1973 Marina 16' (Inter 500)

Creat de tox, Septembrie 24, 2018, 11:00:58 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Eu m-am gandit ca la 16 picioare, adica aproape 5 metri, barca nu are cum sa fie excesiv de grea, mai ales ca se vede in poze ca s-a dat jos tot de pe ea. Din experienta mea vizavi de motorizare, pe cat am vazut sau mers pe barci similare, cam pe acolo e compromisul optim si pentru dinamica buna, si pentru exploatare economica.

La fel, fiind pe carburatie m-am gandit ca nu depinzi prea mult de service-uri etc. Eu nu am motoare mari de barca (cel mai mare e de 25 cai / 2T), dar am avut motociclete in 4 cilindri pe carburatie, si stiu cat de bine e sa fii self-sufficient.

Si eu sunt fan exclusiv 2T cand e vorba de glisare, dar la un 60 de cai diferenta de consum fata de 4T se simte binisor. Din cauza asta, si din cauza de trim, cred ca motorul actual in 4T e alegerea optima. La o adica, pentru 2T s-ar putea construi un jack plate cu trim, folosind un trim dezafectat, dar deja e bataie de cap cu rezultate nesigure. Asa ca mai bine ce-i in mana nu-i minciuna :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

tox

Cand am pus motorul de proba mi-am dat seama ca echea nu are spatiu din constructie si nu puteam vira, a avut un alt sistem de gurvernare.
Am masurat cam pe unde vine si am facut un interior din fibra pe un borcan, I-am dat si un pic de panta ca sa nu imi ramana apa pe acolo, urmeaza sa o si finisez ulterior.

tox

Am pregatit si pozitionat scara, alimentarea rezervorului si am gaurit evacuarea santinei. M-am apucat de lipit bucata taiata:). Urmeaza finisare, gaurire prindere motor si vopsire. Sper sa mai prind ceva zile calde.

tox

Intre timp ma uit trist la micutul meu care zace de 1 an plin de praf. Poate anul urmator va vedea iar apa pe o barcuta din lemn.