Consola inox

Creat de valyxman, Octombrie 25, 2017, 08:44:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

valyxman

Nu mi-am dat seama cine este proprietarul asa ca intreb on general de unde si cat ajunge o consola de comanda precum cea de mai jos. Fotografiile au apărut initial la pagina 21... Vreau si eu una!!!

byteworks

Gasesti console gata facute, de exemplu asta, + ca ateliere de inox sunt fara numar sa-ti faca la comanda, restul placaj, surubaraie, e usor la nu prea multi bani.

Vali

@valyxman: consola aia e facuta aproape in totalitate de mine, dar am pierdut mult timp pana s-o dau gata. Am folosit teava de 28, o masina electrica de roluit teava, iar singura contributie externa au fost sudurile urechilor de prindere. Placajul e un okoume de 18 mm dat cu epoxy, pe care s-a fixat caseta de directie. 
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

acig

Am vazut cateva concepute,executate si finisate excelent,la colegul Cristi Tutuianu.  Merita sa vb. cu el; s-ar putea sa te ajute.
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

cristiantutuianu

Citat din: acig din Octombrie 25, 2017, 10:04:37 PM
Am vazut cateva concepute,executate si finisate excelent,la colegul Cristi Tutuianu.  Merita sa vb. cu el; s-ar putea sa te ajute.

Multumesc pentru cele spuse. :-[
Dar eu nu fac din teava de inox dar poate o sa ma apuc si de asa ceva. 8)

valyxman

Multumesc de raspunsuri.
Consola Ultraflex P26 am vazut-o dar mi se pare prohibitiv de scumpa .. ca sa nu zil altfel.
La partea cu atelierul m-am gandit si eu... dar speram ca poate e cineva care le face deja (se vede ca e manufacturata functie de barca, adica nu e din import) la preturi de pe pamant .. si in acest caz nu as mai descoperi eu america inca o data...

Pt Dl Vali:
Ce tip de teava de inox ? diametrul am inteles dar ce tip de inox? si cum a fost prinsa de paiol, ca de copastie se vede.

Multumesc!

drmarius

Eu nu as prinde in paiol. La sfatul lui Vali, pentru scaunul de pe barca lui Radu, am facut o baza de placaj si in ea am prins 4 suruburi. Are cu siguranta Radu poze pe forum cu scaunul. Noi am fost putin paranoici si am facut lucrarea poate putin exagerat de solida.

valyxman

Nu ma refeream la surube in paiol... ca acolo am vazut cum e la barca lui Radu si asa voi face si eu.... eu intrebam de cum se termina teava in partea de jos. Are 2 "urechi" mici ca si la copastie? e sudata de un Platmand mai lat si mai lung (eventual si vreo adaugire oblica pentru sprijun si soliditate? ... oricum o poza face cat 100 de explicatii ...

Partea cu prea solid eu nu o sa o inteleg. e ca si cum as spune ca e prea bine facut.... pentru mine face sens sa le faci mai "subrede" doar daca din cand in cand persoanei respective ii place sa repare/refaca cate ceva. Suportul de scaun a lui Radu e facut sa tina pe oricine si indiferent de conditii (doar sa isi aleaga si scaunul pe masura..  :D )

valyxman

Multumesc "duhului din sticla" care a deschis si mutat intrebarea legata de consola pe un topic separat.

valyxman

Mai pun si eu cateva foto cu cateva variante de console care-mi surad, poate se incumeta cineva sa zica, ca se pricepe el.
Varianta cu reglare si pe inaltime e chiar utila si in cazul prelatei de stationare...

dany

de asta ce zici?o am in ''batatura''!

valyxman

V-am trimis un PM ledat de detalii.
De altfel mie mi-a plăcut... Aluminiu sau inox?

dany

inox.picior reglabil de la 40 la 60cm[pt. copastie sistemul de prindere].Arata f. bine.

valyxman

In acest weekend am reusit si mi-am facut cu ajutorul unui coleg de munca suport pentru motor. Eu am participat cu teava si accesoriile iar el cu sudura. Din una in alta incepe sa se laude cu aparatul lui care sudeaza de toate... printre care si aluminiu.
Revelatia a venit astazi cand am hotarat ca postul de conducere il voi face tot cu el din aluminiu teava patrata sau rectangulara. Probabil nu o sa fie cea mai estetica poveste dar stiu sigur ca va fi trainica.
Pentru Dl Dany:
Scuze de balbaiala si de faptul ca v-am facut sa tastati inutil.

valyxman

Asta e suportul motor 100 Ron materiale ... Manopera e in natura ... Primi doi baboi ce merita cantariti. E din teava tectang 6x4 2 mm grosime.