manevrele daca barca este foarte incarcata.
When people have trouble communicating, the least they can do is to shut up.
-- Tom Lehrer

bluewave

hello,

Pai eu cred ca e bine sa avem si role si sine .
Hai sa va dau un exemlu.
Eu am la trailer un sistem de sine pe care sta barca in timpul transportului.
Pe langa asta am un sistem ca inainte de a lasa la apa barca , printr-un cric sudat de triler sa intind un cablu care actioneaza o parghie cu role care-mi ridica 2 cm derivorul de pe trailer .
Barca aluneca frumos in apa fara sa tarai cutia derivorului de suportul pe care sta,iar la transport, barca sta frumos pe sine, iar derivorul sta frumos pe suportul lui "sudat de trailer".
Pun si o poza ( doar ca o s vedeti doar cric-ul ).

Bafta,
"No Whistling on Board"

iulian_cioclin

Pai la asta ma refer si eu. Un cric care sa imi ridice barca de pe sine cativa cm. Asta ma ajuta sa dau barca la apa mai usor in locurile neamenajate

AdrianZUZ

Cu scuzele de intarziere iata si poza, cam neclara si cam ... daca nu se intelege ideea, incerc sa fiu mai explicit.

LE - http://www.pegabv.nl/folders/motorboten/H325exclusive.jpg

AdrianZUZ

La peridocul asta o sa inserez in linie, intre rolele fata si spate cate un cavalet reglabil, oricum nu am greutate pe rolele laterale, dar asa pentru liniste mea la peste 100km/h :D

Intersect

Citat din: AdrianZUZ din Martie 14, 2017, 03:41:16 PM
La peridocul asta o sa inserez in linie, intre rolele fata si spate cate un cavalet reglabil, oricum nu am greutate pe rolele laterale, dar asa pentru liniste mea la peste 100km/h :D

Salut Adrian, ai terminat peridocul. Am o întrebare, de unde ai luat rolele pentru peridoc așa de mari? Am un peridoc asemănător cu al tău dar din păcate este numai pe șină. Lucru care îmi displace și doresc sa ii pun role,dacă o să mă ajungă prea scump îl vând și îmi iau unul cu role.
Dacă l-ai terminat pe al tău te rog sa pui ceva poze și informații despre rolele folosite. Mulțumesc.

Dacă are cineva un set de role 6-8 pe care nu le folosește și dorește ca să le vândă vă rog să mă contactați.
Born to fish,forced to work!!!