ALBIN 25

Creat de Mihai, Aprilie 20, 2017, 04:29:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Mihai

Cateva poze cu Fauvette ( Albin 25) facute acum de sarbatorile Pascale in Delta, la Sulina si la intoarcere pe Litcov. Plecarea de la Nufarul din parcare la domnul Ivanov , cu o rampa foarte buna si conditii deosebite de pastrare a barcilor, masinilor si trailerelor. O recomand din tot sufletul si pentru calitatea celor care gestioneaza acest loc. Toate bune tuturor!

Dbr

Pe bune ? L-ati luat pe Bruno cu voi????

radu andritoiu

so, keep floating for pleasure

Mihai

Mus in ale marinariei pe Dunare. Nu-l fac lup de mare  ;)

Florio

Citat din: Mihai din Aprilie 20, 2017, 04:29:52 PM
Cateva poze cu Fauvette ( Albin 25) facute acum de sarbatorile Pascale in Delta, la Sulina si la intoarcere pe Litcov. Plecarea de la Nufarul din parcare la domnul Ivanov , cu o rampa foarte buna si conditii deosebite de pastrare a barcilor, masinilor si trailerelor. O recomand din tot sufletul si pentru calitatea celor care gestioneaza acest loc. Toate bune tuturor!

Foarte utilă puntea de coborâre. Aveți și o poză în care pare să fi ieșit pe mare. Dar e posibil să fie făcută în lungul canalului Sulina.
Cum se comportă barca? Ce consum a avut in aval și amonte?
Cum v-ați gestionat spațiul la bord? Lansare? Ridicare? :)

Hahahah... :D de mine nu scapi cu două vorbe și un pumn de poze :D

bradutzu

sunt in asentiment cu Florio.
Vreau si eu mai multe detalii pentru ca si eu cochetez cu ideea si ma tot uit la acest model de barca!
Multumim
Sa auzim numai de bine!

Mihai

Lansarea si ridicarea pe peridoc s-a facut cu un Nissan Navara aflat in parcul de parcare de la Nufaru. Nu a fost greu, a coborat usor in apa si a urcat la fel usor dupa ce a fost centrata pe peridoc. Viteza de deplasare a fost intre 7 noduri amonte pe canalul Sulina si 9 noduri in aval tot pe Sulina. De la turatia de 2500 in sus la 3000, viteza nu a mai crescut semnificativ, nici in aval nici in amonte. Probabil asta tine de forma carenei. Consumul pe traseul Nufarul- ceatal Sf. Gheorghe-Sulina-Crisan-Canal Caraorman-Litcov-Victoria- Nufarul a fost de 16 litri de motorina pe care i-am completat la final pana s-a reumplut maxim rezervorul. Rezervorul a incarcat initial 65 de litri motorina. Pozele pe mare la Sulina le-am facut de pe plaja Sulina dar nu am iesit cu barca pe mare ci doar pe canal pana la podul de la plaja. La o alta iesire cu vreme mai calma sigur o sa iesim si pe mare. In tura asta am fost patru persoane adulte si un catel. In cabina pupa au dormit doua persoane, in cea din prova doua, Bruno a dormit in cocpit iar spatiu a fost destul chiar cu prea multe bagaje luate pentru cele patru zile. Vremea a fost frumoasa primele trei zile dar vantoasa, ultima zi, cea de luni cu ploaie torentiala de la trei dimineata pana seara, si frig cu vant puternic. Bine ca nu a fost vremea ca cea de azi  :).

Mihai

Pe Dunare merge foarte silentios chiar pe valurile care vin din prova travers. Cand trece o salupa mai mare cu viteza si aproape, daca nu-i modific usor cursul sa o pun pe valurile formate, bandeaza de doua trei ori in fiecare bord , si isi vede mai departe de drum. Este diferenta mare in manevrarea doar a carmei si in manevrarea unui motor intr-un bord si-n altul. Am avut si 80 de litri de apa in doua tancuri prova pentru spalatul la chiuveta care au ajutat la inceputul drumului. Pe masura ce s-au golit a devenit prova mai saltareata. Faptul ca in cabina prova am 1.85m este confortabil la gatit si in accesarea toaletei. Una peste alta, prima iesire a fost de cunoastere a barcii. Pana sa o cunosc cu ochii inchisi in toate cotloanele mai necesita alte iesiri. Motorul este foarte bine antifonat sub capota si abia se aude in mars la 2000 de ture. Din afara barcii chiar nu se aude la turatia asta!

ionpescarul

Domnule ,sa fi sanatos sa te poti bucura de cat mai multe iesiri cu barca asta ,cred ca o asa barca? ,e ultima frontiera pentru un pescar de delta .E un vis.Sanatate
Nu m-am putut abtine ,ma scuzati.

Florio

Așadar pare un cruiser perfect pentru apele noastre. 1,85 inaltime la interior este excelent. Dar e la cabina prova cum spui, sau in salon ?
Si viteza de 7 nd este una buna. Mi-ai dat un traseu, dar mai bine spuneai o durată de functionare ca sa deduc consumul. Cred ca 16 l au ajuns pentru 5-6 ore. E un consum firesc pentru o barca mare. Și la mine, cu 2,5 tone deplasament, consumă 2,5l în același regim economic.
Felicitari pentru tură și barcă :) . Cred că Iulia e încântată de căsuța pe apă.
O investiție extrem de bună este acoperirea cockpitului. Cred că i-ați apreciat utilitatea zilele astea :)

bbl81

Citat din: Mihai din Aprilie 20, 2017, 10:45:21 PM
Lansarea si ridicarea pe peridoc s-a facut cu un Nissan Navara aflat in parcul de parcare de la Nufaru. Nu a fost greu, a coborat usor in apa si a urcat la fel usor dupa ce a fost centrata pe peridoc. Viteza de deplasare a fost intre 7 noduri amonte pe canalul Sulina si 9 noduri in aval tot pe Sulina. De la turatia de 2500 in sus la 3000, viteza nu a mai crescut semnificativ, nici in aval nici in amonte. Probabil asta tine de forma carenei. Consumul pe traseul Nufarul- ceatal Sf. Gheorghe-Sulina-Crisan-Canal Caraorman-Litcov-Victoria- Nufarul a fost de 16 litri de motorina pe care i-am completat la final pana s-a reumplut maxim rezervorul. Rezervorul a incarcat initial 65 de litri motorina. Pozele pe mare la Sulina le-am facut de pe plaja Sulina dar nu am iesit cu barca pe mare ci doar pe canal pana la podul de la plaja. La o alta iesire cu vreme mai calma sigur o sa iesim si pe mare. In tura asta am fost patru persoane adulte si un catel. In cabina pupa au dormit doua persoane, in cea din prova doua, Bruno a dormit in cocpit iar spatiu a fost destul chiar cu prea multe bagaje luate pentru cele patru zile. Vremea a fost frumoasa primele trei zile dar vantoasa, ultima zi, cea de luni cu ploaie torentiala de la trei dimineata pana seara, si frig cu vant puternic. Bine ca nu a fost vremea ca cea de azi  :).

suv-ul alb din prima poza pare a fi Nissan Xtrail, corect?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Alex1958

Felicitari pentru barca!
Casa de vacanta ideala pentru pescuit!
Are si un panou solar? Cum este sistemul electric?
Si, daca nu e vreun secret ce dotari mai ai pe ea, asa ca sa ne inspiri sau sa ne faci invidiosi!
2.5 l/h diesel suna excelent cand ai timp sa mergi agale (13-17 km/h), ca in vacanta.
Sper sa ne vedem pe ape!

bradutzu

super!
16 litri de motorina este ca si cum ai merge gratis distanta asta, cel putin prin comparatie cu glisoarele!
Sa o stapanesti sanatos!
Sa auzim numai de bine!

Mihai

Multumesc pentru urari domnule Ion :). Este barca potrivita pentru barcagiul care pe apa nu se grabeste sa ajunga de la o locatie in alta intr-un interval scurt de timp. Este un cruiser, ideal pentru unii pentru altii nu. Spre exemplu nu poate intra in toate cotloanele deltei. Acele locuri pot fi abordate insa cu ajutorul unei barcute mai mici, o pneumatica de exemplu. Florin pe intervale de timp traseul s-a derulat cam asa: De la Nufarul la Sulina am facut 4 ore jumatate. Din ele au fost folosite si la ajutorul dat unei motorizate cam la fel de mare ca a mea, ramasa fara motor la epava din amonte de Nufaru. I-am ajutat sa ajunga la ponton bord in bord apoi am plecat din nou spre Sulina. De la Sulina la locatia unde am inoptat pe Litcov(prin Crisan am facut cam 3 ore , iar in ultima zi pe ploaie si cu viteza mica de 4-5 noduri pe Litcov cam 4 ore pana la Nufaru. Inaltimea de 1.85 este in tot cocpitul si in partea dinspre pupa a cabinei prova, acolo unde se gasesc bucataria (pe bordul babord ) si wc-ul (pe bordul tribord).

Mihai

Da masina din prima poza este Nissan x-trail. Barca nu are inca panouri solare, dar motorul incarca in mars cele doua baterii de 110A. Instalatia electrica este la 12V si 220V cu ajutorul unui invertor. In dotare are si un frigider tip lada care se poate seta si pe congelare. Motorul printr-un sistem de conducte si o ventola rezolva si problema incalzirii celor doua cabine pe vreme rece cum a fost si cea din ultima zi a turei.