1973 Marina 16' (Inter 500)

Creat de tox, Septembrie 24, 2018, 11:00:58 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tox

Salutare,

Azi se implineste 1 an de cand am achizitionat o Marina 16 facuta de Marina Boats Ltd UK in 1973. M-am gandit sa postez evolutia proiectului, cu bune si cu rele, in speranta ca voi finaliza curand si ambarcatiunea va reusi sa atinga apa anul acesta (macar la o proba pe Snagov).

Ma jos este momentul cand a aterizat in curte anul trecut.

tox

Am inceput cu o curatare in mare sa vad ce descopar, oglinda vazuta din interior arata destul de bine dar m-am apucat sa tai sa vad "minunea". Ce am gasit vedeti mai jos.

tox

Am indepartat tot lemnul putrezit  de la oglinda si am trecut la partea distractiva, pentru a avea acces total la oglinda am ales sa tai "oala" din spate in locul desfacerii corpurilor care sunt prinse in nituri si la interior cu fibra (cineva s-a distrat pe acolo).
M-am apucat de sablon deoarece nu mai aveam mai nimic din oglinda veche.

tox

Am facut sablonul, l-am probat si am trecut la lucruri mai serioase :), au sosit si placajele , le-am taiat si a rezultat una bucata oglinda noua. Acum trebuia sa incep cu epoxy.

tox

Am probat jucaria... totul bine si frumos si m-am apucat de lipit.  Rezultat oglinda noua :)

Vali

Foarte bine lucrat tox, multumim pentru detalii. Eu totusi as fi mers cu oglinda de placaj pe toata inaltimea, adica si zonele laterale mai inalte. In felul asta efortul motorului se transmite si in zona copastiei.

Oricum e bine, acum ramane de lipit oglinda de placaj la interiorul barcii. Eu folosesc epoxy amestecat cu rumegus fin, pana ajunge ca o "marmelada" mai fluida. Dupa lipirea oglinzii si chituirea rosturilor, e buna si o tesatura de fibra cu epoxy pe toata suprafata oglinzii de placaj, care tesatura face si legatura cu fibra barcii.

Mult succes in continuare. Se vede ca esti priceput, asa ca sigur va iesi ceva frumos.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

tox

Salut Vali,

Multumesc mult pentru apreciere, si eu m-am gandit la acest lucru dar am zis sa raman pe original. In partea laterala sus o sa am scara si ceva ocheti de prindere si am vrut sa ii separ de oglinda ( nu am vrut prea multe gauri comune cu oglinda).
La fel am folosit si eu marmelada mai fluida la lipirea placajului.

Incerc sa povestesc cat mai pe scurt tot ce am facut intr-un an intreg, in acest moment am ajuns la montarea banchetelor in cabina si sper in 3-4 saptamani sa o pun pe apa.

tox

Dupa ce I-am facut si drenajul de jos, uite asa m-a apucat intr-o noapte cand nu am avut somn  sa lipesc oglinda....am si reusit :)
Am "asigurat-o" la final cu 2 bucati petrecute de biax de 450 care se vor vedea in pozele viitoare cand ajungem la stringheri.

tox

Am continuat cu marmelada la stringheri de mi-a iesit pe nas :), lungimi mai mari decat placa standard asa ca mai multe lipituri......mai trebuia sa iasa si drepti.
Si dai cu unghiuri, slefuieli, scurgeri etc. capana la urma sa vad ca a iesit o pereche de schiuri.

tox

Nu vreau sa va plictisesc cu schiurile desi aceasta parte a fost cea mai grea, masurat de 50 de ori si taiat o data.
Am reusit intr-un final sa razbesc, am dat o semnatura pe oglinda si am trecut mai departe.

tox

Multa slefuiala, biax, epoxy bla bla 3 saptamani... au aparut si traversele (daca am gresit denumirea imi cer scuze de pe acum, fiecare element constructiv are si porecla deja :))

scm_ro

Bravo, toata admiratia. Mie orice as lucra din lemn imi iese stramb.

tox

tox

Intre timp, cu ajutorul unui prieten, decapantul si instructiunile D-nei Lacramioara au fost curatate cele 3 straturi (rosu, albastru verde) consecutive de vopsea veche (adica foarte veche:))

Surpriza a fost ca am descoperit doar cateva puncte (moneda de 10 bani) unde gelcoat-ul era sarit dar fibra intacta, probabil ceva aer din constructie, cel putin asa arata.

La partea aceasta vom reveni mai tarziu, vreau sa mentin ordinea lucrarilor :)

tox

Am ajuns si la partea de care vorbea Vali, sper sa fi fost alegerea potrivita sa separ oglinda de aceste intarituri care vor sustine diverse accesorii. Am lipit intariturile  si le-am imbracat in tesatura cu ceva chinuiala.

Lemnul oglinzii a fost imbracat total cu tesatura si biax, accesul in partea de sus la aceste intarituri fiind aproape imposibil.