diferenta motoare yamaha

Creat de sofinel65, Noiembrie 23, 2017, 03:59:15 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sofinel65

Salut ,  i mi poate spune si mie cineva care este diferenta dintre un yamaha de 8 cp. si unul de 9,9 cp. Am vazut ca are aceleasi specificatii tehnice , aceleasi kg. Sa fie diferenta numai din carburator ? Multumesc .
O barcă este o gaură în apă, înconjurată de fibră de sticlă, în care arunci bani ...

sofinel65

din ce am inteles eu , doar carburatorul este diferit , nu ?
O barcă este o gaură în apă, înconjurată de fibră de sticlă, în care arunci bani ...

peb5

Diferentele in carburator sunt reperele 10, 11 si 12 din al doilea link; posibil corpurile sa fie identice.
La carburatorul de 9.9 mai apar in stanga cateva repere in plus, si parte din ele contin cuvantul "starter".
Daca-ti este la indemana, schimba cele trei piese si vezi rezultatele.
Cea mai la usoara metoda este schimbarea carburatorului.

sofinel65

corsarul

Bună dimineața  !
Mi-ar fi de mare folos, dacă cineva dintre dvs. m-ar putea lamurii asupra unui aspect....!
Daca un motor de barca Yamaha 20 cp, 4t este identic ca proporții (gabarit-dimensiuni),cu unul de 25 cp, tot 4t...sa presupunem ca sunt fabricate după anul 2015.
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri  ! ;)

toni tl

Motoarele Yamaha 20 si 25 cp 4 timpi sunt ideentice pana in anul 2003 dupa care cele de 20 cp au fost fabricate cu o capacitate cilindrica mai mica 362 cm cubi iar cele de 25 au ramas la 498  si de aici apar diferente de gabarit .

peb5

Cum spune si Toni, a fost modificat motorul de 15 CP (323 cmc) prin adaugarea a cativa cmc si aducere pana spre 20 CP.
S-a mai discutat aici:
https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1468.15.html
Anul in care s-au schimbat modelele la Yamaha, a fost se pare 2006-2007; cel putin asa apare cand cauti o componenta de motor:
http://www.boats.net/parts/search/Yamaha/Outboard/parts.html

corsarul

Citat din: toni tl din Decembrie 04, 2017, 08:26:44 AM
Motoarele Yamaha 20 si 25 cp 4 timpi sunt ideentice pana in anul 2003 dupa care cele de 20 cp au fost fabricate cu o capacitate cilindrica mai mica 362 cm cubi iar cele de 25 au ramas la 498  si de aici apar diferente de gabarit .
Deci : sunt  mai mari ca gabarit cele de 25 cp...Am înțeles bine  ?
Mulțumesc  !

Vali

Citat din: corsarul din Decembrie 04, 2017, 08:57:07 AM
Deci : sunt  mai mari ca gabarit cele de 25 cp...Am înțeles bine  ?
Mulțumesc  !

Diferenta de gabarit e mare, si sare in ochi unui "organ" care se stie cu motoarele astea. Mai ales ca Yamaha sunt cele mai raspandite.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bluewave

off topic ... si chiar daca nu vede organu diferenta , ce faci daca la un control iti cere actele ... ii spui ca nu vede bine ce e scris pe hartie ...
inteleg ca diferenta e mare intre 20 si 25 ( ma refer la a fi inmatriculata sau nu ) , dar cred ca nu e de "joaca" cu acest lucru !
"No Whistling on Board"