Constructie Dayboat 4 m

Creat de timberland0910, Aprilie 03, 2017, 05:27:19 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

In primul rand felicitari pentru lucrarea facuta exemplar.

Despre vopsit, cel mai bine termini intai toate lucrarile in fibra, epoxy, chit etc, si abia la sfarsit vopsesti atat interiorul, cat si exteriorul.

Cred ca 24 mm in partea de sus a oglinzii sunt mai mult decat suficienti pentru un motor de 5 cai. Important e sa aiba fibra cu epoxy pe ambele parti, fiindca fibra la exterior rigidizeaza foarte mult placajul.

Cizma scurta la Yamaha are aprox. 44 cm, deci poti taia fara grija inaltimea oglinzii la aceasta valoare.

Spor la lucru in continuare. Ar fi super-interesant sa-ti vedem barcuta inclusiv cu arborada si vele :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910

Multumesc Vali ..44.2 cm are acum oglinda  Am descarcat user manual pt yamaha 4-6 cp  si da Transom height 435 mm..sa tai la cota asta sau poate ramane asa ...mentionez ca voi monta un skeg pt directie de aproximativ 15 cm inaltime si ca merge pierdut pana in prova ..Il voiretrage 60 cm de pupa pt a nu crea turbulente..e bine asa?
Citat

Vali

Poti sa lasi cizma si putin mai jos, in felul asta nu risti sa se ventileze elicea la giratie stransa. Cel mai bine ar fi sa tai la 430 mm, si daca mai pui vreo 2 mm de fibra pe taietura, ajungi exact unde trebuie.

Daca pui skeg pana in prova, iti creste stabilitatea de drum, dar nu vei mai putea folosi barca la vele. Asta fiindca va gira mult mai greu la volte.

Daca vrei sa mergi la vele, cel mai bine respecti exact planul, cu derivorul mobil aferent. Daca mergi numai la motor, poti sa faci si o chila pe lungimea fundului, care iti va mai proteja si fundul la abraziune. Eu as face insa barca asa cum e in planuri, fiind configuratia optima pentru toate utilizarile.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910

Asa voi taia ..La vele nu voi merge cu aceasta barca , doar la motor , pt vreau sa ii construiesc un hardtop pe 3/4 din lungimea barcii cu inchideri laterale , deci nu mai e loc de catarg..

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Vali

Nu vreau sa crezi ca insist, dar nu te impiedica hardtopul sa pui catarg(e) si vele. Sunt multe modele de pocket-cruisere la care efortul catargului e preluat de o arcada interioara a cabinei (hardtopului). In felul asta nici nu aglomerezi interiorul cabinei cu pontil de catarg, si poti merge si la vele.

Cu toate astea, pentru un pocket-cruiser (adica velier mic cabinat) era bine de construit din prima dupa un plan dedicat. Daca mergi doar la motor, intr-adevar nu mai ai complicatii, si poti sa faci cum iti place. Desi era misto sa mai apara un velier pe forum :).

timberland0910

Citat din: Vali din Mai 24, 2017, 01:30:39 PM
Nu vreau sa crezi ca insist, dar nu te impiedica hardtopul sa pui catarg(e) si vele. Sunt multe modele de pocket-cruisere la care efortul catargului e preluat de o arcada interioara a cabinei (hardtopului). In felul asta nici nu aglomerezi interiorul cabinei cu pontil de catarg, si poti merge si la vele.

Cu toate astea, pentru un pocket-cruiser (adica velier mic cabinat) era bine de construit din prima dupa un plan dedicat. Daca mergi doar la motor, intr-adevar nu mai ai complicatii, si poti sa faci cum iti place. Desi era misto sa mai apara un velier pe forum :).
Ma atrage ideea de vele dar nu am S-ul si nici timp fizic sa il fac , din pacate

timberland0910

cadru banchete laterale realizat din abachi  ...e mai usoar decat pacajul dar mult mai rezistent

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

timberland0910

Ma poate ajuta careva cu o informatie?  Cati cm sunt la prinderea motorului de unde calca pe oglinda pana in partea cea mai de jos a menghinelor? Acum fac bancheta pupa si sa nu am surpriza ca da menghina in bancheta

Vali

Nu e o valoare standard, ci depinde de motor. In plus, de obicei sub menghine se lasa o "chiuveta", care are rol si de spatiu de basculare pentru motor.
Asa ca e cel mai bine sa ai deja motorul atunci cand te apuci de amenajarea de la pupa.

timberland0910

Am inteles ...pai atunci nu ramane decat sa o iau spre Ungaria sa cumpar mororul ...

timberland0910

Pai si daca tot e barca noua am zis sa fie si o Yamaha noua  ;D  sa pot masura oglinda cum trebuie  :P

radu andritoiu

Sa te bucuri de yami
Cati caluti are?
so, keep floating for pleasure

timberland0910

Citat din: radu andritoiu din Mai 26, 2017, 06:31:19 PM
Sa te bucuri de yami
Cati caluti are?
Multumesc ..4 cai..

timberland0910