Solutii ptr transportul barcii pneumatice + motor

Creat de bobinuta, Iunie 27, 2018, 02:08:36 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bobinuta

Salutare !
Sunt nou pe forum si de asemenea, in pasiunea navigatiei. Pentru vacanta din August, voi imprumuta de la un amic o gonflabila + motor de 5CP, dar am o problema... care o sa va faca sa zambiti cu ingaduinta. Totusi, o voi supune atentiei voastre, cerandu-va orice sfat care mi-ar putea fi util.

Ca sa transport gonflabila si motorul, voi avea nevoie de o remorca. Nu cred ca are sens sa cheltuiesc bani pe un peridoc. Un prieten pescar mi-a recomandat o remorca mica pentru ATV. Am cautat, dar nu am gasit decat la preturi foarte mari. Am mai gasit unele remorci de tip motocultor, dar aratau cam ostenite. Daca aveti cunostiinta de ceva site-uri cu oferte de remorci second-hand, sau alte surse de unde sa pot cumpara una la un pret decent pentru ceea ce am eu nevoie, v-as multumi foarte mult !

A doua problema... barca e maricica, are 3.3m. Daca as sta la o pensiune, ar fi mai simplu, dar anul asta o sa stau la un hotel din Mamaia. N-am nici cea mai vaga idee de cum as putea proceda cu barca, motorul si remorca :))
Am inteles azi dimineata de la Capitanie ca barca o pot umfla pe tarm si s-o lansez la apa fie de pe un culoar dedicat agrementului, fie mai discret, dintr-o zona de plaja fara turisti in apa. OK... o lansez la apa, o folosesc, dar unde as putea s-o las peste noapte ?! Daca ar fi sa o dezumflu zilnic, nu e un sport la care as vrea sa ma gandesc !
M-am gandit ca as putea incerca s-o las in portul Tomis, dar am inteles ca taxele sunt mari.
O alta varianta la care m-am gandit, poate sa apelez la vreo asociatie sportiva din zona, s-o las la ei pe apa, dar oare cata incredere as putea avea intr-o astfel de formula? Banuiesc ca ar trebui sa retrag motorul, dar si pe ala, unde sa-l tin ? In portbagaj ?! E neprotejat... il poate fura oricand oricine din masina. La hotel n-am unde, nu ai cu cine discuta ...
Remorca - la fel... unde naiba s-o parchez si cum s-o asigur ?! N-am mai avut vreodata remorca. Banuiesc ca o poate fura si pe asta oricine, foarte usor... Cred ca ar trebui legata de ceva, dar n-am idee cu ce anume. Cordoane de asigurare ca cele de bicicleta, lanturi, sau ce naiba sa folosesc ?!
O idee ar fi sa apelez la bunavointa unui pescar pe care l-am cunoscut anul trecut in Mamaia Sat si sa las peste noapte barca+motor+remorca la el in curte... dar asta ar fi cel mai frumos scenariu - din pacate ar trebui sa fac naveta zilnic, sa ma duc dimineata sa iau remorca+restul, sa revin in Mamaia, sa transport barca la mal, etc.

N-am alte scenarii / idei. Daca voi aveti vreo sugestie, sunt pe receptie!

Cu multumiri anticipate,
Bob
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

sixone

Huh.. Te stresezi prea mult   :)
3.3M e o barca mica si usoara, parerea mea e ca o poti transporta lejer pe masina desumflata intr-o cutie d-aia de plafon, podeaua banuiesc ca e din 3 bucati, intra usor in portbagaj iar motorul de 5CP e si el mic, la fel. Asta la transport.
Iar ca s-o tii acolo, la fel, eu as tine-o pe masina, o legi de bare cu un antifurt ceva (de regula pe oglinda trebuie sa aiba un ochet/brida ceva - daca nu are ii montezi, oricum e bine sa legi motorul de el).
Daca nu vrei sa faci asta ar mai fi solutia sa o desumfli partial si sa o bagi in masina (nu ii scoti podeaua), la 3.3m desumflata fara baloanele care ies in spatele oglinzii se face mica (depinde ce masina ai - daca e break intra sigur), iar pt umflat se gasesc niste pompe cu acumulatori la decathlon, o umfli la loc in cateva minute fara efort. Tot in decathlon vezi ca gasesti niste roti de transport pt caiac, sunt foarte utile, sa nu cari barca + motorul din parcare pana la mare in brate si inapoi in fiecare zi.
Crezi ca se sinchiseste cineva sa-ti fure pneumatica din masina?  :o
Daca tot ai carlig de remorcare, si ai si suport de biciclete la fel o poti transporta desumflata acolo, eu am mers 2-3 ani cu o barca de 4m asa la o autorulota.
Ar mai fi o idee sa vorbesti cu cineva de la o terasa de pe plaja (daca sunt) si s-o depozitezi la ei cateva zile.

bobinuta

Salut si multumesc frumos pentru raspuns !
Voi comenta printre randurile tale...
Citat din: sixone din Iunie 27, 2018, 10:09:37 AM
Huh.. Te stresezi prea mult   :)
Posibil. Dar pentru ca nu am habar cum stau lucrurile :))
Citat3.3M e o barca mica si usoara, parerea mea e ca o poti transporta lejer pe masina desumflata intr-o cutie d-aia de plafon, podeaua banuiesc ca e din 3 bucati, intra usor in portbagaj iar motorul de 5CP e si el mic, la fel. Asta la transport.
Intentionez sa iau un ELLING Pilot PL340K. Nu am bani de Zodiac  8) Specificatiile producatorului rus (https://ellingboat.com/kilevaya-seria/pl340.html) spun ca impachetata, ar avea dimensiunile 135x35x60cm si o masa totala de 60Kg.
Masina e un Logan 1.6MPI, iar in portbagaj am roata de rezerva scoasa din suport si asezata in stanga (ptr ca in suportul sau, am rezervorul instalatiei de GPL). Nu cred ca am spatiu suficient pentru geanta care contine barca. Poate, pentru podea - desi nu ii cunosc exact dimensiunile (desi cred ca le pot deduce cu aproximatie). Barca in sine, cred ca ai dreptate, fara podea cred ca o pot transporta pe portbagajul de sus (am niste bare de metal, pe care inca nu le-am montat pe masina - dar cred ca va trebui sa adaug si ceva transversal peste ele).
Cu motorul in schimb, s-ar putea sa raman fara spatiu in portbagaj. Nu am deloc idee asupra dimensiunilor unui motor de barca; eu tintesc spre unul in 2 timpi 5CP, ptr ca am inteles ca e mai iefin si ca are o masa mai mica.
CitatIar ca s-o tii acolo, la fel, eu as tine-o pe masina, o legi de bare cu un antifurt ceva (de regula pe oglinda trebuie sa aiba un ochet/brida ceva - daca nu are ii montezi, oricum e bine sa legi motorul de el).
In Mamaia? Nesupravegheata si neasigurata ?! 
CitatDaca nu vrei sa faci asta ar mai fi solutia sa o desumfli partial si sa o bagi in masina (nu ii scoti podeaua), la 3.3m desumflata fara baloanele care ies in spatele oglinzii se face mica (depinde ce masina ai - daca e break intra sigur)
Mmmmm... De ce sa nu-i scot podeaua? E dificil de introdus la loc?
Citatiar pt umflat se gasesc niste pompe cu acumulatori la decathlon, o umfli la loc in cateva minute fara efort. Tot in decathlon vezi ca gasesti niste roti de transport pt caiac, sunt foarte utile, sa nu cari barca + motorul din parcare pana la mare in brate si inapoi in fiecare zi.
Foarte interesant ce zici. O sa iti cer telefonul pe PM, daca esti de acord sa te sun, sa discutam mai eficient pe voce. Multumesc !
CitatCrezi ca se sinchiseste cineva sa-ti fure pneumatica din masina?
Ma astept la orice. Si tin la banii mei, mai ales ca pentru barca, motor si ce va mai fi necesar, trebuie sa fac un credit...
CitatDaca tot ai carlig de remorcare, si ai si suport de biciclete la fel o poti transporta desumflata acolo, eu am mers 2-3 ani cu o barca de 4m asa la o autorulota.
Inca nu am carlig, dar intentionez sa cumpar. Asa ca daca putem vorbi la telefon, mi-ar prinde tare bine !
CitatAr mai fi o idee sa vorbesti cu cineva de la o terasa de pe plaja (daca sunt) si s-o depozitezi la ei cateva zile.
Da, m-am gandit, dar nu am incredere, mi se par cam iresponsabili. Pot sa le platesc serviciul, dar cine imi garanteaza ca nu-mi spun peste cateva zile ca au fost atacati peste noapte si ca printre altele, a fost furata si barca mea ?! Lumea e in stare de orice. Aici e de discutat...

Cu multumiri,
Bob
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

pelicanul

Pe plaja exista terase, sezlonguri, posturi de salvamar, puncte de inchiriat skyjet-uri, etc. Toate au paza pe timpul noptii. In prima zi te duci in curte la pescarul din Mamaia Sat si apoi vorbesti cu unul din paznicii de pe plaja. Imposibil sa nu te lipesti de careva.

Mai exista debarcaderul "La Scoica" pe lacul Siutghiol, costa 10 -15 euro pe zi, dar e tot in zona Mamaia Sat si nu e la mare. Pe lac mai exista citeva debarcadere si in Mamaia, dar in general pretul e destul de piperat, mai mare decit in Tomis. Eu nu as neglija lacul ca optiune pentru plimbare, merita o explorare de citeva zile.

Portul Tomis e si mai departe de Mamaia si costa vreo 7 - 8 euro pe zi. Plus TVA!  ;D

Mai exista doua puncte pescaresti la mare, unul la Pescarie in zona hotel Parc - hotel Malibu si celalalt in zona Tabara Navodari, dar cred ca sint prea departe pentru tine si oricum pescarii nu cred ca se incurca cu o barcuta de cauciuc.  ;)

bobinuta

Citat din: pelicanul din Iunie 27, 2018, 04:58:34 PM
Pe plaja exista terase, sezlonguri, posturi de salvamar, puncte de inchiriat skyjet-uri, etc. Toate au paza pe timpul noptii. In prima zi te duci in curte la pescarul din Mamaia Sat si apoi vorbesti cu unul din paznicii de pe plaja. Imposibil sa nu te lipesti de careva.
Sincer, m-am gandit la o varianta asemanatoare; singura diferenta e ca in cazul meu, am o problema de incredere. Nu stiu in ce oras locuiesti, dar aici in Bucuresti, te poti astepta la orice din partea pungasilor. La serviciu, doi colegi au ramas fara biciclete, care erau legate de cate un stalp de langa institutie. Hotii au operat in aprox. 40 secunde de fiecare data, au incalecat pe sa - si dusi au fost. Iar bicicletele costau cam cat barca pe care o vizez, intrucat erau cu cadru din duraluminiu.  Poate ca pe plaja ar putea fi altfel, nu vreau sa acuz pe nimeni...
Culmea e ca azi am vorbit cu pescarul de care pomeneam, din Mamaia-sat si care mi-a spus ca datorita unor lucrari de pe terenul sau, nu va putea sa ma primeasca in curte - dar pot sa las barca la poarta, in strada. Am ramas șocat - cum adica, in strada ?! Pai o fura imediat careva! Raspunsul m-a lasat fara replica: pe aici nu se fura !
Hmmmm..... ??? :o
Mi-a fost greu sa inteleg si sa accept o asemenea declaratie, pe cinstitelea.
CitatEu nu as neglija lacul ca optiune pentru plimbare, merita o explorare de citeva zile.
Sunt sigur ca ai dreptate! Si chiar eu mi-as dori sa ma plimb cu propria-mi barca si sa pescuiesc din ea in Siutghiol, in amintirea vremurilor bune. Hi. Aveam 14...16 ani si pescuiam de pe mal, dar guvizii pe care ii prindeam, erau niste "animale" sanatoase, cam cat palma - nu ca starpiturile pe care le-am vazut anul trecut...
CitatPortul Tomis e si mai departe de Mamaia si costa vreo 7 - 8 euro pe zi. Plus TVA!  ;D
Asta inseamna cam 45 lei/zi cu TVA inclus. E destul de mult, ar insemna aprox. 300 lei ptr toata saptamana - bani cu care as putea sa iau benzina pentru motor. Oricum, ma asteptam chiar la mai mult, dar e bine ca ai punctat si acum am o idee in plus!
CitatMai exista doua puncte pescaresti la mare, unul la Pescarie in zona hotel Parc - hotel Malibu si celalalt in zona Tabara Navodari, dar cred ca sint prea departe pentru tine si oricum pescarii nu cred ca se incurca cu o barcuta de cauciuc.  ;)
Da, m-am gandit si la acestea, pentru ca le cunosc. Am pescuit de pe digul de la Malibu si de pe cel din stanga golfului pescarilor, dar si de pe digul de la Midia-Navodari. De la pescari si pana la plaja din zona hotelului in care voi locui, sunt aprox. 2.5Km, pe care sunt convins ca daca marea e calma, ii pot parcurge rapid cu barcuta (chiar daca va fi echipata cu doar 5CP!).
La Midia-Navodari, exista un debarcader aici , pe care l-am intalnit cand am pescuit de pe dig. Ma intreb daca n-as putea incerca sa aranjez cu cei de acolo sa las barca peste noapte... dar sunt aprox. 17km de acolo, pe ruta pe care as putea veni spre plaja si intr-adevar, asta inseamna cam departe. In plus, ca sa ajung acolo, ar trebui sa ma scol cu noaptea-n cap si eventual sa ma duc cu un microbuz - ptr ca daca ma misc cu masina, e posibil sa nu mai gasesc loc de parcare seara cand ar trebui sa ma intorc la hotel !

Probabil ca cel mai bun compromis ar fi dupa cum ai spus, o intelegere cu cei de pe plaja respectiva - dar ideea in sine e umbrita de riscul pe care consider ca ar trebui sa mi-l asum in cazul in care cel in grija caruia as lasa ansamblul barca+motor, ar putea spune ca a fost furata, alaturi de alte angarale... aia ar fi crunt.  Din motivul asta oscilez...

Poate mai vorbim, sa vad ce parere ai apropos de lipsa mea de incredere. Oi fi cam "paranoic", dar sunt Stan Patitul !

Cu multumiri,
Bob

Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Razvan Evergreen

Citat din: bobinuta din Iunie 27, 2018, 02:08:36 AM
Salutare !
Sunt nou pe forum si de asemenea, in pasiunea navigatiei. Pentru vacanta din August, voi imprumuta de la un amic o gonflabila + motor de 5CP, dar am o problema... care o sa va faca sa zambiti cu ingaduinta. Totusi, o voi supune atentiei voastre, cerandu-va orice sfat care mi-ar putea fi util.

Ca sa transport gonflabila si motorul, voi avea nevoie de o remorca. Nu cred ca are sens sa cheltuiesc bani pe un peridoc. Un prieten pescar mi-a recomandat o remorca mica pentru ATV. Am cautat, dar nu am gasit decat la preturi foarte mari. Am mai gasit unele remorci de tip motocultor, dar aratau cam ostenite. Daca aveti cunostiinta de ceva site-uri cu oferte de remorci second-hand, sau alte surse de unde sa pot cumpara una la un pret decent pentru ceea ce am eu nevoie, v-as multumi foarte mult !

A doua problema... barca e maricica, are 3.3m. Daca as sta la o pensiune, ar fi mai simplu, dar anul asta o sa stau la un hotel din Mamaia. N-am nici cea mai vaga idee de cum as putea proceda cu barca, motorul si remorca :))
Am inteles azi dimineata de la Capitanie ca barca o pot umfla pe tarm si s-o lansez la apa fie de pe un culoar dedicat agrementului, fie mai discret, dintr-o zona de plaja fara turisti in apa. OK... o lansez la apa, o folosesc, dar unde as putea s-o las peste noapte ?! Daca ar fi sa o dezumflu zilnic, nu e un sport la care as vrea sa ma gandesc !
M-am gandit ca as putea incerca s-o las in portul Tomis, dar am inteles ca taxele sunt mari.
O alta varianta la care m-am gandit, poate sa apelez la vreo asociatie sportiva din zona, s-o las la ei pe apa, dar oare cata incredere as putea avea intr-o astfel de formula? Banuiesc ca ar trebui sa retrag motorul, dar si pe ala, unde sa-l tin ? In portbagaj ?! E neprotejat... il poate fura oricand oricine din masina. La hotel n-am unde, nu ai cu cine discuta ...
Remorca - la fel... unde naiba s-o parchez si cum s-o asigur ?! N-am mai avut vreodata remorca. Banuiesc ca o poate fura si pe asta oricine, foarte usor... Cred ca ar trebui legata de ceva, dar n-am idee cu ce anume. Cordoane de asigurare ca cele de bicicleta, lanturi, sau ce naiba sa folosesc ?!
O idee ar fi sa apelez la bunavointa unui pescar pe care l-am cunoscut anul trecut in Mamaia Sat si sa las peste noapte barca+motor+remorca la el in curte... dar asta ar fi cel mai frumos scenariu - din pacate ar trebui sa fac naveta zilnic, sa ma duc dimineata sa iau remorca+restul, sa revin in Mamaia, sa transport barca la mal, etc.

N-am alte scenarii / idei. Daca voi aveti vreo sugestie, sunt pe receptie!

Cu multumiri anticipate,
Bob

Salut,
  Am o gonflabila de 3,3m si o prind pe capota masinii iar motorul in  masina. Masina - Hyundai i10. De furat se poate fura si din camera de hotel sau din marina.Exista si varianta sa rezervi 30 min dimineata ,30 min sera si sa o strangi. 5-6 ore te plimbi si o ora te pregatesti. Altii se pregatesc sase luni si se plimba 6 zile.

bobinuta

Citat din: Razvan Evergreen din Iunie 27, 2018, 07:28:30 PM
Am o gonflabila de 3,3m si o prind pe capota masinii iar motorul in  masina.
Salut Razvan, multumesc pentru raspuns si idee... Scuze, mi-e greu sa cred ca poti prinde barca de capota - poate ai vrut sa spui mai curand de partea superioara a habitaclului, pe vreun sistem cu bare? Ptr. ca pe capota, ti-ar obtura vizibilitatea, cred.
CitatDe furat se poate fura si din camera de hotel sau din marina.
De acord cu ce spui. Dar la hotel, cred ca pot aranja sa tin motorul in vreo dependinta a receptiei, vreo boxa ceva. Nu am cautat inca specificatii, ptr a vedea cat de inalt e un motor de barca cu cizma scurta; ma gandeam ca as putea sa-l introduc intr-un sac din plastic gros si apoi sa-l pun intr-un soi de valiza cu troller, ca sa-l pot cara mai comod. Poate parea ridicola ideea mea, dar la altceva nu m-am putut gandi.
CitatExista si varianta sa rezervi 30 min dimineata ,30 min sera si sa o strangi. 5-6 ore te plimbi si o ora te pregatesti. Altii se pregatesc sase luni si se plimba 6 zile.
Da, asa e. M-am gandit, dupa cum ai vazut probabil - dar mi s-a parut cam nepractic. In lipsa altei solutii, probabil ca voi incerca si sportul asta. Colegul SixOne mi-a recomandat sa folosesc o pompa electrica. O solutie alternativa cred ca ar fi sa cumpar un compresor de 12V cum ar fi cel de aici ; daca tu sau alti colegi forumisti aveti idee de cum se comporta sau cat de util ar fi, v-as multumi pentru o parere!

De asemenea, nu stiu daca aceste compresoare sau pompe electrice sunt reversibile - adica sa le pot folosi si la dezumflat. Pentru ca una e sa dezumflu o saltea pneumatica si cred ca alta va fi barca :))

O alta idee la care m-am gandit ar fi sa discut cu tanticile care vand diverse articole de plaja si care imi pot umfla barca contra-cost, cu compresorul de aer existent acolo (mult mai rapid decat cu o pompa obisnuita, si cred ca si fata de compresorul electric).
Iar caruciorul pentru caiac sugerat tot de SixOne, mi se pare o idee excelenta pentru a putea transporta barca pana la tarm.

Ramane in continuare problema transportului pana la mare. Mi-ar trebui o mini-remorca, dar n-am vazut nimic mai ieftin de 650 EUR, ceea ce mi se pare mult. La mana a doua am mai gasit cate ceva, dar nu sunt sigur ca le pot omologa la RAR - asadar m-ar ajuta mult daca stiti vreo firma la care se construiesc remorcute mai mici de 750Kg sau custom, eventual cunostiinte de ale dvs. care vor sa vanda o remorca inmatriculabila la preturi rezonabile.  As ingramadi barca si motorul in masina, dar nu voi mai avea loc pentru bagaje (suntem 3 !) asadar, o mini-remorca ar rezolva situatia.

Cu multumiri si urari de bine,
Bob
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

pelicanul

Citat din: bobinuta din Iunie 27, 2018, 06:18:40 PM

...Asta inseamna cam 45 lei/zi cu TVA inclus. E destul de mult, ar insemna aprox. 300 lei ptr toata saptamana - bani cu care as putea sa iau benzina pentru motor. Oricum, ma asteptam chiar la mai mult, dar e bine ca ai punctat si acum am o idee in plus!
.........................

Si frumoasa, si desteapta, si devreme acasa... cam greu! :)

Ar mai fi o varianta: sa dormi in barca pe plaja, eventual cu motorul legat de picior...  ;D Ca restul le-am cam epuizat pe toate...  :)

PS Asteptam si o poveste dupa concediu. Ai sa vezi ca se rezolva toate cu bine si o sa ai numai amintiri frumoase dupa prima iesire cu barca.

Razvan Evergreen

Citat din: bobinuta din Iunie 28, 2018, 02:41:14 AM
Salut Razvan, multumesc pentru raspuns si idee... Scuze, mi-e greu sa cred ca poti prinde barca de capota - poate ai vrut sa spui mai curand de partea superioara a habitaclului, pe vreun sistem cu bare? Ptr. ca pe capota, ti-ar obtura vizibilitatea, cred.De acord cu ce spui. Dar la hotel, cred ca pot aranja sa tin motorul in vreo dependinta a receptiei, vreo boxa ceva. Nu am cautat inca specificatii, ptr a vedea cat de inalt e un motor de barca cu cizma scurta; ma gandeam ca as putea sa-l introduc intr-un sac din plastic gros si apoi sa-l pun intr-un soi de valiza cu troller, ca sa-l pot cara mai comod. Poate parea ridicola ideea mea, dar la altceva nu m-am putut gandi. Da, asa e. M-am gandit, dupa cum ai vazut probabil - dar mi s-a parut cam nepractic. In lipsa altei solutii, probabil ca voi incerca si sportul asta. Colegul SixOne mi-a recomandat sa folosesc o pompa electrica. O solutie alternativa cred ca ar fi sa cumpar un compresor de 12V cum ar fi cel de aici ; daca tu sau alti colegi forumisti aveti idee de cum se comporta sau cat de util ar fi, v-as multumi pentru o parere!

De asemenea, nu stiu daca aceste compresoare sau pompe electrice sunt reversibile - adica sa le pot folosi si la dezumflat. Pentru ca una e sa dezumflu o saltea pneumatica si cred ca alta va fi barca :))

O alta idee la care m-am gandit ar fi sa discut cu tanticile care vand diverse articole de plaja si care imi pot umfla barca contra-cost, cu compresorul de aer existent acolo (mult mai rapid decat cu o pompa obisnuita, si cred ca si fata de compresorul electric).
Iar caruciorul pentru caiac sugerat tot de SixOne, mi se pare o idee excelenta pentru a putea transporta barca pana la tarm.

Ramane in continuare problema transportului pana la mare. Mi-ar trebui o mini-remorca, dar n-am vazut nimic mai ieftin de 650 EUR, ceea ce mi se pare mult. La mana a doua am mai gasit cate ceva, dar nu sunt sigur ca le pot omologa la RAR - asadar m-ar ajuta mult daca stiti vreo firma la care se construiesc remorcute mai mici de 750Kg sau custom, eventual cunostiinte de ale dvs. care vor sa vanda o remorca inmatriculabila la preturi rezonabile.  As ingramadi barca si motorul in masina, dar nu voi mai avea loc pentru bagaje (suntem 3 !) asadar, o mini-remorca ar rezolva situatia.

Cu multumiri si urari de bine,
Bob

Uite si niste poze. Ce-I drept astea sunt din Ammouliani Grecia. Din Romania nu am dar am lasat peste noapte, si la Topalu si la Lunca, barca si nu am avut probleme.
Da, am pus barca direct pe masina. Fara bare , fara nimic. ( nu e indicat fara o patura sau o protective) Si acum rad de astia la service. Fac niste ochi cat cepele cand vad masina zgariata pe plafon.  Ia-ti barca, du-o la mare si bucurate de ea. Treba cu furatul e cea mai mica problema.
Bafta si ape line!

Razvan Evergreen

bobinuta

@Pelicanul:
CitatAsteptam si o poveste dupa concediu. Ai sa vezi ca se rezolva toate cu bine si o sa ai numai amintiri frumoase dupa prima iesire cu barca.
He he he, multumesc pentru incurajari, si eu sper sa raman doar cu amintiri frumoase! Nu sunt pesimist de felul meu, dar cand vad cum se fura ca-n codru in tara asta, trebuie sa ma gandesc si la munca mea :)  Si BTW, am apreciat umorul care insoteste postarea ta - ai dreptate, mai lipseste sa ma leg de barca, hi hi hi  8)
Poze ? Pai sigur ca da! Sunt genul caruia ii place sa arate ce a realizat, mai ales atunci cand ceilalti incearca sa-l sprijine in vreun fel sau altul. Asadar, pe masura ce povestea mea se va completa, voi reveni cu amanunte, care sper sa se concretizeze si in poze !

@Razvan:
Excelente pozele, ca documentare! Si story-ul e haios, dar si incurajator.
De asemenea, apreciez mult recomandarea pentru pompa, voi cauta sa-mi cumpar una. In cat timp reusesti sa umfli barca folosind pompa respectiva? Dezumflarea o faci manual, sau folosesti altceva? (erau niste pompe de mana care au si aspiratie si extractie de aer).

Intre timp, SixOne a reusit sa-mi ofere o alta idee: transportul barcii intr-un portbagaj fixat de bare.
Si da, e posibil, dar trebuie sa vad ce motor voi reusi sa gasesc pana la urma (2T sau 4T). Eu caut in principiu unul de 2T/5CP, voi incerca sa postez si anunt. Ma intereseaza sa aiba o masa mai mica si sa ocupe cat mai putin spatiu.  E adevarat ca am inteles ca in general, tipul in 2T e destul de uzat, asta ar putea fi o problema, mai ales pentru un incepator ca mine... dar voi comuta intrebarea asta la sectiunea aferenta.

Multumesc tuturor !
Bob
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Razvan Evergreen

Citat din: bobinuta din Iunie 28, 2018, 04:49:00 PM
@Pelicanul: He he he, multumesc pentru incurajari, si eu sper sa raman doar cu amintiri frumoase! Nu sunt pesimist de felul meu, dar cand vad cum se fura ca-n codru in tara asta, trebuie sa ma gandesc si la munca mea :)  Si BTW, am apreciat umorul care insoteste postarea ta - ai dreptate, mai lipseste sa ma leg de barca, hi hi hi  8)
Poze ? Pai sigur ca da! Sunt genul caruia ii place sa arate ce a realizat, mai ales atunci cand ceilalti incearca sa-l sprijine in vreun fel sau altul. Asadar, pe masura ce povestea mea se va completa, voi reveni cu amanunte, care sper sa se concretizeze si in poze !

@Razvan:
Excelente pozele, ca documentare! Si story-ul e haios, dar si incurajator.
De asemenea, apreciez mult recomandarea pentru pompa, voi cauta sa-mi cumpar una. In cat timp reusesti sa umfli barca folosind pompa respectiva? Dezumflarea o faci manual, sau folosesti altceva? (erau niste pompe de mana care au si aspiratie si extractie de aer).

Intre timp, SixOne a reusit sa-mi ofere o alta idee: transportul barcii intr-un portbagaj fixat de bare.
Si da, e posibil, dar trebuie sa vad ce motor voi reusi sa gasesc pana la urma (2T sau 4T). Eu caut in principiu unul de 2T/5CP, voi incerca sa postez si anunt. Ma intereseaza sa aiba o masa mai mica si sa ocupe cat mai putin spatiu.  E adevarat ca am inteles ca in general, tipul in 2T e destul de uzat, asta ar putea fi o problema, mai ales pentru un incepator ca mine... dar voi comuta intrebarea asta la sectiunea aferenta.

Multumesc tuturor !
Bob

Cu pompa pe care ti-am recomandat-o umfli barca in maxim 10 min. Desumflarea se face tot cu pompa asta.