Achizitie Black Sea Fishing 510

Creat de adypescar, Februarie 17, 2018, 02:04:19 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Stef2003

Salutare Adypescar,

Marti  20.03.2018  am plecat din Ploiesti de unul singur la Tulcea la Pronautica pe viscol,de pasiunea cere"mai multe" :), dupa 4 ore am ajuns la ei.Nu eream foarte consvins ce tip de consola doresc si am vrut sa vad la fata locului si sa discut fata in fata .Spre norocul  meu am gasit  in parcare barca Blacksea cu consola mare montata pe chesonul din mijloc ,a lui Marian de la Gigantfish .Am  putut sa o compar cu o o alta cu consola mica.Am fost invitat si in fabrica de  Costel Baciu sa  ma urc si sa vad in care ma simt mai bine.Decizia mea de cumparare a fost influentata de informatiile primite.Iata ce am decis:

1* Indiferent de dimensiunea consolei ea nu te apara de vant sa ploaie,deci consola  mica  nu ocupa spatiu f. mult si este in avantaj.
2*  Sa monteze consola central la 20cm spre spate fata de chesonul din mijloc.Am castigat si chesonul ca spatiu de depozitare  si canapea.O sa imi montez un scaun cu spatar  rabatabil pe canapeaua din spate sa stau bine cand conduc.
3* Am cerut sa suplimentar-contracost, sa introduca o teava din PVC   de la chesonul din mijloc pana la chesonul din spate la motor. Rezervorul va fi instalat in cheson(canapeaua) din mijloc .Prin aceasta teava doresc sa  introduc furtunul de alimentare cu benzina de la motor dar si un furtun de aprox. 30mm pentru drenajul apei in spate.O sa montez pompa de santina si o gura de preluarea a apei din partea din fata a barcii. 
4*Decizia de montarea a motorului nu am luat-o inca,cine,ce(am un motor de 40cp-4T).
Daca as fi cerut montarea consolei pe chesonul din mijloc as fi omorat tot spatiul de depozitare ,daca ceream consola mare pe chesonul din mijloc ar exista o solutie cu o usita de plastic montata vertical  pe cheson dar nu iti imagina ca il mai poti folosi la capacitate.
Sunt tare curios sa vad cum va iesi in final.
Daca doresti mai multe informatii ma poti suna.
0722619971

Alex1958

Salut,
Sfatul meu este sa montezi motorul la fabricantul barcii, mai ales daca este un trim manual (trebuie sa ai loc in lateral sa scoti cuiul de siguranta). Si eventualele ajustari ale oglinzii (sau gauri in oglinda pentru suruburi de prindere securizate) pentru pozitionarea corecta a motorului e bine sa fie facute tot de fabricant, astfel incat nu afecteze oglinda in timp.
S-o stapanesti sanatos si sa-ti aduca bucurii!

Stef2003

Alex1958,

Ca sa montezi un motor pe barca trebui sa ti cont de cateva  repere importante.
Lungimea cismei sa nu fie mai mare de 2-3 cm in comparatie cu oglinda.Motorul trebui centrat pe mijlocul oglinzii.
Sa reglezi cablurile  directie,acceleratie,sens cum trebui.
Sa folosesti suruburi tratate,de preferat inox 613 de 12mm.
Izolata prinderea in zona suruburilor cu un mastic  sau un silicon de calitate.
Oricum ma mai gandesc daca o sa  il duc la Pronautica la montaj,mi-ar placea sa il montez singur!
Multumesc pentru  sfat,dar tu ce barca ai?

Alex1958

Salut,
Acum mai am doar o cabinata Shetland 570 cu Honda 115CP.
In trecutul nu foarte indepartat am avut un Lotus (l-am vandut asta vara) cu motor de 25CP. Fostul lui proprietar (cel dinaintea mea) a trebuit sa faca un fel de canal in oglinda ca sa poata scoate/baga cuiul de reglaj al trimului.
Am avut si o lotca Bratesul cu motor de 8CP, mai demult.

Stef2003

Incerc sa imi imaginez de ce nu a putut sa scoata cuiul de la trim....Cuiul trebui sa fie  paralel cu oglinda,nu inteleg de ce  atingea oglinda!!?Posibil sa fi facut el ceva modificari la oglinda?Ce motor avea?

Alex1958

Yamaha de 25 CP. Uite o poza inainte sa racai marcajul fake cu 20CP.

adypescar

Citat din: Alex1958 din Martie 26, 2018, 09:54:53 AM
Yamaha de 25 CP. Uite o poza inainte sa racai marcajul fake cu 20CP.
Salut Alex, cea din poza nu este Lotus, nici o barca Lotus nu arata asa, mai degrabă seamănă cu un River 510.

Trimis de pe al meu E6653 folosind Tapatalk

Alex1958

Corect! E copie dupa Lotus.
Se numeste exact: "Barca de agrement 515" de la Santierul Buta & Co SA.

Stef2003

Am sunat la Pronautica si  cu durere in suflet am primit noul termen de livrare al barcii,se pare ca va fi gata pe 06.04.2018,intr-un caz fericit!!! :-X :-\
Sper sa o  construiasca cu simt de raspundere,sa fie solida  cu finisaje  de calitate,sa nu am probleme cu ea.
Oamenii au de lucru,sunt cautati si din cate am intrebat utilizatorii de Blacksea510 am auzit  ca sunt foarte  bune.
Imediat ce o sa o iau barca  o sa postez cateva poze.
Pe curand,

adypescar

Citat din: Stef2003 din Martie 29, 2018, 10:25:12 PM
Am sunat la Pronautica si  cu durere in suflet am primit noul termen de livrare al barcii,se pare ca va fi gata pe 06.04.2018,intr-un caz fericit!!! :-X :-\
Sper sa o  construiasca cu simt de raspundere,sa fie solida  cu finisaje  de calitate,sa nu am probleme cu ea.
Oamenii au de lucru,sunt cautati si din cate am intrebat utilizatorii de Blacksea510 am auzit  ca sunt foarte  bune.
Imediat ce o sa o iau barca  o sa postez cateva poze.
Pe curand,
Salut, mâine merg la Tulcea sa discut optionalele și cred ca o sa îți vad barca înaintea ta :).  Acum ce mai contează câteva zile la  termenul de livrare, important este ca o sa avem bărcile pregatite când se va termina prohibiția, eu cred ca o sa o ridic la finalul lui Aprilie.
Cum și vorba "un om gospodar își face iarna car și vara sanie"

Stef2003

Salutare,

Te rog spune-mi daca ai vazut si "barca mea"..ar trebui sa fie verde  pe exterior si bej pe interior... cu  consola mica in partea din spatele chesonului din mijloc......Astept vesti de la tine cu nerabdare :)

adypescar

Salutare, gata am fost la Tulcea și treaba este buna....
Da am văzut și barca ta și este aproape gata, consola era montata cred ca mai trebuia montat doar cablul de guvernare și caseta cu volanul..

Si am și informații cu modificările făcute la noua matrita, a prelungit nu știu ce la chila sa nu mai stropească în marș, ghepengul de la compatimentul din prova este făcut pe marginea banchetei fata de cel dinainte care era nu stiu cum, a făcut loc pentru strapazane și în fata și încă câteva minore, lungimea si lățimea a rămas aceeași ca trebuia reomologata dacă umbla acolo.

adypescar

Citat din: adypescar din Martie 30, 2018, 10:10:19 PM
Salutare, gata am fost la Tulcea și treaba este buna....
Da am văzut și barca ta și este aproape gata, consola era montata cred ca mai trebuia montat doar cablul de guvernare și caseta cu volanul..

Si am și informații cu modificările făcute la noua matrita, a prelungit nu știu ce la chila sa nu mai stropească în marș, ghepengul de la compatimentul din prova este făcut pe marginea banchetei fata de cel dinainte care era nu stiu cum, a făcut loc pentru strapazane și în fata și încă câteva minore, lungimea si lățimea a rămas aceeași ca trebuia reomologata dacă umbla acolo.

Și încă ceva,  tocmai bine cu locul de strapazane ca am găsit si soluția sa punem mana curentă la barca :-) altfel nu mergea...

Stef2003

Multumesc Adypescar,  ;D :D

I-ai intrebat cand o sa fie gata si barca mea? ::)

Unde vrei sa pui mana curenta?

adypescar

Mana curentă o pun de pe locurile de strapazane pana în fata respectiv în spatele bărci.