Calotca

Creat de x_petrolist, Iulie 23, 2016, 12:58:37 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

x_petrolist

pina la urma am optat pentru o tura pe lacul Sinoe:

https://youtu.be/ORx3IZcQYVs

Multumesc celor care ne-au ajutat sa facem aceasta tura frumoasa: Vali braconierul, Vali drosofila, Fadric, Paul si Vasile.

Florio

Citat din: x_petrolist din Martie 11, 2018, 08:11:11 PM
pina la urma am optat pentru o tura pe lacul Sinoe:

https://youtu.be/ORx3IZcQYVs

Multumesc celor care ne-au ajutat sa facem aceasta tura frumoasa: Vali braconierul, Vali drosofila, Fadric, Paul si Vasile.

Fain!  Ați montat două catarge pe lotcă, deja e yawl :)
Sunt curios cum se simte în navigație.
Zona lacului Sinoe e plină de obiective, inclusiv vestigiile cetății Histria unde ați oprit. Acolo o simplă ploaie scoate la iveală mici fragmente istorice (am trăit-o nu vorbesc din auzite :) ).
Fiind toamnă, apele lacului devin greu accesibile din cauza colmatării parțiale.  Ați avut vreo problemă cu asta? Deși pescajul lotcii e mic, partea limitrofă cordonului litoral și zone din Zmeica (dacă ați mers acolo) pot fi dificil de parcurs.

x_petrolist

Greementul a fost modificat de Marian la indemnul lui Flemming de acum citiva ani. Lotca este mult mai echilibrata, mai usor de cirmit si urca mai bine in vint desi deriva este inca pronuntata. La vinturi purtatoare mai intense merge foarte bine cu focul si bate pupa.

Lacul Sinoe este invadat de stuf si apa este scazuta. La Edighiol curentul era invers, intra apa din Mare in Lac. La Sud de Histria nici n-am mai mers deoarece am fost informati ca nu avem loc de tras la mal. Plaja de la intrarea in lacul Histria a disparut. Desi am reusit sa intram pe lac am avut portiuni cu apa f. putin adinca. Vislitul in mil a fost o corvoada ce ne-a facut sa evitam intoarcerea prin canalul 2 si L. Zmeica. Partea buna a fost ca la intoarcere batea un SE de 5-7 noduri si am trecut prin ecluza inapoi in Golovita la vele.

Florio

Citat din: x_petrolist din Martie 13, 2018, 06:34:21 PM
Greementul a fost modificat de Marian la indemnul lui Flemming de acum citiva ani. Lotca este mult mai echilibrata, mai usor de cirmit si urca mai bine in vint desi deriva este inca pronuntata. La vinturi purtatoare mai intense merge foarte bine cu focul si bate pupa.

Lacul Sinoe este invadat de stuf si apa este scazuta. La Edighiol curentul era invers, intra apa din Mare in Lac. La Sud de Histria nici n-am mai mers deoarece am fost informati ca nu avem loc de tras la mal. Plaja de la intrarea in lacul Histria a disparut. Desi am reusit sa intram pe lac am avut portiuni cu apa f. putin adinca. Vislitul in mil a fost o corvoada ce ne-a facut sa evitam intoarcerea prin canalul 2 si L. Zmeica. Partea buna a fost ca la intoarcere batea un SE de 5-7 noduri si am trecut prin ecluza inapoi in Golovita la vele.

Interesant.
Cred că o simplă scândură prinsă la copastie pe bordul de sub vânt, în chip de derivor, ar duce lotca asta într-un regim de navigație de-a dreptul performant :)

P.S.
Doar zic :) . Scândura verticală (derivorul), prinsă într-una orizontală, mai îngustă. Aceasta, cu două găuri se fixează în cuiele ce țin loc de furcheți. Treaba poate fi extrem de simplă și elimină deriva. Removable daggerboard :)
La drum lung poate face minuni.

deltasub

Felicitari  Aurelian! O fotografie cu lotca cu vele nu ați  facut? Din film nu se vede tot grementul deschis.

x_petrolist

Multumesc. N-am facut poze ca nu avem drona : )) si nici n-ai voie cu ea in Romania.
Cum este programul tau de vara?

deltasub

La vara am mult de lucru la barcă.  Dar câteva zile poate reușesc sa fac o tura pe bratul Măcin,  dar eu deocamdată  mereu în iunie.

x_petrolist

Citat din: Florio din Martie 13, 2018, 08:23:43 PM
Interesant.
Cred că o simplă scândură prinsă la copastie pe bordul de sub vânt, în chip de derivor, ar duce lotca asta într-un regim de navigație de-a dreptul performant :)

P.S.
Doar zic :) . Scândura verticală (derivorul), prinsă într-una orizontală, mai îngustă. Aceasta, cu două găuri se fixează în cuiele ce țin loc de furcheți. Treaba poate fi extrem de simplă și elimină deriva. Removable daggerboard :)
La drum lung poate face minuni.

nu merita efortul pentru ca deriva nu-i mare la vint sub 8-10 noduri. da' trebuie incercat ... lotca cu daggerbord suna bine.

bogdanminitehnicus

Citat din: deltasub din Martie 13, 2018, 11:17:19 PM
La vara am mult de lucru la barcă.  Dar câteva zile poate reușesc sa fac o tura pe bratul Măcin,  dar eu deocamdată  mereu în iunie.

Salut Macinul il am si eu in vizor, nu stiu ce ma asteapta, insa din ceva poze cred ca doar lucruri bune si salbatice