Barci cu dublu fund spumat

Creat de siad, Noiembrie 02, 2017, 01:33:18 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pado

Vali a spus : "siad:Fereste-te de barcile cu spuma in santina. E valabil pentru toata lumea."
Pai si cum ne dam seama daca o barca are spuma hidrofila in spatiul ala generat de dublu fund? Ca doar nu o sa mergem cu ea la cantar :) Daca nu esti constructor de barci, sa "citesti" cum e facuta barca si in ce stare e doar privind-o, e imposibil sa intuiesti defectele ei. Noi toti ceilalti decidem mai putin rational si de prea multe ori devenim entuziasti cand strangem banii si vedem barca mult visata! O cumparam, ne invitam prietenii s-o vada, incingem gratarul s-o udam, apoi dupa un timp cand vezi ca nu e ceea ce credeai ca e, te scarpini in cap si exclami "baga-mi-as!"
Asa am patit si eu...

bbl81

Citat din: pado din Noiembrie 03, 2017, 10:06:40 AM
Vali a spus : "siad:Fereste-te de barcile cu spuma in santina. E valabil pentru toata lumea."
Pai si cum ne dam seama daca o barca are spuma hidrofila in spatiul ala generat de dublu fund? Ca doar nu o sa mergem cu ea la cantar :) Daca nu esti constructor de barci, sa "citesti" cum e facuta barca si in ce stare e doar privind-o, e imposibil sa intuiesti defectele ei. Noi toti ceilalti decidem mai putin rational si de prea multe ori devenim entuziasti cand strangem banii si vedem barca mult visata! O cumparam, ne invitam prietenii s-o vada, incingem gratarul s-o udam, apoi dupa un timp cand vezi ca nu e ceea ce credeai ca e, te scarpini in cap si exclami "baga-mi-as!"
Asa am patit si eu...

@Pado, iti dau Like, asa am patit multi barcangii de pe acest forum. (me included)   :(
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

siad

Pado,sa stii ca eu nu sunt constructor de barci, dar problema cu fundul dublu umplut cu spuma am intuit-o datorita prietenilor cu barci Black Sea Fishing.Si ele au spuma, si baltacaie apa in ele dupa o perioada indelungata de folosinta.Nu mai spun de fibra dezlipita si umflata.

Mi-a spus cineva odata sa nu iau deciziile importante pe moment.Asa ca mi-am stapanit cu greu entuziasmul si am cerut ajutor pe forum, dar si la prieteni mai mult sau mai putin cunoscatoare.Balanta s-a inclinat conform asteptarilor in defavoarea barcutei dorite ( cu toate ca unu mic si rau urla inauntrul meu:Ce stiu astia de-si dau cu parerea?Invidiosi.Du-te si ia-o ca alta nu mai gasesti si cheltui banii! )   ;D ;D ;D

Alex1958

Eu as extinde blamul pentru toate barcile cu fund dublu pe care nu poti sa-l inspectezi frecvent.
Am mers odata cu una din astea si nu intelegeam de ce se comporta asa ciudat pe apa... apoi mi-am dat seama ca ducem cu mine vreo 5-6 galeti de apa care se mai si miscau prin fundul dublu dupa inclinatia barcii.
Elementele de infrastructura din lemn, chiar si protejate in fibra, sunt cele mai vulnerabile in cazul asta. Odata intrata apa in ele, prin cea mai mica fisura, putregaiu-i gata. Iar la o barca din 1974 care are apa in fundul dublu....hm.
Ca proprietar de cabinata ma risc sa-ti recomand s-o scoti din apa pe peridoc dupa fiecare folosire -bineinteles daca acest lucru este practic fezabil, si sa tii santina cat mai uscata, mai ales cand nu folosesti barca (peste iarna). A mea a fost utilizata in regimul asta si, desi e facuta in 1990, infastructura e intacta.
Mai cauta ca iarna-i lunga....

mariusm piesenoi111

Nu atiu cine ti-a spus tie ca BlackSea Fishing ate spuma intre corpuri.
Nu are.

siad

Citat din: mariusm piesenoi111 din Noiembrie 03, 2017, 01:09:42 PM
Nu atiu cine ti-a spus tie ca BlackSea Fishing ate spuma intre corpuri.
Nu are.

:o
Probabil cei de la Pronautica au scos model mai nou fara spuma...nu zic nu.
Dar in pozele de pe site de la ei se vede ca nu au dop de scurgere sub linia de plutire.Plus ca in Black Sea-urile pe care le stiu eu, si carora le flambeaza podeaua, ti-ar fi intrat piciorul prin ea fara sustinere din santina, la cat de subtire este fibra.

https://forum.capcompas.ro/index.php?topic=488.0
Citeste primul post

Vali

Problema la barcile cu spuma in santina e ca nu avem nici o garantie ca spuma a fost hidrofuga, plus ca nu stim in ce stare e osatura de fund.

Daca nu ar fi avut spuma, apa adunata in santina s-ar fi eliminat periodic prin dop, iar osatura nu ar fi fost afectata la fel demult ca atunci cand sta permanent umeda, inglobata in spuma uda.

Cel mai rau e cand e vorba de o barca avand osatura de osb si spuma hidrofila injectata in santina. Osb-ul la osatura, oglinda, paiol etc este cancerul multor barci facute in Romania, Ungaria sau Bulgaria, si trebuie evitat cu orice pret.

Daca s-ar folosi pentru osatura un placaj rezistent la apa, ar fi altceva, dar in primul rand e bine de evitat spuma in santina, fiindca nu avem vreo garantie ca in timp nu se va imbiba cu apa si ne va ingreuna inutil barca.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

CatalinKta

Aveti idee daca,cumva Romcraft-ul in special 480-ul au spuma sau  nu?

siad

Am primit si poze de la interior.
Nu sunt elocvente dar oricum, nu justifica pretul....adica scaune de birou, cabina netapitata, masticul de la geamuri pus la repezeala, etc

pado

Siad, problema e ca si eu daca as fi in situatia ta eram la fel de confuz... Pe site-urile straine o barca din anii '70, cu silicon pus cu lopata la geamuri si scaune cu pompa de aer care se strica repede, peridoc si motor bun, fabricat relativ recent, cum e Honda ala, se vinde cu vreo 2800 euro, negociabil probabil pana pe la 2500. Cam toate barcile aduse in tara si de care e plin olx si alte site-uri de comert online, seamana cu asta pe care ne-ai prezentat-o tu. Nu stii ce "surprize" iti rezerva pe viitor o asemenea barca. Iar daca alegi sa faci eu efort financiar substantial si sa-ti iei o barca noua, de la unul dintre producatorii nostri, la fel nu stii la ce sa te astepti, daca merita banii ori ba. Spre ex, eu am analizat intr-o perioada perspectiva achizitionarii unui Forward 535 de la Spat GL, mi-a placut cum se tinea pe Dunare in alea 3 ore cat m-am aflat eu in ea, dar finisajele si alte amanunte lasau de dorit, erau mult in urma producatorilor din V. Am fost la salonul nautic, iar din ce am vazut acolo, mi-au placut o barca poloneza si inca una facuta de Fair Play Giurgiu. Aia de la Giurgiu era in privinta finisajelor la nivelul producatorilor premium. Stiu ca-i greu sa-ti gasesti o barca cinstita la banii platiti, dar colegul de mai sus a zis bine, iarna e lunga, fii chibzuit si nu lua decizii pripite.

CatalinKta

Citat din: CatalinKta din Noiembrie 03, 2017, 09:53:48 PM
Aveti idee daca,cumva Romcraft-ul in special 480-ul au spuma sau  nu?Chiar  Nu stie nimeni ?????

pado

Suna-i si intreaba, ca doar n-o sa te minta! E cel mai sigur asa, aceeasi barca de la acelasi producator, poate avea caracteristici diferite functie de anul in care a fost construita. Poate candva era cu fund dublu,acum poate s-a ales alta solutie constructiva. Cel mai bine e sa-i suni.

siad

Tin sa va anunt ca am tinut cont de toate parerile, drept urmare m-am orientat spre ceva fara spuma in santina.
Va multumesc pentru sfaturi pe aceasta cale.
Asta este barca pe care am achizitionat-o in final:

Haiduc

Sa o folosesti sanatos si sa ai cat mai multe iesiri

siad

Multumesc.
Mai am pana sa o folosesc.Trebuie sa-i iau si motor ca am cumparat-o fara.
Aseara am vrut sa dorm in ea   ;D