BluSail 24

Creat de Raul, Martie 23, 2017, 11:50:34 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Raul

Asa cum am promis deschid un topic unde sa putem discuta/analiza o barca foarte draga mie (normal pentru ca este a mea  :) ) si anume BluSail 24.

Barca este construita in Italia incepand cu anul 1996 (a mea este din 1999) sub denumirea initiala de Brenta 24, ca mai apoi sa devina BluSail 24. Designerul si constructorul initial sunt Franchini Yacht, un nume cunoscut si apreciat in industria de profil din Italia.

Date tehnice pot fi gasite aici: http://sailboatdata.com/viewrecord.asp?class_id=8172

Este o barca pur racer cu o chila fixa foarte lunga asa cum veti vedea in putinele fotografii pe care le am la acest moment. Dealtfel, consider ca in cazul ei o poza face mai mult decat o mie de cuvinte, asa ca trec la fapte:

iris

Chiar ca racer(LOA=LWL).
   Cat de repede zboara?

drmarius

Felicitari ptr. achizitie. Parca e la Limanu ... primele 10 zile din aprilie o sa fiu prin port si o sa trec sa o vad. :)

Raul

Am gasit un exemplu ORC de polara.

Florio

Citat din: Raul din Martie 26, 2017, 08:58:26 AM
Am gasit un exemplu ORC de polara.

Intre 12 si 20 de noduri, barca urca in 30 grade, cu 5,5 -5,7 nd. e o treaba! :)
In rest vad o viteza medie de 7 nd, cu varf pe 140 grade dinapoia traversului, unde rupe, cu 11 nd!
Promite distractie mare. :)

pelicanul

Imi place numele barcii la care se refera diagrama prezentata de Raul: "Ready Lady"! Promite distractie mare  ;)

Mario

Frumoasa barca!
Felicitari pentru achizitie!
Cu respect,
Mario_/)
Cu respect,
I.Marinescu

Raul

Citat din: pelicanul din Martie 26, 2017, 07:54:13 PM
Imi place numele barcii la care se refera diagrama prezentata de Raul: "Ready Lady"! Promite distractie mare  ;)

Nu este numele barcii mele :)

Eu am botezat-o, chiar cu acte in regula: Khaleesi

Ma tot chinui cu un design de vinyl. Cred ca renunt sa pun numele pe oglinda pupa din cauza dimensiunii reduse si o sa folosesc bordurile.

pelicanul

Mi-am dat seama ca nu e vorba chiar despre barca ta, ci doar despre acelasi model, dar nu m-am putut abtine sa nu remarc numele :)

In orice caz, sa fie intr-un ceas bun si sa te bucuri de ea. "Khaleesi" este un fel de printesa sau regina din Game of Thrones, nu? Am cautat pe Google, dar nefiind fan al fenomenului nu am inteles mare lucru din explicatiile gasite! :)

Raul

Citat din: pelicanul din Martie 27, 2017, 03:21:04 PM
"Khaleesi" este un fel de printesa sau regina din Game of Thrones, nu? Am cautat pe Google, dar nefiind fan al fenomenului nu am inteles mare lucru din explicatiile gasite! :)

Da, este regina dragonilor.
Asa ca musai sa pictez si un dragon :)

ghrt

Locul unde şi cum scrii ţine de reglementările pavilionului.

Raul

Asa este. In cazul meu se poate atat la pupa cat si pe borduri daca nu este spatiu suficient la pupa.
Cum trebuie textul sa fie de minim 10cm inaltime si cum oglinda pupa este undeva la 20-24cm nu prea mai am de ales. Asta si pentru ca trebuie pe langa nume sa trec si portul.

Raul

Cum se poate calcula forta care apasa pe o suprafata velica? Si cum se distribuie ea?
Ma intereseaza in special pe genovez.

Vali

Am atasat aici "Principles of yacht design", de Larsson si Eliasson: https://we.tl/jniBTjwb61
La pagina 132 e capitolul "Rig and sail design", unde gasesti raspuns la multe intrebari precum cea de mai sus.
Dupa ce citesti, hai sa dezvoltam aici pe topic ce anume urmaresti exact. Am sa intru si eu mai tarziu, desi sunt extrem de limitat cu timpul.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

pelicanul

Citat din: Raul din Aprilie 04, 2017, 11:39:09 PM
Cum se poate calcula forta care apasa pe o suprafata velica? Si cum se distribuie ea?
Ma intereseaza in special pe genovez.

Teoretic F = D x V^2 x A, unde F este forta, D este densitatea aerului, V este viteza aerului (vintului) si A este aria velei.
Practic, e cum spune Vali! (intotdeauna! :) )
Poti sa incerci si "Maximum Sail Power" : https://drive.google.com/file/d/0B_ftb3fiPWFKaTYyR1lEQ2ZMQkE/view?usp=sharing