Achizitie Black Sea Fishing 510

Creat de adypescar, Februarie 17, 2018, 02:04:19 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adypescar

Buna ziua, doresc sa achizitionez o ambarcatiune Black Sea Fishingt 510 , am pret am date tehnice am toate date pentru a putea lansa comanda, darrr, daca sunteti posesori de o ambarcatiune Black Sea poate imi impartasiti si mie parerile voastre. Gurile rele (sau nu...) spun ca fiind dublu fund umplut cu spuma, daca apare o fisura risca sa intre apa si sa se imbibibe spuma cu apa si de aici aparand diverse probleme....
Ma mai intereseaza si comportamentul cu un motor de 30hp
Multumesc anticipat.

mariusbig

Scuze. Ma gandeam la romcraft 510.
Colegul de forum mariuspiesenoi are/avea un blacksea cu un etec de 30cp.
Cauta postarile lui.

adypescar

Salut, dar ce Black sea fishing 510 la 3600 euro? eu am oferta cu 2240 euro cu consola mare.
Știu cum merge ca o urmăresc de mult, dar știu cum merge cu 40hp, eu am deja un motor de 30 hp, pe un Lotus major, și vreau sa îl folosesc pe acela.
Sunt pe cale sa lansez comanda dar intre timp au apărut câteva semne de întrebare vis a vis de spuma din dublu fund, am spus și mai sus, umblau zvonuri ca încarcă golurile cu spuma poliuretanica normală care se imbiba cu apa și devine ff grea.. În mod normal în construcția de ambarcațiuni se folosește o spuma speciala care nu reține apa mai mult de 2 procente.
Încercăm sa aflu dacă cineva care folosește o asemenea ambarcațiune dacă a pățit sau a sesizat sau știe de aceasta problema.
Aștept și alte păreri și sugesti.
Mulțumesc.

Trimis de pe al meu E6653 folosind Tapatalk

Betto

Parerea mea personala este ca, barca Black Sea Fishing 510, nu este o barca pentru motoare 30-40 hp, (desi nu spune nimeni ca sunt interzise). Nu sunt barci pentru croaziera. Pentru astfel de motoare este de preferat barci cu un unghi de stelaj mai mare. Aceste barci de glisare ar fi de preferat pentru motoare pana in 15-20 hp, prin forma sa, intrand usor in glisare, aducandu-si aportul la economie de combustibil. Dezavantajul mare il are cand bate valurile in conditii de vant. Nici nu vreau sa ma gandesc ce ar insemna sa accelerezi pe valuri cu un motor de 40 hp!. De fisuri sa intre apa la dublu fund nu cred ca asa s-ar pune problema, ci datorita diferentei de temperatura interior-exterior al barcii, nefunctionabilitatea barierei termice, sau functionabilitatea defectuoasa, ar putea aparea apa, datorita efectului de condens. Folosirea unor guri de vizitare si uscare ar remedia partial problema. De asemenea multi producatori baga umplutura la dublu fund polistiren expandat(datorita costului redus), care in timp inhiba, devine absorbant de apa. Nu cred ca este spuma speciala si spuma poliuretanica normala. Daca ar fi spuma polioretanica ar fi bine, dar cred ca este vorba de folosire de polistiren expandat. Ce spune producatorul nu trebuie sa credem niciodata 100% pentru ca de asta exista marketing. Cine-si taie barca sa vada de are la dublu fund bagat, ar putea spune ce are. Ultima barca de acest fel (SH) care am vazut-o in vanzare recent pe site-ul specializat in vanzari sa vandut in mai putin de 10 ore de la aparitia anuntului cu 1000 euro. Cu toate ca este o barca preferata de mine, niciodata nu as da atatia bani, (ma refer la una noua). Altcineva, la fel a pus o aceeasi barca in vanzare, dar interesant mi sa parut faptul ca era comanda speciala facuta fara dublul fund, fiind cu mult mai usoara. (si care sa vandut la fel de repede). Referitor la pret, cred ca ar putea diferi foarte mult in functie de sezon si de numarul de comenzi in asteptare. Repet, e doar o parere personala!.

iulian_cioclin

Nu prea inteleg de ce se insista atat de mult sa se umple dublufund cu spuma. Daca se folosesc varange suficiente se poate lasa dublufund gol. Nu se poate solicita acest lucru si celor de la Blacksea?

toni tl

Inainte de a cumpara barca care o am acum am avut intentia de a cumpara o Black Sea Fishing SH. Am facut cateva plimbari cu barca unui prieten.  Aveam si am o parere buna despre ea. Merge foarte bine cu motoare de la 20 cp in sus. Motivul care m-a facut sa nu cumpar barca pe care pusesem ochii era greutatea. Era o barca foarte grea care probabil avea apa in dublufund. Stand de vorba cu cineva din conducerea firmei care o construieste am afat ca modelele mai vechi au spuma in dublufund iar cele noi au un fel de fagure si sunt un pic mai groase la fibra. Zilele trecute am rasturnat o barca pe uscat pentru iernat si pot sa zic ca nu are mai mult de 130 kg. Barca fiind din anul 2007. Parerea mea este ca Black Sea Fishing 510 este o barca destul de bine compartimentata si cu un motor de 30 - 40 cp si 4 persoane pentru drumuri lungi este perfecta.

adypescar

Citat din: iulian_cioclin din Februarie 18, 2018, 11:32:36 AM
Nu prea inteleg de ce se insista atat de mult sa se umple dublufund cu spuma. Daca se folosesc varange suficiente se poate lasa dublufund gol. Nu se poate solicita acest lucru si celor de la Blacksea?

pai nu stiu daca insista clientul sa puna spuna in dublu fund, cred ca tinea de procesul de fabricatie. intre timp am discutat aceasta problema cu producatorul si am inteles ca de o vreme nu mai pune spuma in dublu fund ci folosesc nu stiu ce adeziv epoxidic il pun sub forma de mamaligi,  in felul asta condensul sau apa ajunsa accidental poate fi scursa prin nu stiu ce orificii, nu am inteles foarte bine.... cum o sa aflu mai multe o sa revin cu detalii.
cu toate ca nu am aflat mai multe detali de cum se misca ambarcatiunea cu motorul de 30 hp m-am cam hotarat sa o comand.

toni tl

Cu Yamaha 25 cp 4 timpi din 2013 cu 2 persoane si cateva scule pentru stiucareala  pe Dunarea Veche de la Murighiol la Uzlina mergea cu 42 km/h in amonte la 80%din capacitatea motorului.

adypescar

Citat din: toni tl din Februarie 19, 2018, 07:52:33 PM
Cu Yamaha 25 cp 4 timpi din 2013 cu 2 persoane si cateva scule pentru stiucareala  pe Dunarea Veche de la Murighiol la Uzlina mergea cu 42 km/h in amonte la 80%din capacitatea motorului.
Multumesc

bradutzu

Citat din: iulian_cioclin din Februarie 18, 2018, 11:32:36 AM
Cred ca este mai mult o chestiune de siguranta. in cazul unui impact cand se sparge fundul, se poate continua deplasarea fara ca dublufund sa se inunde!
Cel putin asta era prezentarea facuta de un producator la un moment dat.....
Sa auzim numai de bine!

mariusm piesenoi111

A propos de impact cu BlackSea Fishing 510 am luat niște pomi tăiați puțin sub luciul apei pe breteaua din Sontea spre Dunărea mare si efectiv am simțit cum se muleaza tot tribordul sub picioarele mele ,mi-a ridicat piciorul de pe loc.
Puteam să jur că e praf pe toată partea.
Surpriza......nici zgâriată nu era
Trageți voi concluziile.
Eu o iubesc mai mult din ziua aia .

mariusm piesenoi111

Si chiar daca pățește vreo zgârietură cei de la Pronautica mi-au trimis la București când am avut nevoie un kit complet de reparat zgârieturi(gelcoat parafina etc)
Super servicii si post vanzare

crysty

Am vazut o multime de Black Sea fishing prin delta si am vazut cum merg - impecabil. Poate ca singura lor problema ar fi la valuri ca stropeste, altfel sunt stabile, au si viteza in functie de motorizari. Penstru pescuit sunt perfecte ca si raport pret calitate. Ar trebui sa mai iei in consideratie ceva pentru vreme rea sau minim  un biminitop. Daca citesti pe forum vei gasi multe materiale pentru a inchide total sau partial (bimini) barca.
Felicitari pentru ce ai/urmeaza sa achizitionezi si sa ne intalnim pe ape.

adypescar

Citat din: crysty din Februarie 24, 2018, 12:08:54 PM
Am vazut o multime de Black Sea fishing prin delta si am vazut cum merg - impecabil. Poate ca singura lor problema ar fi la valuri ca stropeste, altfel sunt stabile, au si viteza in functie de motorizari. Penstru pescuit sunt perfecte ca si raport pret calitate. Ar trebui sa mai iei in consideratie ceva pentru vreme rea sau minim  un biminitop. Daca citesti pe forum vei gasi multe materiale pentru a inchide total sau partial (bimini) barca.
Felicitari pentru ce ai/urmeaza sa achizitionezi si sa ne intalnim pe ape.
Mulțumesc pentru sfaturi, Luni urmează sa dau avansul. Da cam nasol cu stropitul,  asta este unul din motive pentru care acum 6 7 ani am schimbat o laguna 480 cu un Lotus major, ma gândesc și aper ca nu va stropi mai rău ca o laguna 480, Lotus sta bine la capitolul acesta... Bimini, am unul simplu pe care îl voi lua de pe Lotus, iar pentru vreme rea și frig am o barca potrivita, dar o sa ma gândesc și la o închidere completa pentru Black sea, pentru ca este mult mai comod și mai ușor cu o barca mai micuta, te închizi în ea și treaba i bună. Merci încă o data.

Trimis de pe al meu E6653 folosind Tapatalk

toni tl

Daca mai ai in barca una sau doua persoane la Black Sea Fishing 510 trebuie sa le asezi pe compartimentul din mijloc si atunci nu mai stropeste. Daca pui greutate in prova stropeste tare. Cu cat viteza este mai mare cu atat stropitul dispare. Sper ca pe la mijlocul lunii martie sa pot da mai multe detalii pentru ca sunt pe cale sa achizitionez si eu aceiasi barca pe care vreau sa pun si eu un motor de 30 cp