C&R in Delta Dunarii in 2018

Creat de tox, Noiembrie 03, 2017, 04:33:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

AdrianZUZ

Este mai rau de atat... braconierii se reprofilasera de ceva vreme pe servicii turistice, evident mai productive ... fara o parte din turisti o sa revina la monofilamente .... :-*

ionpescarul

Asa o fi si la eschimosi ,il pupa si ia o gura de zapada.
Inteleg la nemti si inca la cateva tari ,super dezvoltate ,dar noi nu putem sa ne cacam de   foame si eliberam tot pestele.Vom trai si vom vedea pe real ,ce se va intampla.

crysty

Cred ca in acest caz s-a urmat pilda aceluia care vroia incetarea consumului de oua de la gainile proprii deoarece se prejudicia colectarea de taxe si TVA aferente.
In acest caz, pestele nu se poate retine (cel prins) deoarece nu se poate aplica nici o taxa; pentru a veni cu peste din balta va trebui sa cumperi peste de la cherhana care a fost taxat, se plateste TVA pentru el samd. Foarte important sa pastrezi chitanta pentru a arata organului ca l-ai cumparat si nu l-ai pescuit altfel esti in afara legii.
Este aceeasi tratare a problemei dar care a scapat de sub lupa presei si pare ca va fi aplicata fara a fi observata de prea multi.
Interesant ar fi statutul pescuitului pe Chilia in zona concesionata deoarece acum ar trebui sa dispara taxele de pescuit ce se plateau; asta pentru ca generalizandu-se C&R, toata delta va deveni "protejata" impotriva sportivilor (unditarilor). Posibil vor incepe taxele de navigare in anumite arii care sunt deschise acum. Vom vedea. (posibila acea abordare cu GPS pe barca care inca nu este aplicata si care poate genera noi venituri pentru ei)
Sincer nu cred ca putem influienta nimic in acesta problema deoarece suntem prea putini barcagii/pescari in tara si chiar daca am fi mai multi, dupa metoda aplicata deja de alesi "cainii latra - ursul merge" se vor adopta toate cele.

Si se mai minunau de ce pleaca romanii din tara....

Alex1958

Pe zona concesionata -Chilia km 0-40 - in regulamentul de pescuit, pe care-l primesti de la concesionar si semnezi ca-l vei respecta, se specifica deja no kill. Asta, teoretic....
MM zice intr-un articol ca atunci cand te duci la schi nu pleci cu o bucata din teleschi acasa. As zice ca da, nu pleci cu teleschiul acasa, dar nici nu te uiti cum pleaca cu el acasa comercialii si familialii.
Pe mine chiar m-a inrait abordarea asta. De acuma sunt hotarat sa sun la 112 cand vad setca intre 7 Iunie si 30 septambrie si setci de monofilament in tot timpul.
Il urmaresc (acum si retroactiv- pe urmele lasate in mass media) pe MM de cand era ecologist si vicepresedinte la Salvati Delta -cand era favorabil renaturarii si tuna impotriva braconajului, cum a evoluat spre "Nalucile lui Dragnea" pe F&H, cum a devenit guvernator la ARBDD si a inceput cu "salvarea deltei trebuie sa tina cont de oamenii deltei si interesele lor", cum a incercat sa limiteze accesul barcilor cu motoare mari pe anumite zone si si-a luat-o-n freza de la locanici, renuntand la propunere si cum a culminat cu mizeria asta, tot in urma unor consultari.
Trista si penibila evolutie...., pacat de el!

Alex1958

Haiduc

Alex1958

In naivitatea mea am adresat o petitie pe acest subiect ARBDD-ului si am primit si raspunsul (pe care l-am editat in priviinta info personale).
N-am gasit studiul la care se face referinta pe net.
Ma abtin de la orice comentariu...

Haiduc

Bun da ,,halatul cat e halatul halatul" si totusi raspunsurile cine le da?ca de lamurit ne-a lemurit fleșca.

mariusbig

Ceva noutati cu ordinul pe 2018 ?
" Se interzice pescuitul comercial, recreativ si familial al stiucii intre 15 februarie-15 martie inclusiv. In perioada 07 aprilie – 05 iunie inclusiv,............."
In varianta de propunere , pana la urma se poate pescui la stiuca in perioada 16 martie - 6 aprilie ?????

Alex1958

Oficial nimic.
Dar pe Catavencii (nota bene Catavencii au dat doi guvernatori ai ARBDD(!!!!) iar principalul lor "scriitor" -Patric Andre de Hillerin este directorul ziarului local din Tulcea- deci se pare ca stiu ceva....) i se mai dau sanse lui MM.
http://www.catavencii.ro/avem-o-delta-cum-o-jefuim-episodul-3-suprimarea-pestelui/
Decamdata, raspoimaine ar fi trebuit sa inceapa prohibitia la stiuca.

mariusbig

" BREAKING NEWS: Stiuca se poate prinde in Delta numai daca se elibereaza! Astazi, propunerea ARBDD, sustinuta de Ministerului Mediului a fost insusita de ANPA si Ministerului Agriculturii si s-a decis ca in 2018 stiuca se va elibera imediat dupa ce a fost prinsa. In plus setcile vor fi interzise pana in septembrie, iar pripoanele pentru totdeauna.
Stie cine ceva ???
A aparut ordinul ?

stefand600

Catavencii sunt pe faza! Din pacate asta este realitatea si in curand vom avea sute de specii de braconieri si 20 de specii protejate de lege.
Stefan D

Alex1958

Citat din: mariusbig din Februarie 13, 2018, 06:05:18 PM
" BREAKING NEWS: Stiuca se poate prinde in Delta numai daca se elibereaza! Astazi, propunerea ARBDD, sustinuta de Ministerului Mediului a fost insusita de ANPA si Ministerului Agriculturii si s-a decis ca in 2018 stiuca se va elibera imediat dupa ce a fost prinsa. In plus setcile vor fi interzise pana in septembrie, iar pripoanele pentru totdeauna.
Stie cine ceva ???
A aparut ordinul ?
Anuntul de mai sus a aparut pe site-ul expozitiei F&H. Nimic la ANPA sau ARBDD deocamdata....